Технически преглед? Информация?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Технически преглед? Информация?

Мнение от NeRoX » 06 Фев 2013, 13:28

Видях вчера че карам от 2 седмици без технически преглед и трябва да ходя да го мина. Имам няколко въпроса обаче, че ми е за пръв път. Първо казаха ми, че трябва да имам платен данък, за да го мина. Въпроса е обаче - за миналата или за тази година. Би трябвало да е за минала, защото в противен случай времето, което имам да го платя се обезсмисля от гледна точка на датата за технически преглед. На 12 януари ми е изтекъл (техн. преглед) т'ва означава, че до тогава трябва да го платя, а когато пререгистрирах колата в данъчното ми казаха, че мога до март да го платя. Да питам и за какво трябва да внимавам когато ходя. Правили проблем за катализатора ми казаха днес, а моя го няма. Като стои колата на едно място си мирише малко и на изгорели газове. Иначе всичко останало би трябвало да ми е фред, но винаги имат за какво да се захванат. Познат даже ми разказва когато е ходил как пред него за обрулили някакво младо момче с БМВ заради катализатора и после като ги питал защо така му отговорили - "Тоя пишлигар щом кара БМВ - има пари!" :D . Та си мисля да не съм следващия. Пък пари за глоби нямам. Ако може да ме насочите за София къде мога да отида или ако трябва да звъня и да търся някой познат. Всякаква информация би ми била полезна. Благодаря предварително! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Технически преглед? Информация?

Мнение от laviatan » 06 Фев 2013, 13:44

Не знам , но от март месец обединяват информацията и това го чувам от 4 места вече- ето малко и от един новинарски сайт:

Пунктовете за технически прегледи на автомобили ще връщат шофьори с неплатени данъци. Новата система ще заработи през март 2013, когато стартира данъчната кампания в столицата. Транспортното министерство скоро ще довърши софтуера, който ще засича шофьорите с данъчни задължения. Така ще се прекрати порочната практика пунктовете за технически прегледи да не изискват бележка за платени данъци. Приложението ще има връзка с базата данни на всички общини в страната. За първи път тази година столичани ще могат да плащат данъци във всички поделения.

Общината ще обедини системите на администрациите. Така ако работите в центъра, а живеете в Младост, ще може да погасите задълженията си на най-удобното за вас място. Общината осигурява възможност и за плащане на данъци по интернет и над 100 души вече са се възползвали от услугата. Хората, които платят до 30 април задълженията си, ще ползват 5% отстъпка, предаде ТВ7. Уведомителни писма ще бъдат изпратени на над 900 хил. души. Кметството в София трябва да събере около 500 млн. лв. от данъци и такси през 2013 г.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 06 Фев 2013, 14:20

Щом си минал срока на т. преглед, може да ти напишат глоба. Спрат ли те КАТ и ако забележат, че си минал срока, глобата ти е гарантирана. Глобата преди беше около 100 лв. сега не знам колко е.
1. Данъка трябва да си го платил за миналата година. Попринцин не навсякъде искат квитанция за платен данък. В момента правят централен регистър не знам докъде са стигнали. Идеята им е, по просто казано всичко да е на едно място. ИА"Автомобилна администрация" /ДАИ/, от миналата година са с национален регистър. В реално време виждат какво става в пунктовете. Мойто мнение е, че това трябваше да стане пред доста време.
2. За катализатора не мисля, че ще имаш проблем, в смисъл никой няма да ти вдига колата да гледа. Ако те питат, казваш че имаш. Ако тръгнат да проверяват, се правиш, че не знаш че няма, как изглежда това нещо и т.н. Въпроса е да излезеш от ситуация. Не си длъжен да знаеш как изглежда катализатора и т.н. Въпроса е да не пуши много ... .
3. Относно избора на пункт избора е изцяло твой.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 06 Фев 2013, 15:12

А какви документи трябва да нося с мен? За големия талон вече знам. Ще принтирам сканирано копие обаче, защото не е при мен. Казаха ми че няма проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 06 Фев 2013, 15:35

копие на голям и оригинален малък талон, застраховка, данък, лична карта и 40 кинта и това е. и да не забравиш да ти заверят пожарогасителя ;)
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 06 Фев 2013, 16:29

00700 написа:2. За катализатора не мисля, че ще имаш проблем, в смисъл никой няма да ти вдига колата да гледа. Ако те питат, казваш че имаш. Ако тръгнат да проверяват, се правиш, че не знаш че няма, как изглежда това нещо и т.н. Въпроса е да излезеш от ситуация. Не си длъжен да знаеш как изглежда катализатора и т.н. Въпроса е да не пуши много ... .

Замерват газовете за вредни емисии при различни обороти с уред,щот като погледне катализатора може да е там,ама кух. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 06 Фев 2013, 16:54

petio_bmw 318is написа:
00700 написа:2. За катализатора не мисля, че ще имаш проблем, в смисъл никой няма да ти вдига колата да гледа. Ако те питат, казваш че имаш. Ако тръгнат да проверяват, се правиш, че не знаш че няма, как изглежда това нещо и т.н. Въпроса е да излезеш от ситуация. Не си длъжен да знаеш как изглежда катализатора и т.н. Въпроса е да не пуши много ... .

Замерват газовете за вредни емисии при различни обороти с уред,щот като погледне катализатора може да е там,ама кух. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

като съм виждал кви издънени контейнери, които дори не са чували за катализатор, минават прегледите...споко
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 06 Фев 2013, 16:59

Споко, споко, ама аз до Подгумер ходих при "близки" заради катализатора... по-точно трите катализатора :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 06 Фев 2013, 18:31

petio_bmw 318is написа:

Повечето които познавам са без катализатори от доста време и досега нямат никакъв проблем при преминаване на Т. П. Наясно съм, че се измерват вредните газове, от една година задължително, защото са директно вързани към ИА"АА", преди ... .
Има коли които с катализатор пушат повече, от колкото коли без. Има норма от - до. Винаги могат да се заядат, но ти си клиент и искат да те запазят като такъв. Ако положението е много сериозно тип "барака" ... . :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 07 Фев 2013, 0:23

Ако не можеш да минеш колата на преглед в София , винаги можеш да отидеш в някои съседен град .....
Примерно тук в моя град (Враца) и в пункта в който си ходя , никога не са ми искали бележка за платен данък ( скоро минах пак на преглед)....
Машината за мерене на газовете изобщо не я включват , само симулативно, за пред камерите , пъхат в ауспуха сондата , но машината изобщо не работи ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 07 Фев 2013, 2:36

Голям, малък талон, бележката за данъка от 2012 (те са 2 бяла и зелена), гражданската застраховка и лична карта или ш. книжка. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 07 Фев 2013, 11:10

acidburn-525tds написа:Голям, малък талон, бележката за данъка от 2012 (те са 2 бяла и зелена), гражданската застраховка и лична карта или ш. книжка. :bchug:
Да, това са необходимите документи + документи за АГУ ако има такова.
Относно колата: задължително измита, гумите да са еднакви ако не четирите то поне 2 по 2, изправни спирачки, светлини, без течове на масло, без луфтове по кормилната уредба.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 07 Фев 2013, 21:05

bmw325tds написа:
acidburn-525tds написа:Голям, малък талон, бележката за данъка от 2012 (те са 2 бяла и зелена), гражданската застраховка и лична карта или ш. книжка. :bchug:
Да, това са необходимите документи + документи за АГУ ако има такова.
Относно колата: задължително измита, гумите да са еднакви ако не четирите то поне 2 по 2, изправни спирачки, светлини, без течове на масло, без луфтове по кормилната уредба.

:) Покажи ми такава кола ... .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 07 Фев 2013, 21:18

Явно в софето е по иначе.. Тук в Пловдив зорлен ги карах да я проверявят..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 07 Фев 2013, 21:20

00700 написа:
bmw325tds написа:Да, това са необходимите документи + документи за АГУ ако има такова.

:) Покажи ми такава кола ... .

Ми никакъв проблем и то не една !

Следваща

Назад към E36