ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
ogata написа:Навсякъде стоковите лайсните по колата са ми гладки, освен 3те на задната броня - там са релефни.
Нормално ли е тва или подсказва за сбирщайн ?
Сбирщанйн ...

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
plradev написа:ogata написа:Навсякъде стоковите лайсните по колата са ми гладки, освен 3те на задната броня - там са релефни.
Сбирщанйн ...
Интересното е че се загледах по случайни коли. И техните отзад са релефни, а навсякъде другаде гладки

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- plradev
- старши ентусиаст
-
ogata написа:plradev написа:ogata написа:Навсякъде стоковите лайсните по колата са ми гладки, освен 3те на задната броня - там са релефни.
Сбирщанйн ...
Интересното е че се загледах по случайни коли. И техните отзад са релефни, а навсякъде другаде гладки
Ако говорим за страничните лайснти които не са ///М ,те са си гладки. Там релефни няма. На предната и задната броня ги има и в двата варианта ,с релеф и гладки. Колата ми беше с релефни лайстни на броните,но след смяна на задната броня купих такава ,която е с гладки лайстни. Оставих си гладките и сега и аз съм с предни релефни и задни гладки. Стоковите гумирани не ///М лайстни са ясни ...
///М лайстни релефни не съм виждал ,а и не съм се интересувал дали ги има в различни разновидности като повърхност.

- Vencislav e36
- Потребител
-
- Кара: VAZ_2105
- Мечтае да кара: BMW e36 318i "individual"
Съществува ли е36 седан оригинално с двигател М44B19 143к.с. годината е 1997.. ?
Видях такова на обява и се зачудих защото виждам за пръв път

Колеги здравейте днес като погледнах за филтъра на маслото има датчик , но като гледам в буксата влиза само 1 проводник , който ходи до там в шлауфка.
Та има ли липсващ проводник/ци или сигнала ходи само по този проводник ?
don_gori написа:Колеги здравейте днес като погледнах за филтъра на маслото има датчик , но като гледам в буксата влиза само 1 проводник , който ходи до там в шлауфка.
Така трябва да бъде. По жицата се предава маса (-) когато няма налягане и лампата на таблото светва.
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Още един въпрос - вчера си изключих ASC-то и карах така известно време, но после когато исках да го включа обратно не ми се получи...цъкам си копчето, но лампата продължава да свети... Гасих колата, пак я палих, нощта престоя - свети си и тва е... Идеи?
п.п. Колата е с ASC+T ако е от значение.
п.п. Колата е с ASC+T ако е от значение.
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Tristaiosemnaiseis написа:За колата от профила искам да си взема койлове...обаче като ходих да си пазарувам филтри и масла в 1 магазин продавача ми разправяше как имал същата преди време и как на комбито предните амортисьори били по-тънки и как нямало да ми паснат от друга Е36-ца некомби... Аз лично съм скептично настроен към думите му, ама все пак да питам има ли нещо вярно?
Твърде вероятно е да са различни, мой приятел с 325 тдс комби видя бая зор, да си намери амортесьори за него.
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...
Може ли да се сложи комплект пиньон и корона от е46 на диф от е36?
Дали короната има същия размер и брой отвори за болтовете?
Дали пиньоните имат една и съща дължина?
Дали короната има същия размер и брой отвори за болтовете?
Дали пиньоните имат една и съща дължина?
- plradev
- старши ентусиаст
-
Vencislav e36 написа:Съществува ли е36 седан оригинално с двигател М44B19 143к.с. годината е 1997.. ?
Не съществува.
Съществува оригинално седан с М44,който е 140к.с.

- Vencislav e36
- Потребител
-
- Кара: VAZ_2105
- Мечтае да кара: BMW e36 318i "individual"
plradev написа:Vencislav e36 написа:Съществува ли е36 седан оригинално с двигател М44B19 143к.с. годината е 1997.. ?
Не съществува.
Благодаря колега 3 коня няма да ги правиме на проблем

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Vencislav e36 написа:plradev написа:Vencislav e36 написа:Съществува ли е36 седан оригинално с двигател М44B19 143к.с. годината е 1997.. ?
Не съществува.
Благодаря колега 3 коня няма да ги правиме на проблем![]()
По ВИН ще разбереш,но и ако знаеш как изглежда един м44

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колеги преди няколко дена колата започна да работи неравномерно на празен ход , цялата тресе всякаш работи на 3 цилиндъра.
Това когато загрее , студена не го прави.
Преди месец проверявах ламбда сондата ,и си работеше коректно , утре ще меря бубините, дебитомера и пак сондата.
Но тази вечер я разгледах отново и установих следното нещо.
Както казах това го прави само като загрее - днес я угасих и след 10 минути като запалих проблема се оправи , но като подадох рязко газ и отново започна да мени обороти. Отворих капака и се чува нещо като виене и съскащ звук от въздух. Като се поогледах съскащия въздух идва точно от клапана на картерните газове , но пък "виенето" май не идва от там.Та мисля си , че като запаля и вакуумната система си е наред , но като подам газ взема въздух отнякъде и започва това съскане и мотора започва да тресе.
Как мога да проверя дали тоя клапан ми прави мизерии ?
Това когато загрее , студена не го прави.
Преди месец проверявах ламбда сондата ,и си работеше коректно , утре ще меря бубините, дебитомера и пак сондата.
Но тази вечер я разгледах отново и установих следното нещо.
Както казах това го прави само като загрее - днес я угасих и след 10 минути като запалих проблема се оправи , но като подадох рязко газ и отново започна да мени обороти. Отворих капака и се чува нещо като виене и съскащ звук от въздух. Като се поогледах съскащия въздух идва точно от клапана на картерните газове , но пък "виенето" май не идва от там.Та мисля си , че като запаля и вакуумната система си е наред , но като подам газ взема въздух отнякъде и започва това съскане и мотора започва да тресе.
Как мога да проверя дали тоя клапан ми прави мизерии ?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
100% е от него. Свиреше по същия начин на ис-ката преди, смениха в Дару и се оправи. Неприятна работа... тресеше адски преди това.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- auditek
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 coupe/m52b20
Здравеите.Имам следния проблем колата ми е BMW E36 320i (m52b20).Когато е стояла цяла вечер сутрен като я запаля когато мотора е студен е една идея по шумен и ми се струва че е някакси тромава.Като я покарам извесно време докато позагрее,изгасям я и като я запаля отново започва да работи по тихо.Иска ми се да знам имам ли някакъв проблем с колата и нужно ли е това изгасяне и палене всекя сутрен,или това че е пошумна е някво мое внушение