АвтоКаско IIра част...
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
АвтоКаско IIра част...
Понеже ми се налага скоро да подновя моето и от Орел несъм доволен искам да чуя вашите мнения и личен опит по темата. Интересува ме предимно кой си плаща реално щетите и чии коли не пипат в София (конкретно за София)
Пък и темата търпи подновяване, макар да сме я дъвкали преди време
Пък и темата търпи подновяване, макар да сме я дъвкали преди време

значи не пипат колите на Булинс, но това е 100 % сигурно ако колата ти е застрахована над 8000 лв, иначе може да ти я думнат, а после ония ще направят всичко възможно да те прецакат нещо, на един френд така и не му платиха Голфчето, измежду всички документи, му набутали някъв в който декларирал че не му работела алармата/а тя си биля ОК на всичкото отгоре/, той подписал без да прочете и се размина със 7500 лв
Иначе преди ползвах Алианц, ама тва за предната ми кола, която едва ли някой искаше да я краде, но пък виж там плащат много коректно.....малко бавничко, но все пак.....
Сега в Булинс съм с валутна застраховка, досега се е налагало само аудиото да ми изплащат след кражба - е платиха го
Моя съвет е да провериш ДЗИ, сега имат някво каско, като кражбата май се гарантирала от Булинс, а иначе другите щети от тях......било доста ефтино......а и надеждно, но несъм много сигурен...така че провери
, а и няма да се налага да сключвате граждански брак, както аз съм сега с Булинс.....докато смърта ни раздели

Иначе преди ползвах Алианц, ама тва за предната ми кола, която едва ли някой искаше да я краде, но пък виж там плащат много коректно.....малко бавничко, но все пак.....
Сега в Булинс съм с валутна застраховка, досега се е налагало само аудиото да ми изплащат след кражба - е платиха го

Моя съвет е да провериш ДЗИ, сега имат някво каско, като кражбата май се гарантирала от Булинс, а иначе другите щети от тях......било доста ефтино......а и надеждно, но несъм много сигурен...така че провери

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Значи, за БулИНС нещата са ясни, да ама не, последните няколко месеца има некви новородили се айдуци който алазват и техните коли
както и да е де, това е най-сигурния начин да си опазиш колата от кражба обаче... Алианц плащат много добре при злополука същото се отнася и за Витоша, добри думи чувам и за новата застрахователна фирма Виктория...
Аз лично съм си разделил каското на 2, Кражба БулИнс - Злополука Витоша, до сега нямам забележки от към плащане, колата никой не е искал да ми я краде

Аз лично съм си разделил каското на 2, Кражба БулИнс - Злополука Витоша, до сега нямам забележки от към плащане, колата никой не е искал да ми я краде

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
На баща ми колите са застраховани в Булинс и до сега е имало само една кражба. Откраднаха незастраховано ауди allroad и покрай него дигнаха и ауди а6, което беше застраховано. В крайна сметка allroad-a го намерихме след 3 месеца и то с връзки, а а6-цата я откриха след 3 часа брутално изкормена. Тя не беше в движение и са я блъскали броня в броня селяните да я закарат донякъде да и свалят всичко, което светка и мига. Дори беше открадната врътката за вадене на предпазителите
В крайна сметка Булинс платиха всичко, но поръчали табло, което е с няколко хиляди по-евтино ако не се лъжа. На него нямаше индикации за много неща. Един вид компютъра ти дава информация за състоянието на колата пък ти не я виждаш
Същото А6 са го крали още два пъти преди това и мисля, че пак беше застраховано в Булинс. Единия път го върнаха за 1 ден, а другия за 1 месец. Откриха го случайно в някакво село край Добруджа покрито със слама. Някакъв дядо го мернал в изоставен двор и звъннал в полицията. Иначе други коли не са пипани. Преди няколко дена застраховахме VW Toureg и все още си е тук. За злополуки плащат доволно. Поне при една катастрофа с БМВ-то ми платиха всичко, че даже и нещо поостана. Но май си прецакват с такива неща като таблото на ауди-то ако не внимаваш
Дано и аз да съм помогнал с нещо 

аз съм в Левски Спартак
на аудито на баща ми закачих леко бронята - платиха всичко - боядисване и нови мигачи
не са ми пипали колата, веднъж я отвориха но нищо не са взели
на аудито на баща ми закачих леко бронята - платиха всичко - боядисване и нови мигачи
не са ми пипали колата, веднъж я отвориха но нищо не са взели
Последна промяна © на 31 Авг 2003, 21:32, променена общо 1 път
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Е аз съм в Юпитер едната щета ми я платиха точно по фактури , а сега щях да се сбия с тоя дето ми снимаше колата сякаш от него ми завишеше живота туи се държепе с мене ама едно изречение и си тръгна ама за секунди да напарим тупалника . Хубу че нищо не стана щото така ми се беше насъбрало не е истина ДЯДКА на 70 години едвам мисли да ми говори на какво ми приличала колата и че в багажника само него го НЯМАЛО
Аз му казах да влиза в багажника и тои ще е там и от там като се почна да ме заплашва .... лудница аз само му казах да ме удари пък после какъв ще му вкарам и тои ма напасува едно хубаво и си замина ама и аз бях като каруцар хубу че ма хванаха аверите тез дето ма бяха блъснали че лошо щеше да стане много голяма селяния щях да напрая
А дядката ма заплашваше че нямало да ми платят щетите
колко се оплаших само че хубу не ми дадоха да се кача горе в офиса да питам на кои ще плаща и на кои не пред шефа им
Аз му казах да влиза в багажника и тои ще е там и от там като се почна да ме заплашва .... лудница аз само му казах да ме удари пък после какъв ще му вкарам и тои ма напасува едно хубаво и си замина ама и аз бях като каруцар хубу че ма хванаха аверите тез дето ма бяха блъснали че лошо щеше да стане много голяма селяния щях да напрая
А дядката ма заплашваше че нямало да ми платят щетите

При мен е малко специфична работата, защото по принцип моята кола не е много интересна за крадене, понеже са 4-5 в България такива и нито за части, нито за препродаване става. Интересна е да ме гърбят с откуп, а от друга страна частите са и много цифра и трябва да съм сигурен, че ще ми платят при евентуална щета?! Та умувам сега къде да и направя каско...
Голфа ми го бяха ужулили паркиран и имах уговорка с тия кретени от Орел да ми платят по фактурна стойност, като си измислих и едни лайсни, които бях прибрал, взех си фактура, но в крайна сметка бяха отпуснали конкретна сума за ремонт .. Вярно влязох в нея, но реално трябваше да съм някой лев напред .. Така, че няма да го застраховам повече там, защото ако беше нещо сериозно щях да духам супата докато изстине.
Голфа ми го бяха ужулили паркиран и имах уговорка с тия кретени от Орел да ми платят по фактурна стойност, като си измислих и едни лайсни, които бях прибрал, взех си фактура, но в крайна сметка бяха отпуснали конкретна сума за ремонт .. Вярно влязох в нея, но реално трябваше да съм някой лев напред .. Така, че няма да го застраховам повече там, защото ако беше нещо сериозно щях да духам супата докато изстине.

- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Да се включа и аз по темата за "Орел". Останал съм с впечатлението, че при злополуки плащат, при това коректно и бързо. Първо давам пример с брат ми (Рено 19) - удари една мантинела, помля предницата всичко му оправиха с възлагателно писмо. Вярно не излезе напред, но поне не се и набута. Втори пример (Turturelo, най вече заради теб го давам) - '99 Rover 414 - зимата мина през таван, от Месния клон направиха опис на щетите и се оказа че трябва да се закара в централния им клон защото сумата била много голяма. Та закарахме я в София - там пак огледи, описи и т.н. Накрая излязоха с две предложения:
1. Дару кар, но с условие че не покриват труда на 100%.
2. Частен сервиз с който имат договор, частите се купуват от Дару кар, труда на 100%.
Избрахме втория вариант, копата е като нова.
Аз пук съм останал с впечатлението че за сериозните неща плащат, а за дреболии (лайсни, мигачи и подобни) се ебават.
Айде стига че ми изтръпна клавиатурата от толкова писане.
1. Дару кар, но с условие че не покриват труда на 100%.
2. Частен сервиз с който имат договор, частите се купуват от Дару кар, труда на 100%.
Избрахме втория вариант, копата е като нова.
Turturelo написа:Така, че няма да го застраховам повече там, защото ако беше нещо сериозно щях да духам супата докато изстине.
Аз пук съм останал с впечатлението че за сериозните неща плащат, а за дреболии (лайсни, мигачи и подобни) се ебават.
Айде стига че ми изтръпна клавиатурата от толкова писане.

Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
Един написа:Втори пример (Turturelo, най вече заради теб го давам) - '99 Rover 414 -
При мен точно за Ровъра ми трябва (правилно си ме разбрал

Тези в русенския офис на БулИнс са мой хора, също и охраняващия екип, така че може да отида да видим какво ще предложат - поне няма да ме излъжат, въпроса е, че после ще си търся правата (недай Боже) в София ..
Последна промяна Turturelo на 31 Авг 2003, 21:34, променена общо 1 път
Аз застраховам само в БулИнс.Имал съм доста щети и всичките ги оправят в техният сервиз,основно брони и стъкла.Откакто съм там,не са ми посягали на кола,освен че ми взеха един път лайсните и един път огледалата на буса...Така че против кражби явно колите на БулИнс са най-защитени,за щети всички са еднакви кретени и гледат да те прецакат.Все пак горещо препоръчвам платен паркинг или гараж.По улиците бродят секви отрепки и наркомани.
Плащали са ми по щета от Булстрад и бях на далавера 150 лв(изплатиха ми 550 лв по обща оценка,аз бех дал 400).Но беше по гражданска отговорност.Затова пък друга компания направо ме закла-от щети за повече от 3000 лв едвам изкопчих 1500 лв,и то след 1,5 години пазарлъци.Пак беше по гражданска.
Плащали са ми по щета от Булстрад и бях на далавера 150 лв(изплатиха ми 550 лв по обща оценка,аз бех дал 400).Но беше по гражданска отговорност.Затова пък друга компания направо ме закла-от щети за повече от 3000 лв едвам изкопчих 1500 лв,и то след 1,5 години пазарлъци.Пак беше по гражданска.
Мошеник No1 - ЗК "Български Имоти"
Ето и моята тъжна история:
Миналата година през пролета ме удариха с колата(старата - Сеат Ибиза). Виновникът отсреща беше застрахован в "Алианц" (където съм и аз)(да поясня - с застраховка "гражданска отговорност").
Отидох на същият ден, и след седмица цялата предница светеше. Дойде есента - аиде пак бум-тряс. Пича дето ме удари не знае, че десностоящият е с предимство.
Вади застраховката - "Български имоти". Побиха ме тръпки - викам си - кви са тея??Ето какво се случи от тогава насам:
(това направо е като на филм)
Значи намирам им аз местонахождението на тия, влизам вътре и един от хората там, който се оказа и инспектора (от общо четирима) ми подава две бланки. Едната, която носи заглавието "Анкета" (не мисля че е законно да те питат такива неща) имаше въпроси от сорта на пил ли си бил, удрял ли си се през последната година, в колко си часа е била катастрофата, и куп ненужни глупости. Попъних я аз, и се заех с втората бланка, на която беше по-същественото - Име, ЕГН, ... и като стигнах до щети, инспекторът представете си идва и ме съветва - "Пиши това което са ти написали в Протокола на КАТ!!! Ми че те от КАТ пишат само това което виждат външно. След този "приятелски съвет" аз попитах - "Нали имате инспектори, които ще инспектират, а отговора направо ме потресе - "те ще напишат същото, което е в Протокола на КАТ!!! Аз питам - Е как така??? Предишният път като катастрофирах, в "Алианц" ми направиха пълна инспекция!
- Е...."Алианц"... те са "Големи".. ние тука нали знаете... сме си по български..
След като чух това, избеснях, и си тръгнах, за да не откача и да го смажа оня комунист.
Викам си, ще мина след няколко дни с баща ми който е малко по-устат, пък и вече се е разправял 1-2 пъти с такива неща. За всеки случай се допитахме и до адвоката ни.
Отиваме след около седмица, без да им слушам "приятелските съвети". Онзи го погледна протокола, погледна това което съм писал, и с насмешка каза да слезем до колата за да направят оглед. Огледа беше фарс, дори това е меко казано. Понеже колата била ударена от ляво, друго нищо не можело да се пише (а на мене от удара цялата предница на колата е изместена...)
Написаха си документа за огледа, на който естествено не си дадохме подписа.
Айде са пиши пък Жалба до управителя за втори оглед от 3то лице. Даваме я на секретарката (която в последствие разбрах че е и телефонистка).Тя казва да звънна на другият ден за да разбера резултата. Равносметката: около 25- 28 разговора за около 3 седмици. Няма да ви казвам повече за това, защото ще трябва да изпиша роман.
Отиваме на вторият оглед, който беше в централата им?? (това не е трето лице)??
С караници и викове, написаха горе долу каквото трябва, но трябваше да се пазарим като цигани за всеки детаил.
Между другото забравих да спомена, че обезщетението се изплаща или в брой или по банкова сметка, но не и по фактура(да представя фактурата от сервиза, в който си поправям колата) - дефакто - парите които ти даваме са толкоз, каквото искаш прави.
Преди една седмица минаха законните 15дни след издаването на документа от първият оглед. Днес си оставих колата в сервиза, а те не са готови с решение. Ако има разлика от 50 лева между фактурите от сервиза и тяхното обезщетение, отиват на съд. Имам финансовата възможност, пък и закона е на моя страна да не повярвате в моят случай.
Но май законът е виновен за нещата които стават. Така е измислен, че ей такива мизерни застрахователни компании да лапат пари. Защо трябва след като съм се застраховал в "Алианц" да ходя да търся услугите на "Български имоти". Ще ви кажа - щото ако закона не е така, тея няма да съществуват, щото никой няма да отиде при тях.
Един съвет:
Не се подлъгвайте ако когато трябва да правите застраховка за колата, Ви дават разни приемущества от сорта на: безплатен годишен технически преглед, безплатна пътна помощ, или нещо от сорта - по добре си платете там 2-3 лева по-скъпо но знайте че няма да има нерви, разправии и т.н. Например това с безплатният преглед е пълен фарс - само в определени сервизи (а в повечето от тях дори казват - "Ами ние вече не работим с тях")и като кажеш - нали е безплатен прегледа - е да ама.. си имаме такса, и т.н... Предполагам повечето ги знаете тези мизерийки.
Та НЕ ХОДЕТЕ В "БЪЛГАРСКИ ИМОТИ"!!! и разни от сорта
Миналата година през пролета ме удариха с колата(старата - Сеат Ибиза). Виновникът отсреща беше застрахован в "Алианц" (където съм и аз)(да поясня - с застраховка "гражданска отговорност").
Отидох на същият ден, и след седмица цялата предница светеше. Дойде есента - аиде пак бум-тряс. Пича дето ме удари не знае, че десностоящият е с предимство.
Вади застраховката - "Български имоти". Побиха ме тръпки - викам си - кви са тея??Ето какво се случи от тогава насам:
(това направо е като на филм)
Значи намирам им аз местонахождението на тия, влизам вътре и един от хората там, който се оказа и инспектора (от общо четирима) ми подава две бланки. Едната, която носи заглавието "Анкета" (не мисля че е законно да те питат такива неща) имаше въпроси от сорта на пил ли си бил, удрял ли си се през последната година, в колко си часа е била катастрофата, и куп ненужни глупости. Попъних я аз, и се заех с втората бланка, на която беше по-същественото - Име, ЕГН, ... и като стигнах до щети, инспекторът представете си идва и ме съветва - "Пиши това което са ти написали в Протокола на КАТ!!! Ми че те от КАТ пишат само това което виждат външно. След този "приятелски съвет" аз попитах - "Нали имате инспектори, които ще инспектират, а отговора направо ме потресе - "те ще напишат същото, което е в Протокола на КАТ!!! Аз питам - Е как така??? Предишният път като катастрофирах, в "Алианц" ми направиха пълна инспекция!
- Е...."Алианц"... те са "Големи".. ние тука нали знаете... сме си по български..
След като чух това, избеснях, и си тръгнах, за да не откача и да го смажа оня комунист.
Викам си, ще мина след няколко дни с баща ми който е малко по-устат, пък и вече се е разправял 1-2 пъти с такива неща. За всеки случай се допитахме и до адвоката ни.
Отиваме след около седмица, без да им слушам "приятелските съвети". Онзи го погледна протокола, погледна това което съм писал, и с насмешка каза да слезем до колата за да направят оглед. Огледа беше фарс, дори това е меко казано. Понеже колата била ударена от ляво, друго нищо не можело да се пише (а на мене от удара цялата предница на колата е изместена...)
Написаха си документа за огледа, на който естествено не си дадохме подписа.
Айде са пиши пък Жалба до управителя за втори оглед от 3то лице. Даваме я на секретарката (която в последствие разбрах че е и телефонистка).Тя казва да звънна на другият ден за да разбера резултата. Равносметката: около 25- 28 разговора за около 3 седмици. Няма да ви казвам повече за това, защото ще трябва да изпиша роман.
Отиваме на вторият оглед, който беше в централата им?? (това не е трето лице)??
С караници и викове, написаха горе долу каквото трябва, но трябваше да се пазарим като цигани за всеки детаил.
Между другото забравих да спомена, че обезщетението се изплаща или в брой или по банкова сметка, но не и по фактура(да представя фактурата от сервиза, в който си поправям колата) - дефакто - парите които ти даваме са толкоз, каквото искаш прави.
Преди една седмица минаха законните 15дни след издаването на документа от първият оглед. Днес си оставих колата в сервиза, а те не са готови с решение. Ако има разлика от 50 лева между фактурите от сервиза и тяхното обезщетение, отиват на съд. Имам финансовата възможност, пък и закона е на моя страна да не повярвате в моят случай.
Но май законът е виновен за нещата които стават. Така е измислен, че ей такива мизерни застрахователни компании да лапат пари. Защо трябва след като съм се застраховал в "Алианц" да ходя да търся услугите на "Български имоти". Ще ви кажа - щото ако закона не е така, тея няма да съществуват, щото никой няма да отиде при тях.
Един съвет:
Не се подлъгвайте ако когато трябва да правите застраховка за колата, Ви дават разни приемущества от сорта на: безплатен годишен технически преглед, безплатна пътна помощ, или нещо от сорта - по добре си платете там 2-3 лева по-скъпо но знайте че няма да има нерви, разправии и т.н. Например това с безплатният преглед е пълен фарс - само в определени сервизи (а в повечето от тях дори казват - "Ами ние вече не работим с тях")и като кажеш - нали е безплатен прегледа - е да ама.. си имаме такса, и т.н... Предполагам повечето ги знаете тези мизерийки.
Та НЕ ХОДЕТЕ В "БЪЛГАРСКИ ИМОТИ"!!! и разни от сорта
Гледам тука сте писали много за Булинс,
эначи по въпроса за краденето съм съгласен,че почти не им пипат колите,но като дойде време за щети плашим се.Незнам как е с плащането щото аэ иэбрах да ми я правят,но сервиза им е под всяква критика.
Първо, за пръскане на калник,капак и ремонт на предна броня 40 дни и това било бърэо.
Второ,бронята беще на гъэ и тия нещастници вместо да я сменят я эакърпиха така че са откъдето и да я бутнеш се клати,отпред бъбреците ги лепиха със силикон щото не могат да ги эакрепят,как ше могат като щипките са счупени,ми то просто трябват нови бъбреци ама дэифтарите........
Трето най-прекрасният ми ТУРСКИ ФАР,който си личи че е менте от станцията МИР, за капак не ми приеха за щета предния капак щото имал РЕЗКА дълга 1.5 см.
Има и още ама кво да ви разправям, само се нервирам,накрая един съвет към всички които им предстои застраховане,много внимавайте какво ви пишат в полицата при огледа когато ви застраховат,заради някоя дреболия после иэяждаш дървото.
Поста ми се отнася за сервиза "Тандер" в Бояна
эначи по въпроса за краденето съм съгласен,че почти не им пипат колите,но като дойде време за щети плашим се.Незнам как е с плащането щото аэ иэбрах да ми я правят,но сервиза им е под всяква критика.
Първо, за пръскане на калник,капак и ремонт на предна броня 40 дни и това било бърэо.
Второ,бронята беще на гъэ и тия нещастници вместо да я сменят я эакърпиха така че са откъдето и да я бутнеш се клати,отпред бъбреците ги лепиха със силикон щото не могат да ги эакрепят,как ше могат като щипките са счупени,ми то просто трябват нови бъбреци ама дэифтарите........
Трето най-прекрасният ми ТУРСКИ ФАР,който си личи че е менте от станцията МИР, за капак не ми приеха за щета предния капак щото имал РЕЗКА дълга 1.5 см.
Има и още ама кво да ви разправям, само се нервирам,накрая един съвет към всички които им предстои застраховане,много внимавайте какво ви пишат в полицата при огледа когато ви застраховат,заради някоя дреболия после иэяждаш дървото.
Mr.White написа:Гледам тука сте писали много за Булинс,
Ако можете да избирате, изберете сервиза на Сточна гара. Аз съм МНОГО доволен от тях... За 4 дни направиха калник и врата перфектно, и досега нищо не личи
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Аве вече съм ги ебал не стига, че на тия от Юпитер им казах 1 милион пъти че няма си напрая колата в техен сервиз толкова ставаха по настоичиви. Че за капак на всичко и моита брокерка с тях, мале тогава като ми кипна . Казвам им искам да им вися на главата докато ми я изчукват -- НЕ МОЖЕЛО от моя страна отговора ми аз иам маистор тои ми каза около 1 литър боя ще трябва ..... млъкнаха и станаха по гадни ама ко ма ебе ТЯ КОЛАТА НА БАЩА МИ с него ще си имат работа като се върне от Бразилия

Re: Мошеник No1 - ЗК "Български Имоти"
xaoc написа:Та НЕ ХОДЕТЕ В "БЪЛГАРСКИ ИМОТИ"!!! и разни от сорта
... И се пазете да не ви блъсне някой с "Гражданска Отговорност" направена там!

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3