гарнитура вакуум помпа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
гарнитура вакуум помпа
Здравейте, имам въпрос за гарнитурата на ... мисля, че е вакуум помпа. Та, на снимката се вижда, че е омаслено. Има потекло и надолу, под тази помпа. Къде е гарнитурата, или е голям О-пръстен? На reloem ми се вижда като голям О-пръстен. Може и да бъркам. Как се сменя тази гарнитура? Голяма заигравка ли е? Нещо има ли да се зацепва и т.н. Кои болтчета се развиват, тези малките с торксовете /оградените с червено/ или големите с шестограма /оградените със зелено/?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: гарнитура вакуум помпа
Преди да сменяш пробвай първо да попритегнеш. И аз имах теч от там и след малко стягане или намаля значително, или направо изчезна.
Si non confectus, non reficiat.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
Кои да притегна? Шестограма или тези с торкса? Не, че няма да опитам и двата варианта. Благодаря за съвета все пак. А нещо за евентуално сменяне на гарнитура /О-пръстен/?
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Със притягане няма да решиш проблема. Над помпата се виждат два болта те са фиксирани и стигат до дъното на шпилката. С такива болтове е хванат целия капак на главата. Той не може да се притегне.. Стяга се до край а гумените тампони на болтовете обират хлабините и натискат. Ако притегнеш най много да скъсаш шпилката в главата защото е доста тънка и тогава филма за теб ще ти се стори мнооого мнооого дълъг. Да гарнитурата на помпата е голям о пръстен ни за да се смени покрай него ще смениш задължително и гарнитурата на капака. Сваляш корите сваляш филтърна кутия с дебитомер и тръбите. Откачаш егеера от вакуум клапана там е с една скоба сваляш колекторите като внимаваш при изваждането им да не паднат уплътненията на болтовете в интейковете. И внимавай със мапа отзад. След това откачаш рейла и вадиш всички дюзи. Ох леле филма е доста голям но с малко помощ можеш за един ден да оправиш всичко. Но с притягания и побългаряване ще се вкараш в беля.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
Ми то затова са майсторите де.
Като събера малко въздух ще го правя. Благодаря за отговорите.
Като събера малко въздух ще го правя. Благодаря за отговорите.Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
5 мнения
• Страница 1 от 1