Местонахождение на Electric Valve за тампоните на мотора
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Местонахождение на Electric Valve за тампоните на мотора
Колеги, някой може ли да ме ориентира точно къде се намира номер 9 от картинката долу. Искам да проверя дали работи и евентуално дали съединенията са здрави, защото от време на време мотора не се гаси "меко".

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Местонахождение на Electric Valve за тампоните на мотора
колега виж си дроселовата клапа(ако имаш дали работи),моята притрисаше при гасене заради дросела,който затваря притока на въздух към смукателния колектор.Инъче за това,което питаш не мога да помогна
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=40
номер 3 от схемата е,но всички го имат.Махни си маркуча от кулера запали и като изгасиш трябва да се затваря....ЕГР не съм сигурен,че играе някаква роля при гасенето инъче е номер 1 на схемата
номер 3 от схемата е,но всички го имат.Махни си маркуча от кулера запали и като изгасиш трябва да се затваря....ЕГР не съм сигурен,че играе някаква роля при гасенето инъче е номер 1 на схемата
Ще погледна, макар че по спомен маркуча от кулера влизаше директно в EGR-а при мен, но може и да не съм обърнал внимание.
ЕГР-а иначе ми е като нов.
Ще е хубаво ако някой подскаже къде е това Electric Valve, че го търсих и по WDS-а, но нищо интересно не можах да открия.
EDIT:
Разгледах за това, за което говорите и на снимката е чудото с черната букса, но аз като свалях колектора не помня да съм откопчавал такава букса или да съм дърпал вакуум друго, освен този на ЕГР-а.
Погледнах една снимка от ремонта, и наистина нямам такова чудо при мен, директно в ЕГР-а влиза маркуча, т.е. това не ми върши работа

ЕГР-а иначе ми е като нов.
Ще е хубаво ако някой подскаже къде е това Electric Valve, че го търсих и по WDS-а, но нищо интересно не можах да открия.
EDIT:
Разгледах за това, за което говорите и на снимката е чудото с черната букса, но аз като свалях колектора не помня да съм откопчавал такава букса или да съм дърпал вакуум друго, освен този на ЕГР-а.
Погледнах една снимка от ремонта, и наистина нямам такова чудо при мен, директно в ЕГР-а влиза маркуча, т.е. това не ми върши работа

Намерих го
Закачено е на блока на мотора точно до релето на свещите. Вакуум моторчето е същото като това, което управлява пеперудите и реално са едно до друго. Гадно е да се бръкне, но не е невъзможно.
Утре ще пробвам да ги разменя (с това на пеперудите, които и без това съм махнал), дано почне да гасне всеки път като хората.

Закачено е на блока на мотора точно до релето на свещите. Вакуум моторчето е същото като това, което управлява пеперудите и реално са едно до друго. Гадно е да се бръкне, но не е невъзможно.
Утре ще пробвам да ги разменя (с това на пеперудите, които и без това съм махнал), дано почне да гасне всеки път като хората.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
Само да те светна,че дросела не работи с вакуум-електрически е
Сетих се пи буксата, че е ел., но аз нямам такова нещо.
Замислих се, дали не е от махнатите пеперуди
Замислих се, дали не е от махнатите пеперуди

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
Не вярвам..то тука никой почти няма такива....щеше да се чуе.Щом нямаш дросел не знам от какво може да е 

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
още нещо,което забелязах по стечение на обстоятелствата вчера.Когато ти е откачен датчика(или имаш пропуск на въздух от там) ,който е на смукателния колектор от горе пак гасне гадно,но и върви по-тромаво № 7 е датчика 8 е уплътнението,което здава багажа днес го смених и гасне и върви като котенце
.http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
miroleskov написа:още нещо,което забелязах по стечение на обстоятелствата вчера.Когато ти е откачен датчика(или имаш пропуск на въздух от там) ,който е на смукателния колектор от горе пак гасне гадно,но и върви по-тромаво № 7 е датчика 8 е уплътнението,което здава багажа днес го смених и гасне и върви като котенце.http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
Номер 7 от схемата колега, е MAP сензор и повярвай ми няма касателство с това как пали и гасне колата .
- miroleskov
- младши ентусиаст
-

не бих го написал ако не ми се беше случило вчера така,че.....
а за палене никой не говори тука
Илко, а онзи вакуум клапън, в който влиза маркучето от тампоните? Гледайки в реалОЕМ на графиката маркучето влиза в единият вход, а при мен на колата са обърнати и сечудя дали някой майстор не ги е обърнал, пък са намн гадно място и са запекли, за да ги раздърпвам и разменям. Реално при коли без допълнителен дросел, мекото гасене само от тампоните и този вакуум клапън ли зависи?
14 мнения
• Страница 1 от 1