Въпрос относно оригинален ключ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Re: Въпрос относно оригинален ключ
Мерси на всички, които писаха. Темата стана много интересна и полезна 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Купих си същия ключ от колегата във форума, колата ми е 97г и има чип.След нарязването, което струваше 7 лв си прехвърлих чипа на него.Работи без проблем.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мда, това е вървежно ако не искаш да правиш допълнително копие.
Sent using Tapatalk 2
Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Този въпросния ключ има 100% чип....Аз съм с 10.'95 год. междинна серия и имам чип... 

- rhase
- младши ентусиаст
-
И аз съм със същия ключ, и има чип (11.95г. ). Миналата седмица говорих с един ключар за вариянти, понеже имам само 1 ключ и не е много приятно. Той ми предложи същия ключ, само че без лампичка, нарязан и с обучен чип - цялата работа 80лв. Но ако наистина при дилъра ще ми направят оригинален за 130лв - бих предпочел този вариянт.
Дистанционното на алармата ми има заготовка за вграждане на ключ, което също е вариянт и струва 30лв, но трябва да се мести чипа или да се сложи около патрона някъде до колкото разбрах.
Възможно ли е от БМВ да ми извадят само чип, без ключ? Или ключар с повечко познания също може да го направи?

Дистанционното на алармата ми има заготовка за вграждане на ключ, което също е вариянт и струва 30лв, но трябва да се мести чипа или да се сложи около патрона някъде до колкото разбрах.
Възможно ли е от БМВ да ми извадят само чип, без ключ? Или ключар с повечко познания също може да го направи?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
rhase написа:Възможно ли е от БМВ да ми извадят само чип, без ключ?
Не. Най-евтиния вариант е около 80 и нещо лева. Това е малкия пластмасов сервизен ключ с чип вътре.

- rhase
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:rhase написа:Възможно ли е от БМВ да ми извадят само чип, без ключ?
Не. Най-евтиния вариант е около 80 и нещо лева. Това е малкия пластмасов сервизен ключ с чип вътре.
Така и предположих. Значи по-добре да си да си изкарам още един и да си имам 2 с чип за същите пари (но не от Дару)
Мерси

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Bavarcho написа:rhase написа:Възможно ли е от БМВ да ми извадят само чип, без ключ?
Вече е 90. И по добре да побързате, защото BMW имат лошия навик да вдигат цените особено за по-старичките коли и утре не се знае ква цена ще заварите при приятелите от дару

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Този чип просто трябва да е някъде близо в колата за да запали или близо до патронника за палене?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BMWMHartge написа:Този чип просто трябва да е някъде близо в колата за да запали или близо до патронника за палене?
Лепиш го до патрона и колата вече може да се запали с всеки ключ.

- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Bavarcho написа:BMWMHartge написа:Този чип просто трябва да е някъде близо в колата за да запали или близо до патронника за палене?
Лепиш го до патрона и колата вече може да се запали с всеки ключ.
Както и със щперц-трошачи, които автджанбазите използвам много често.
Не препоръчвам този вариант, да избягват се много главоболия и разходи, но по тази начин се улеснява работата на хора със не много добри намерения

Поздрави.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мда, в същност дори излиза че Е36 е по-сигурно от Е46 и следващите модели, заради архитектурата на системата (няма софтуерен достъп без да се свали EWS).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
steeN написа:Мда, в същност дори излиза че Е36 е по-сигурно от Е46 и следващите модели, заради архитектурата на системата (няма софтуерен достъп без да се свали EWS).
Така е, да не говорим, че от Е46 нагоре фабрично има следната недосмислица при оригинална аларма: отваряш патрона на вратата и се деактивира алармата сама. Която функция, ако не я спреш при някой с компютър или дилър улеснява доста апашите като могат да си работят непритеснявани.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2