318-is губи обороти и мощност

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: 318-is губи обороти и мощност

Мнение от plradev » 09 Яну 2013, 21:26

valeri_86_ написа:Температурен датчик...

Tц ... ,поне при мен . И двата са ОК :wave:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Booster » 09 Яну 2013, 23:18

Здравейте, днес си направих труда да кача малко видео за какво става дума. Отида ли в сервиз нищо и няма, работи си идеално и не мога да уцеля момента като го направи да се закачи на комп. https://www.youtube.com/watch?v=lKb8aF4YIIY

Потребител
Аватар

Мнение от nikola_voinov93 » 21 Яну 2013, 14:31

На мен пък ми казаха че може да е от дистрибуторната капачка и палеца на капачката са и били нагорели диодите иии хвърля тока на не точното място............а може и да е от бош клапата при мен де защото нз дали имат разлика бош клапа от 1.6 да работи на 1.8 ??? някои ако знае.......?!

Потребител
Аватар

Мнение от Booster » 25 Яну 2013, 20:59

Проблема е решен за сега. Имах 5 грешки, което сам съм си причинил откачайки някои датчици на работещ двигател. Колата се е давила от богата смес. Изчистиха ми грешките и само проблемната ламбда остана. Показва постоянно 0.49-0.50V . От там идвал проблема. Моя човек каза, че е кодирал грешката и ако пак се появи проблема знам какво да сменя. За сега е супер. Радвам се, че се разкри тази мистерия. По-добре не си пипайте датчиците, че бях направил мармалад

Потребител
Аватар

Мнение от darkmiracle » 31 Яну 2013, 20:20

Имах същия проблем преди около година. След диагностика се разбра, че ламбда сондата ми е изгоряла и съвета на майстора беша да си сваля релето на сондата докато си намеря нова. От тогава си карам със свалено реле и нямам проблеми. Това което казват за разхода (че е по-висок) ... не забелязах раззлика. Пробваи да свалиш релето и покарай да видиш дали е от сондата.

Потребител
Аватар

Мнение от nikola_voinov93 » 28 Мар 2013, 18:58

И аз карам е36 1,8 или поне се опитвам да я подкарам....
На мен ми дава същият проблем само че при мен вариантите са няколко....
Понеже я карам с 1,6 компютър а и ми казаха че е възможно той да ми дава грешна информация кога да се пали горивото защото от 4 та цилиндъра 2 от тях работят на по 4-5 бара налягане от минимално 8 а, другите 2 цилиндъра работят на по 7 бара налягане това е първата възможност.
Другият вариант е бошклапа-та или така нареченият дебитомер или дебитометър :) защото един от маисторите на който я карах го беше пипал.
А третата възможност е да ми е прехвърлила зъб на ангренажният ремък защото зимата имаше период в които ми падаше акумулаторът и я палих няколко пъти на скорост и сега започвам да премахвам един по един проблемите пък ще видим какво ще излезе.....

Предишна

Назад към E36