Помагаите.Тресе ми на волана при 80км/ч.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Помагаите.Тресе ми на волана при 80км/ч.
Smoocki написа:DLVasilev написа:Smoocki написа:Aми смени ги тия биалетки ,нали от тях уж треперел волана .
Е смених ги! Продължава да бие, само дето не тропа вече
Е добре аджеба как откриха че няма луфт в централната кормилна щанга ?
Като шарнирите там са вертилни и се получават луфтове като се разбият
Идея си нямам как са го проверили.
Пак казвам като се поразбие още малко ще се разбере какво е точно.
Веднъж вече го играх филма със "Сменяй подред па то ще спре да мизерства накрая" и повече не желая да го играя.
Днеска смених казах биалетките, като на дясната болтовете успях с лекота да ги извадя от ябълката, което обяснява зверското тропане, което вече го няма и се радвам много. Смених и тампоните на стаб. щанга, понеже бяха се окашкавалили вече. Остава сега да разбера какво скърца отпред, че съм като някоя Волга особено по паваж като минавам

ATR-42/72
Много често скърцането идва от спомаг. хебел, 7,,8,9, от схемата.Струва някъде около 30лв.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
kita написа:Много често скърцането идва от спомаг. хебел, 7,,8,9, от схемата.Струва някъде около 30лв.
Е тая втулка стругар за 10 лв не може ли да я направи вместо да им пълниме гушите

Smoocki написа:kita написа:Много често скърцането идва от спомаг. хебел, 7,,8,9, от схемата.Струва някъде около 30лв.
Е тая втулка стругар за 10 лв не може ли да я направи вместо да им пълниме гушите
Не е втулка, лагер е.Дори е радиално- аксиален лагер.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- gingerninja
- Потребител
-
Пичове, след като балансирах гумите 3 пъти и минах стенд за предница и задница, се оправяха нещата, но за кратко - ден, два.
Най-накрая колата ми изплю камъчето - миниатюрно балонче на предната лява гума... направо незабележимо... Не знам кога се е появило.
Никой от специалистите не го бе забелязал. Следете си гумуте, завъртете предни и задни перди да наливате пари по оремонти на здравото окачване.
Туй от мен!
Най-накрая колата ми изплю камъчето - миниатюрно балонче на предната лява гума... направо незабележимо... Не знам кога се е появило.
Никой от специалистите не го бе забелязал. Следете си гумуте, завъртете предни и задни перди да наливате пари по оремонти на здравото окачване.
Туй от мен!

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
gingerninja написа:Пичове, след като балансирах гумите 3 пъти и минах стенд за предница и задница, се оправяха нещата, но за кратко - ден, два.
Туй от мен!
Е добре, нали на мойта сложих отпред от на един колега бмв-то чисто-новите гуми и джанти дето си беше купил и пак същия к*р

ATR-42/72
- sivkotarak
- кандидат ентусиаст
-
Ще следя как се развиват нещата в тази тема, колата от скоро прави същия проблем между 80-90 км/ч. Балансиране 2 пъти, смяна на кормилен накрайник, биалетки, хебели, накрайници, нови втулки, нови фланци....няма братче, тресе, волана си изпада в резонанс...чудесия гнусна! Накрая ще се окаже някое незатегнато нещо-нещичко "е там е, отзаде у лево"...дано не съм сменил всичко докато се намери, натам е тръгнало :mad:
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
При мен пък се получи при 120 вибрация след сменена централна кормилна щанга и накрайници .Оказа се крива джанта ,но като я дигахме с гумаджията при натиск на джантата на 3 и на 9 часа имаше чукане .Закарах я в гаража и установих че чукането е в запресоването на щангата или казано дефекта щанга.При ниска скорост не се усеща вибрация ,но не съм пробвал на по висока скорост

- sivkotarak
- кандидат ентусиаст
-
Колеги? Развитие някакво има ли? Лека полека почвам да се вкиселявам и накрая ще има изваждане здраво...:x
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
sivkotarak написа:Колеги? Развитие някакво има ли? Лека полека почвам да се вкиселявам и накрая ще има изваждане здраво...:x
Ще има развитие, поне по моята кола, но на малко по-късен етап, че се занимавам с други неща. Но почва да ме вбесява това тресене и скърцане и определено ще има предница от а до я

ATR-42/72
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Малко ъпдейт: Нещата отиват към дебалансиран кардан изпадащ в резонанс при определена скорост. Поръчал съм всичко по него, да видим дали ще има подобрение.
И има логика да е той, понеже предницата е с много дребни забележки за отстраняване, но не се знае знае ли се
И има логика да е той, понеже предницата е с много дребни забележки за отстраняване, но не се знае знае ли се

ATR-42/72
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Колеги при мен тресенето на волана при 80км/h беше от централната кормилна щанга, смених я и се оправиха нещата(поне за сега
).

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
И аз смених карето на кардана(половината беше останала само) и висящия лагер фабрично монтиран накриво и сега вече няма никакво притрисане. За тия дето ми се изсмяха в лицето като им казах, че е това проблема кон им бръз, аз този филм съм го играл с ладата и полския фиат, на който даже ми изпадна огледалото вътре от вибрациите 

ATR-42/72
Здравейте колеги при мен тресе също между 80 и 100 км но само от ляво тресе яко нищо не съм пипал и незнам от къде да почна колата я имам от месец
- niro1
- Потребител
-
- Кара: 725 TDS 97г.
- Детайли за колата: без грешка :)
Всеки ремонтира което е добре де ама да ремонтирате ходовата част на колата при 90% проблем от гумите направо ме 

51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4