Разход 6.5 с 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Разход 6.5 с 320
Това не е шега ,и аз останах изумен .. 5та година я карам тая кола ,но обикновено бързичко и такъв нисък разход не ми е давала,макар че веднъж съм падал на 7 с кротко шофиране ..
Неделя заредих до горе Vpower 95 и потеглихме с жената за Априлци ,малко на планина .. карах бавничко 90-110 щото много трафик ,то ужасна работа .. опита ми да карам по бързо доведе до доста нерви и се отказах .
Отиване и връщане ,с малко мотане из района - Троянски манастир ,Севлиево при колега от форума ,приблизително 500 км,някъде 300 от тях на климатик. Като се върнах заредих до горе - 32л и няколко стотин грама . Тука е много важно да спомена че си познавам отлично автомобила , и той е в перфектно техническо състояние .
Да не чувам че 320ките горели много:mhihi:
Неделя заредих до горе Vpower 95 и потеглихме с жената за Априлци ,малко на планина .. карах бавничко 90-110 щото много трафик ,то ужасна работа .. опита ми да карам по бързо доведе до доста нерви и се отказах .
Отиване и връщане ,с малко мотане из района - Троянски манастир ,Севлиево при колега от форума ,приблизително 500 км,някъде 300 от тях на климатик. Като се върнах заредих до горе - 32л и няколко стотин грама . Тука е много важно да спомена че си познавам отлично автомобила , и той е в перфектно техническо състояние .
Да не чувам че 320ките горели много:mhihi:
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Въх, а аз с 316 едвам слизам до толкова...да си призная със 110 на магистрала не мога да се стърпя да карам, но и с толкова най много до 6 да сваля разхода предполагам. Бе направо си се чувствам пре...! 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
то аз по магистрала не съм карал в това пътуване ,инак нямаше да е толкова проблемен трафика ,нито толкова нисък разхода 

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Иначе на Троянския манастир е много хубаво а и пътя е

Вече въобще не се учудвам на такъв разход за 320 ...
Проблема не е в колата, а в самите шофьори. Много малко от собствениците са способни да го направят, и то трябва да е при изключителни условия , каквито изглежда са и твоите. Ако човек се отпусне малко после пише по форумите, че 320 горели много.
Поздравления!
извън шегата колата ти наистина трябва да е в перфектно състояние щом е дала подобен разход

Проблема не е в колата, а в самите шофьори. Много малко от собствениците са способни да го направят, и то трябва да е при изключителни условия , каквито изглежда са и твоите. Ако човек се отпусне малко после пише по форумите, че 320 горели много.

Поздравления!
извън шегата колата ти наистина трябва да е в перфектно състояние щом е дала подобен разход
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
GEORGIEV написа::OT:Я раздуй малко за тоз колега от форума от нащо село![]()
Иначе на Троянския манастир е много хубаво а и пътя е
вие сте много там =)
4 8 15 16 23 42
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
мда, до шофьора е също, браво
с е34 520 до Благоевград и обратно, средно скорост около 90 сме се състезавали преди с приятел кой ще го вземе с най-нисък разход, от бензиностанция до бензиностанция, цифрите бяха около 6.2 - 6.4 (два пъти, всеки по веднъж в посока при две ходения натам
)
а и според мен ако можете да взимате дълъг път с баири с нисък разход, значи си познавате добре колата

с е34 520 до Благоевград и обратно, средно скорост около 90 сме се състезавали преди с приятел кой ще го вземе с най-нисък разход, от бензиностанция до бензиностанция, цифрите бяха около 6.2 - 6.4 (два пъти, всеки по веднъж в посока при две ходения натам

а и според мен ако можете да взимате дълъг път с баири с нисък разход, значи си познавате добре колата
Невъзможно
Око да види:-)
На мойта 320 ка комби също всичко и е ОК, но под 7.5 абсурд, ако щеш и с 60 да карам на 5 та...То верно, че карам и жена и дете и поне 150кг. багаж, ама 6.5
Между другото с VPower, харчат по-малко или си въобразявам:
На мойта 320 ка комби също всичко и е ОК, но под 7.5 абсурд, ако щеш и с 60 да карам на 5 та...То верно, че карам и жена и дете и поне 150кг. багаж, ама 6.5

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Re: Невъзможно
irkum написа:Око да види:-)
От секаде си прав (дори и седнал

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
не е баш така, аз се хващам на бас че от 10 случайни човека изобщо няма да са 10 тези които могат да докарат разход 6.5 и надолу, със що годе нормална скорост, независимо от нерви и т.н.
за пример мога да мина 2 пъти по-бързо и със значително по-малък разход същия път, в сравнение с някой току-що взел книжка, който _се опитва_ да кара внимателно бавно пестеливо и т.н.

за пример мога да мина 2 пъти по-бързо и със значително по-малък разход същия път, в сравнение с някой току-що взел книжка, който _се опитва_ да кара внимателно бавно пестеливо и т.н.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
днес русе-бяла-русе с каране 80-110,без климатик,малко по инерция надолу по баира
ми даде разход 6.8/100
вярно 4е бешебавно каране ама пак си гледах природата,сменях си дисковете на спокоиствие
ваобще ...не бих казал 4е сам си изпили нервите ама ...нали се сещате хубав прав път аз карам с 90-100 

вярно 4е бешебавно каране ама пак си гледах природата,сменях си дисковете на спокоиствие

- Alexi
- старши ентусиаст
-
има някои тънкости които трябва да се знаят от всеки ,ако искате нисък разход ,например при отнемане на газта на скорост ЕКУто прекъсва подаването на гориво към цилиндрите и мотора се върти от инерцията на колата само .. климатика също ,а моментния разход е 0/100 .. дълги баири надолу ги вземам на 5та без газ ,това смъква разхода. Изпреварвания правя в обороти над 3к и с пълна газ ( педала докрай) .Пълната газ при изпреварване противно на всеобщото мнение смъква моментния разход ,защото махаш тапата на входа на двигателя която само го затормозява през 99% от времето
изпреварваш за по кратко време и си отпускаш газта ,отпускам я докрай (0/100 моментен) докато автомобила забави до скоростта с която се движа ... и с газта и с спирачката се борави плавно ,като последната се използва по рядко за сметка на моторната (0/100) по честичко ... прозорци не се отварят ,всеки от тях вдига разхода с 2-3% ...поддържам постоянна скорост ,всяко ускорение и забавяне вдига разхода ... и други такива неща ,много са ..
Естествено рядко карам така ,предимно динамично без излишен преразход на гориво, с постоянна скорост.
Средния ми разход по принцип е около 8-8.5-9 ,на магистрала под 140 не карам ,двупосочен път над 120 избягвам(просто имам твърде много километри и съм видял твърде много).
Прави сте че Впауър горивата смъкват разхода ,по мои наблюдения с 0.5-1/100(при дизел по се усеща)
При 3 и повече човека ,както и багаж доста, разхода се вдига с 0.5 - 1/100

Естествено рядко карам така ,предимно динамично без излишен преразход на гориво, с постоянна скорост.
Средния ми разход по принцип е около 8-8.5-9 ,на магистрала под 140 не карам ,двупосочен път над 120 избягвам(просто имам твърде много километри и съм видял твърде много).
Прави сте че Впауър горивата смъкват разхода ,по мои наблюдения с 0.5-1/100(при дизел по се усеща)
При 3 и повече човека ,както и багаж доста, разхода се вдига с 0.5 - 1/100
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5