E46 320d 150hp проблем с доста загряване!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- i.halachev
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Трутинетка
E46 320d 150hp проблем с доста загряване!!
Здравейте колеги ,
Наскоро си купих Е46 320Д 150к.с 2002г. автомат. ...тааа колата не искаше да загрява стоеше на първата черта.Реших,че е малкия термостат след доста чете във форума.Смених го с оригинален и малко се пооправи работата,но извън града едвам достигаше 75-80 гр. , взех и големия (пак оригинал) и бях при майстора като го сменя, при махането на стария се видя нещо странно , беше само тялото, вътре патрончето го нямаше и крачетата който го държат бяха счупени
защо са я оставили без термостат ???
Както и да е сложихме новия....колата започна да си загрява нормално около 89-93 гр. се държи при нормално каране в града и извън него
, но един ден реших малко да я поодпуша от сажди ииии газ изван града вдигнах 200 и малко и си карам така но .. . Забелязах от скритото меню че температурата се покачва стабилно и стигна 102 гр. а стрелката си беше на 12ч.
пуснах газта щото ме достраша да не роди преждевременно намалих и спрях падна на около 97-98 и си стои така , пуснах парното и веднага падна на 90-89
Та въпроса ми след този роман е .....нормално ли е да загрява до такива градуси като се кара по бързо , все пак е и зама (-2 гр.) беше , ами лятото като стане 30 какво правим
Колата има антифриз , не съм сменял водна помпа, и май не чух перка да се включи (на колко гр. трябва да трагне) Ако някой има подобен проблем моля да сподели ако го е управил . Благодаря предварително

Наскоро си купих Е46 320Д 150к.с 2002г. автомат. ...тааа колата не искаше да загрява стоеше на първата черта.Реших,че е малкия термостат след доста чете във форума.Смених го с оригинален и малко се пооправи работата,но извън града едвам достигаше 75-80 гр. , взех и големия (пак оригинал) и бях при майстора като го сменя, при махането на стария се видя нещо странно , беше само тялото, вътре патрончето го нямаше и крачетата който го държат бяха счупени
Както и да е сложихме новия....колата започна да си загрява нормално около 89-93 гр. се държи при нормално каране в града и извън него
Колата има антифриз , не съм сменял водна помпа, и май не чух перка да се включи (на колко гр. трябва да трагне) Ако някой има подобен проблем моля да сподели ако го е управил . Благодаря предварително - iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: E46 320d 150hp проблем с доста загряване!!
перката ако я чуеш на 200 да върти
, иначе можеш да повториш упражнението на извънградско е не с 200 с по нормална скорост, такаче мотора да загрее здраво, после спирашнамясто без да гасиш, отваряш капака и гледаш, а има и опциия с диагностика да се тестват скоростите
, иначе можеш да повториш упражнението на извънградско е не с 200 с по нормална скорост, такаче мотора да загрее здраво, после спирашнамясто без да гасиш, отваряш капака и гледаш, а има и опциия с диагностика да се тестват скоростите- i.halachev
- Потребител
-
Ами незнам дали ми работи перката , на колко градуса трябва да тръгне
Ааа не съм се опитвал да я чуя на 200
а после като спрях,но не се чува да работи май 
Ааа не съм се опитвал да я чуя на 200
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Тя щом колата е автомат е с виско перка отзад и ел. перка отред пред климатичния радиатор, трябва де се провери виското, а ел. перката се включва на 101 гр. да помага на виското.
Няма шанс кола да движи с 200км/ч, да загрее и да са виновни перките.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
виското е още по лесно да го хванеш, остави я да загрее отваряш капака, зимаш един вестник и го навиваш на палка, с нея се опитваш да спреш перката, ако я спреш с вестника, виското е заминало.
Перката като цяло е за градски условия, при скорост над 50 км обдухването на радиатора е напълно достатъчно от насрещния въздух и перката е излишна
Перката като цяло е за градски условия, при скорост над 50 км обдухването на радиатора е напълно достатъчно от насрещния въздух и перката е излишна
- i.halachev
- Потребител
-
Това с вестника незнам дали ще го пробвам , стрях ме е да не строша нещо , мисля да отида на диагностика някъде или направо да пробвам с друго виско . Днес цял ден карам колата в града държи си 89-90 гр повече не е ставала , и в задръстване се навирах и доста юуркане имаше на места , но няма фрапантни градуси.Каква може да е логиката като я напънеш извън града да загрява толкова ??
Може ли да има проблем във водната помпа и при високи обороти да няма толкова добър дебит на водата
, защото пробвах да я карам с постоянна скорост 170-180км. няма грижи държи 92-93гр. само като я смачкам и я държа повече тогава почва да загрява . но повече от 102 не е стигала .Някой знае ли на колко градуса му е колата като кара по-бързо на магистрала , да не би това да е нормална температура за този мотор?? Танкю предварително 
Може ли да има проблем във водната помпа и при високи обороти да няма толкова добър дебит на водата
- iv4o9999
- ентусиаст
-
с вестника няма какво да счупиш най- много ако работи виското да ти го отплесне - за това и се ползва вестник не винкел.
Отделно максималната скорост на тази кола е 200 и малко, това цедене на мотора не е полезно особено за дизел и ако питаш мене ако продължаваш така скоро загряването ще ти е най-малкия проблем.
Отделно максималната скорост на тази кола е 200 и малко, това цедене на мотора не е полезно особено за дизел и ако питаш мене ако продължаваш така скоро загряването ще ти е най-малкия проблем.
iv4o9999 написа:с вестника няма какво да счупиш най- много ако работи виското да ти го отплесне - за това и се ползва вестник не винкел.
Като чуя такова мнение, че "цеденето" на мотора особено за дизел не било полезно и не мога да го подмина. Какво му е толкова вредното в сравнение с на бензина? Дай конкретно техническо мнение, за да разберем.
Аз си мисля, че след едно измиване на радиатора ще си дойдат нещата в норма.
102 градуса са нормални за тази кола при тази скорост, ама ако навън не беше 0 градуса, а 30 да речем. Тогава при 30 градуса лятото за морето със сигурност ще има проблеми.
Случайно някой да ти е пренаписвал софтуера? Защото и това може да влияе.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
JTD написа:iv4o9999 написа:с вестника няма какво да счупиш най- много ако работи виското да ти го отплесне - за това и се ползва вестник не винкел.
Като чуя такова мнение, че "цеденето" на мотора особено за дизел не било полезно и не мога да го подмина. Какво му е толкова вредното в сравнение с на бензина? Дай конкретно техническо мнение, за да разберем.
102 градуса са нормални за тази кола при тази скорост, ама ако навън не беше 0 градуса, а 30 да речем. Тогава при 30 градуса лятото за морето със сигурност ще има проблеми.
Като за начало заяждането е излишно, но да имам си своите съображения по въпроса и ще ги изразя. Дизела като цала работи на мн по висока компресия, създава вибрации, има изключително капризна и прецизна система за газоразпределение. Поддръжката му е по-скъпа и съответното влизане в сервиз е доста по солено. Когато подминеш 220 на същия мотор с който карам и аз оборотите отиват към 4500 където започва и червеното отделно на такъв висок оборот натоварването на двигателя е доста по-голямо.
Не на последно място е това че колите които караме не са след разработка на мотора а по-скоро отиват към предаване за преработка
Общо взето всеки може да си кара колата както иска, аз също си настъпвам, разликата с бензина идва там че въртящия момент на двата вида двигатели се разминава с има няма 2000 оборота в + за бензина.
Ако колата е с изправни: водна помпа, термостат, перка, радиатор и най-вече "здрав" двигател -
НЯМА причина да загрява, повече от нормалното.
Тези 102 градуса не знам дали са високи за този двигател (тук с градусите при дизела не съм наясно)!
При висока скорост се получава и съответно по-висока температура за отдаване, която радиатора НЕ може
да отдели в природата (атмосферата), ако другите неща ти са в ред (помпа+термостат (и перка))..
При това, което си писал залагам на радиатора - пробвай с промиване (има разни течности), ако не помогне
нов!
НЯМА причина да загрява, повече от нормалното.
Тези 102 градуса не знам дали са високи за този двигател (тук с градусите при дизела не съм наясно)!
При висока скорост се получава и съответно по-висока температура за отдаване, която радиатора НЕ може
да отдели в природата (атмосферата), ако другите неща ти са в ред (помпа+термостат (и перка))..
При това, което си писал залагам на радиатора - пробвай с промиване (има разни течности), ако не помогне
нов!
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: F82
Единственото съмнително в случая е, че си я купил с избит термостат.. Това не е хубаво, защото има вариант да са прикривали нещо с махането му - я гарнитура, я глава. Казвам го от собствен опит, като веднъж прецакан така..
И втори път се опитаха точно с такъв двигател, но още на тест-драйва като видях, че не загрява и нещата приключиха до там.
102 не ми се струват високи градуси за такава скорост. До колкото са ми казвали средата отговаря до 105 градуса. Но пък, все пак е студено времето и не би трябвало да вдига грам..
Аз също бих промил цялата система плюс смяна на антифриза, пък, ако я боли още нещо - ще си каже. Дано всичко да е наред
И втори път се опитаха точно с такъв двигател, но още на тест-драйва като видях, че не загрява и нещата приключиха до там.
102 не ми се струват високи градуси за такава скорост. До колкото са ми казвали средата отговаря до 105 градуса. Но пък, все пак е студено времето и не би трябвало да вдига грам..
Аз също бих промил цялата система плюс смяна на антифриза, пък, ако я боли още нещо - ще си каже. Дано всичко да е наред
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
iv4o9999 написа:JTD написа:iv4o9999 написа:с вестника няма какво да счупиш най- много ако работи виското да ти го отплесне - за това и се ползва вестник не винкел.
...
Дефакто написа някакви неща, с които нищо не казваш. Баси, не знаех, че дизела има толкова сложно газоразпределение.
Благодаря за информацията. Снесе мъглявина в тунела.

- i.halachev
- Потребител
-
Аз прочетох доста теми във форума относно загряването, даже и в чужди форуми има писано относно температурите.На повечето места пишат,че температури в рамките до 100гр. са абслолютно нормални за този двигател.Ако стрелката стои на 12ч. значи всичко е наред, просто била направена интелигентно и няма смисъл да мърда с най-малката промяна на температурата както е при повечето коли.Стрелката стои на 12ч. от около 75-115гр. това са нормални температури за мотора.В итерес на истината тези дни е доста хубаво времето през деня отива към 10гр. и колата си държи температури от 90-96гр. това само в града и задръствания с климатроник на 16гр. демек не смуче от топлото.Пробвах номера с виското , колата беше на 92гр. по скрито меню, опитах с парцал на пръстите за да не ми ги запали да спра перката , успях но с доста натискане и като го пусна тръгва веднага.Същата проба направих и на 80гр. и го спрях с лекота даже врътнах перката наобратно.Незнам дали трябва да е така, ако някой е пробвал да сподели 
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2