Зануляване показателя за предни и задни накладки
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Зануляване показателя за предни и задни накладки
Попринцип не е проблем, но добрите практики казват да се сменят заедно.
Накладката е така износена, че да прилепне по старият диск, и първите няколко стотин км ще се напасват към новите.
Какъв е проблема с дисковете ти, че ще ги сменяш? Криви са и тресе? В противен случай изхаби накладките със старите дискове и после смени всичко в комплект.
Накладката е така износена, че да прилепне по старият диск, и първите няколко стотин км ще се напасват към новите.
Какъв е проблема с дисковете ти, че ще ги сменяш? Криви са и тресе? В противен случай изхаби накладките със старите дискове и после смени всичко в комплект.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Аз също мисля,ме ако не е нещо наложително се изчаква и се сменя всичко комплект.Така съм правил на колите си до сега...
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Предните ми дискове имат голям ръб вече и са за смяна. Не искам да рискувам да ги карам докато се износят накладките за да сменям всичко в комплект.
Tool - Fear Inoculum
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Ако трябваше да избирам аз ,бих сменил всичко комплект,но не виждам голям проблем да ползваш и старите.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Колко е голям този ръб? Ако не искаш да правиш "рискове" сменяй всичко, но този ръб е бил същият когато си сменил накладките, които сега искаш да сложиш и на новите дискове. Според мен, без да знам, а само да предполагам какви са ти дисковете, ще изкарат и тези накладки и после като белите хора ще смениш всичко комплект. Аз лично не бих сменил дискове, без да сменя накладките, обратното е ОК.
И аз бих те посъветвал да смениш и накладките с дисковете 

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
iceblast написа:Колко е голям този ръб? Ако не искаш да правиш "рискове" сменяй всичко, но този ръб е бил същият когато си сменил накладките, които сега искаш да сложиш и на новите дискове. Според мен, без да знам, а само да предполагам какви са ти дисковете, ще изкарат и тези накладки и после като белите хора ще смениш всичко комплект. Аз лично не бих сменил дискове, без да сменя накладките, обратното е ОК.
Е то оставаше и да не е

- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 520 D - 2006
- Мечтае да кара: 5 GT
Emooo написа:Предните ми дискове имат голям ръб вече и са за смяна. Не искам да рискувам да ги карам докато се износят накладките за да сменям всичко в комплект.
Емо, оня ден , аз си смених задните накладки , а дисковете имаха ръб и майсторите ми го изпилиха с шлайфа. Смених и предните дискове и сложиха старите накладки. И сега като ми светнат предните накладки около 4000 км показва борда ще направя същото упражнение на Х.Предни накладки със задни дискове! Споко. Сега просто малко скърца като спираш , но и като смених накладките пак скърцаха в началото!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
kostadinovj написа: аз си смених задните накладки , а дисковете имаха ръб и майсторите ми го изпилиха с шлайфа. Смених и предните дискове и сложиха старите накладки. И сега като ми светнат предните накладки около 4000 км показва борда ще направя същото упражнение на Х.Предни накладки със задни дискове! Споко. Сега просто малко скърца като спираш , но и като смених накладките пак скърцаха в началото!
Честно ли????
И като премахнете визуално ръба с шлайфа какво??Диска все така си е изтънял с Х милиметра,ръба е там защото накладката не търка диска от самата му периферия,а милиметър по-навътре.Да не мислиш че като сложиш нови накладки ще се изтъркат от ръба по-бързо

Нови дискове със стари накладки е другото което ми направи впечатление

Абе за няколко десетки лева струва ли си да се прави човек на тарикат???
kostadinovj написа:Предни накладки със задни дискове

Как ще стане като предните накладки са:

А задните са:

jordanpar, неразбирам какво искаш да кажеш. Какво ще стане ако сложа старите накладки (ОЕМ) на нови дискове Zimmerman sport?
Tool - Fear Inoculum
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
За колегата костадинов ли как беше ми е чудно кой ''майстор'' му дава тези съвети?
А иначе за стара накладка с нов диск ли?Ами вижте снимките на чисто новите накладки които съм постнал.Виждате че и предни и задни са със скосена челна част максимално гладка въможно направена от завода.Целта е по-бързо напасване с диска както на всеки му е ясно.Износена вече накладка има специфична форма различна от заводската вече.Много хора мислят че накладката е по-мека от диска но дали е така???Има частици които са твърди и накладка вече ''осъргана'' от стари дискове ще ''гравира'' същите неравности на новия диск ако ги е имало на стария.Защото аз лично накладки втора трета смяна на един и същ диск не съм виждал да не са с неравномерно износване.Той самия диск като почне да изтънява си променя и работната температура ,изкривява се колкото и да е незабележимо,а това изкривяване деформира и накладките.
в крайна сметка едни прилични накладки са 160 лева предни.
А иначе за стара накладка с нов диск ли?Ами вижте снимките на чисто новите накладки които съм постнал.Виждате че и предни и задни са със скосена челна част максимално гладка въможно направена от завода.Целта е по-бързо напасване с диска както на всеки му е ясно.Износена вече накладка има специфична форма различна от заводската вече.Много хора мислят че накладката е по-мека от диска но дали е така???Има частици които са твърди и накладка вече ''осъргана'' от стари дискове ще ''гравира'' същите неравности на новия диск ако ги е имало на стария.Защото аз лично накладки втора трета смяна на един и същ диск не съм виждал да не са с неравномерно износване.Той самия диск като почне да изтънява си променя и работната температура ,изкривява се колкото и да е незабележимо,а това изкривяване деформира и накладките.
в крайна сметка едни прилични накладки са 160 лева предни.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2