АвтоКаско IIра част...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

АвтоКаско IIра част...

Мнение от Turturelo » 31 Авг 2003, 7:53

Понеже ми се налага скоро да подновя моето и от Орел несъм доволен искам да чуя вашите мнения и личен опит по темата. Интересува ме предимно кой си плаща реално щетите и чии коли не пипат в София (конкретно за София)

Пък и темата търпи подновяване, макар да сме я дъвкали преди време ;)

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 31 Авг 2003, 9:39

значи не пипат колите на Булинс, но това е 100 % сигурно ако колата ти е застрахована над 8000 лв, иначе може да ти я думнат, а после ония ще направят всичко възможно да те прецакат нещо, на един френд така и не му платиха Голфчето, измежду всички документи, му набутали някъв в който декларирал че не му работела алармата/а тя си биля ОК на всичкото отгоре/, той подписал без да прочете и се размина със 7500 лв :roll:
Иначе преди ползвах Алианц, ама тва за предната ми кола, която едва ли някой искаше да я краде, но пък виж там плащат много коректно.....малко бавничко, но все пак.....
Сега в Булинс съм с валутна застраховка, досега се е налагало само аудиото да ми изплащат след кражба - е платиха го :lol:
Моя съвет е да провериш ДЗИ, сега имат някво каско, като кражбата май се гарантирала от Булинс, а иначе другите щети от тях......било доста ефтино......а и надеждно, но несъм много сигурен...така че провери :idea:, а и няма да се налага да сключвате граждански брак, както аз съм сега с Булинс.....докато смърта ни раздели :lol: :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 31 Авг 2003, 10:22

Значи, за БулИНС нещата са ясни, да ама не, последните няколко месеца има некви новородили се айдуци който алазват и техните коли :shock: :shock: както и да е де, това е най-сигурния начин да си опазиш колата от кражба обаче... Алианц плащат много добре при злополука същото се отнася и за Витоша, добри думи чувам и за новата застрахователна фирма Виктория...

Аз лично съм си разделил каското на 2, Кражба БулИнс - Злополука Витоша, до сега нямам забележки от към плащане, колата никой не е искал да ми я краде 8)
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 31 Авг 2003, 10:44

На баща ми колите са застраховани в Булинс и до сега е имало само една кражба. Откраднаха незастраховано ауди allroad и покрай него дигнаха и ауди а6, което беше застраховано. В крайна сметка allroad-a го намерихме след 3 месеца и то с връзки, а а6-цата я откриха след 3 часа брутално изкормена. Тя не беше в движение и са я блъскали броня в броня селяните да я закарат донякъде да и свалят всичко, което светка и мига. Дори беше открадната врътката за вадене на предпазителите :shock: В крайна сметка Булинс платиха всичко, но поръчали табло, което е с няколко хиляди по-евтино ако не се лъжа. На него нямаше индикации за много неща. Един вид компютъра ти дава информация за състоянието на колата пък ти не я виждаш :shock: Същото А6 са го крали още два пъти преди това и мисля, че пак беше застраховано в Булинс. Единия път го върнаха за 1 ден, а другия за 1 месец. Откриха го случайно в някакво село край Добруджа покрито със слама. Някакъв дядо го мернал в изоставен двор и звъннал в полицията. Иначе други коли не са пипани. Преди няколко дена застраховахме VW Toureg и все още си е тук. За злополуки плащат доволно. Поне при една катастрофа с БМВ-то ми платиха всичко, че даже и нещо поостана. Но май си прецакват с такива неща като таблото на ауди-то ако не внимаваш :evil: Дано и аз да съм помогнал с нещо :D
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Авг 2003, 12:14

аз съм в Левски Спартак
на аудито на баща ми закачих леко бронята - платиха всичко - боядисване и нови мигачи
не са ми пипали колата, веднъж я отвориха но нищо не са взели
Последна промяна © на 31 Авг 2003, 21:32, променена общо 1 път

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 31 Авг 2003, 13:01

Е аз съм в Юпитер едната щета ми я платиха точно по фактури , а сега щях да се сбия с тоя дето ми снимаше колата сякаш от него ми завишеше живота туи се държепе с мене ама едно изречение и си тръгна ама за секунди да напарим тупалника . Хубу че нищо не стана щото така ми се беше насъбрало не е истина ДЯДКА на 70 години едвам мисли да ми говори на какво ми приличала колата и че в багажника само него го НЯМАЛО

Аз му казах да влиза в багажника и тои ще е там и от там като се почна да ме заплашва .... лудница аз само му казах да ме удари пък после какъв ще му вкарам и тои ма напасува едно хубаво и си замина ама и аз бях като каруцар хубу че ма хванаха аверите тез дето ма бяха блъснали че лошо щеше да стане много голяма селяния щях да напрая

А дядката ма заплашваше че нямало да ми платят щетите :evil: колко се оплаших само че хубу не ми дадоха да се кача горе в офиса да питам на кои ще плаща и на кои не пред шефа им
ИзображениеИзображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Авг 2003, 15:10

При мен е малко специфична работата, защото по принцип моята кола не е много интересна за крадене, понеже са 4-5 в България такива и нито за части, нито за препродаване става. Интересна е да ме гърбят с откуп, а от друга страна частите са и много цифра и трябва да съм сигурен, че ще ми платят при евентуална щета?! Та умувам сега къде да и направя каско...
Голфа ми го бяха ужулили паркиран и имах уговорка с тия кретени от Орел да ми платят по фактурна стойност, като си измислих и едни лайсни, които бях прибрал, взех си фактура, но в крайна сметка бяха отпуснали конкретна сума за ремонт .. Вярно влязох в нея, но реално трябваше да съм някой лев напред .. Така, че няма да го застраховам повече там, защото ако беше нещо сериозно щях да духам супата докато изстине. :evil:

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 31 Авг 2003, 21:00

Да се включа и аз по темата за "Орел". Останал съм с впечатлението, че при злополуки плащат, при това коректно и бързо. Първо давам пример с брат ми (Рено 19) - удари една мантинела, помля предницата всичко му оправиха с възлагателно писмо. Вярно не излезе напред, но поне не се и набута. Втори пример (Turturelo, най вече заради теб го давам) - '99 Rover 414 - зимата мина през таван, от Месния клон направиха опис на щетите и се оказа че трябва да се закара в централния им клон защото сумата била много голяма. Та закарахме я в София - там пак огледи, описи и т.н. Накрая излязоха с две предложения:
1. Дару кар, но с условие че не покриват труда на 100%.
2. Частен сервиз с който имат договор, частите се купуват от Дару кар, труда на 100%.
Избрахме втория вариант, копата е като нова.
Turturelo написа:Така, че няма да го застраховам повече там, защото ако беше нещо сериозно щях да духам супата докато изстине. :evil:

Аз пук съм останал с впечатлението че за сериозните неща плащат, а за дреболии (лайсни, мигачи и подобни) се ебават.
Айде стига че ми изтръпна клавиатурата от толкова писане. :D
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Авг 2003, 21:23

Един написа:Втори пример (Turturelo, най вече заради теб го давам) - '99 Rover 414 -

При мен точно за Ровъра ми трябва (правилно си ме разбрал ;) ) и точно, защото знам от кого трябва да вземам части и всички знаем как стоят нещата с цените на ДаруКар, затова не ми се рискува. Тук преди време ми искаха за спирачна помпа 220 лири стерлинги!!!!!!!!!!! и 1 месец доставка, купувах си гърне - 1 месец доставка...

Тези в русенския офис на БулИнс са мой хора, също и охраняващия екип, така че може да отида да видим какво ще предложат - поне няма да ме излъжат, въпроса е, че после ще си търся правата (недай Боже) в София ..
Последна промяна Turturelo на 31 Авг 2003, 21:34, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 31 Авг 2003, 21:26

Аз застраховам само в БулИнс.Имал съм доста щети и всичките ги оправят в техният сервиз,основно брони и стъкла.Откакто съм там,не са ми посягали на кола,освен че ми взеха един път лайсните и един път огледалата на буса...Така че против кражби явно колите на БулИнс са най-защитени,за щети всички са еднакви кретени и гледат да те прецакат.Все пак горещо препоръчвам платен паркинг или гараж.По улиците бродят секви отрепки и наркомани.
Плащали са ми по щета от Булстрад и бях на далавера 150 лв(изплатиха ми 550 лв по обща оценка,аз бех дал 400).Но беше по гражданска отговорност.Затова пък друга компания направо ме закла-от щети за повече от 3000 лв едвам изкопчих 1500 лв,и то след 1,5 години пазарлъци.Пак беше по гражданска.

младши ентусиаст
Аватар

Мошеник No1 - ЗК "Български Имоти"

Мнение от xaoc777 » 01 Сеп 2003, 2:53

Ето и моята тъжна история:
Миналата година през пролета ме удариха с колата(старата - Сеат Ибиза). Виновникът отсреща беше застрахован в "Алианц" (където съм и аз)(да поясня - с застраховка "гражданска отговорност").
Отидох на същият ден, и след седмица цялата предница светеше. Дойде есента - аиде пак бум-тряс. Пича дето ме удари не знае, че десностоящият е с предимство.
Вади застраховката - "Български имоти". Побиха ме тръпки - викам си - кви са тея??Ето какво се случи от тогава насам:
(това направо е като на филм)
Значи намирам им аз местонахождението на тия, влизам вътре и един от хората там, който се оказа и инспектора (от общо четирима) ми подава две бланки. Едната, която носи заглавието "Анкета" (не мисля че е законно да те питат такива неща) имаше въпроси от сорта на пил ли си бил, удрял ли си се през последната година, в колко си часа е била катастрофата, и куп ненужни глупости. Попъних я аз, и се заех с втората бланка, на която беше по-същественото - Име, ЕГН, ... и като стигнах до щети, инспекторът представете си идва и ме съветва - "Пиши това което са ти написали в Протокола на КАТ!!! Ми че те от КАТ пишат само това което виждат външно. След този "приятелски съвет" аз попитах - "Нали имате инспектори, които ще инспектират, а отговора направо ме потресе - "те ще напишат същото, което е в Протокола на КАТ!!! Аз питам - Е как така??? Предишният път като катастрофирах, в "Алианц" ми направиха пълна инспекция!
- Е...."Алианц"... те са "Големи".. ние тука нали знаете... сме си по български..

След като чух това, избеснях, и си тръгнах, за да не откача и да го смажа оня комунист.
Викам си, ще мина след няколко дни с баща ми който е малко по-устат, пък и вече се е разправял 1-2 пъти с такива неща. За всеки случай се допитахме и до адвоката ни.
Отиваме след около седмица, без да им слушам "приятелските съвети". Онзи го погледна протокола, погледна това което съм писал, и с насмешка каза да слезем до колата за да направят оглед. Огледа беше фарс, дори това е меко казано. Понеже колата била ударена от ляво, друго нищо не можело да се пише (а на мене от удара цялата предница на колата е изместена...)
Написаха си документа за огледа, на който естествено не си дадохме подписа.
Айде са пиши пък Жалба до управителя за втори оглед от 3то лице. Даваме я на секретарката (която в последствие разбрах че е и телефонистка).Тя казва да звънна на другият ден за да разбера резултата. Равносметката: около 25- 28 разговора за около 3 седмици. Няма да ви казвам повече за това, защото ще трябва да изпиша роман.
Отиваме на вторият оглед, който беше в централата им?? (това не е трето лице)??
С караници и викове, написаха горе долу каквото трябва, но трябваше да се пазарим като цигани за всеки детаил.
Между другото забравих да спомена, че обезщетението се изплаща или в брой или по банкова сметка, но не и по фактура(да представя фактурата от сервиза, в който си поправям колата) - дефакто - парите които ти даваме са толкоз, каквото искаш прави.
Преди една седмица минаха законните 15дни след издаването на документа от първият оглед. Днес си оставих колата в сервиза, а те не са готови с решение. Ако има разлика от 50 лева между фактурите от сервиза и тяхното обезщетение, отиват на съд. Имам финансовата възможност, пък и закона е на моя страна да не повярвате в моят случай.
Но май законът е виновен за нещата които стават. Така е измислен, че ей такива мизерни застрахователни компании да лапат пари. Защо трябва след като съм се застраховал в "Алианц" да ходя да търся услугите на "Български имоти". Ще ви кажа - щото ако закона не е така, тея няма да съществуват, щото никой няма да отиде при тях.
Един съвет:
Не се подлъгвайте ако когато трябва да правите застраховка за колата, Ви дават разни приемущества от сорта на: безплатен годишен технически преглед, безплатна пътна помощ, или нещо от сорта - по добре си платете там 2-3 лева по-скъпо но знайте че няма да има нерви, разправии и т.н. Например това с безплатният преглед е пълен фарс - само в определени сервизи (а в повечето от тях дори казват - "Ами ние вече не работим с тях")и като кажеш - нали е безплатен прегледа - е да ама.. си имаме такса, и т.н... Предполагам повечето ги знаете тези мизерийки.

Та НЕ ХОДЕТЕ В "БЪЛГАРСКИ ИМОТИ"!!! и разни от сорта

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 01 Сеп 2003, 9:29

Гледам тука сте писали много за Булинс,
эначи по въпроса за краденето съм съгласен,че почти не им пипат колите,но като дойде време за щети плашим се.Незнам как е с плащането щото аэ иэбрах да ми я правят,но сервиза им е под всяква критика.
Първо, за пръскане на калник,капак и ремонт на предна броня 40 дни и това било бърэо.
Второ,бронята беще на гъэ и тия нещастници вместо да я сменят я эакърпиха така че са откъдето и да я бутнеш се клати,отпред бъбреците ги лепиха със силикон щото не могат да ги эакрепят,как ше могат като щипките са счупени,ми то просто трябват нови бъбреци ама дэифтарите........
Трето най-прекрасният ми ТУРСКИ ФАР,който си личи че е менте от станцията МИР, за капак не ми приеха за щета предния капак щото имал РЕЗКА дълга 1.5 см.
Има и още ама кво да ви разправям, само се нервирам,накрая един съвет към всички които им предстои застраховане,много внимавайте какво ви пишат в полицата при огледа когато ви застраховат,заради някоя дреболия после иэяждаш дървото.
Поста ми се отнася за сервиза "Тандер" в Бояна

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 01 Сеп 2003, 9:58

Mr.White написа:Гледам тука сте писали много за Булинс,
эначи по въпроса за краденето съм съгласен,че почти не им пипат колите,но като дойде време за щети плашим се.Незнам как е с плащането щото аэ иэбрах да ми я правят,но сервиза им е под всяква критика.
Първо, за пръскане на калник,капак и ремонт на предна броня 40 дни и това било бърэо.
Второ,бронята беще на гъэ и тия нещастници вместо да я сменят я эакърпиха така че са откъдето и да я бутнеш се клати,отпред бъбреците ги лепиха със силикон щото не могат да ги эакрепят,как ше могат като щипките са счупени,ми то просто трябват нови бъбреци ама дэифтарите........
Трето най-прекрасният ми ТУРСКИ ФАР,който си личи че е менте от станцията МИР, за капак не ми приеха за щета предния капак щото имал РЕЗКА дълга 1.5 см.
Има и още ама кво да ви разправям, само се нервирам,накрая един съвет към всички които им предстои застраховане,много внимавайте какво ви пишат в полицата при огледа когато ви застраховат,заради някоя дреболия после иэяждаш дървото.
Поста ми се отнася за сервиза "Тандер" в Бояна

Ако можете да избирате, изберете сервиза на Сточна гара. Аз съм МНОГО доволен от тях... За 4 дни направиха калник и врата перфектно, и досега нищо не личи

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 01 Сеп 2003, 11:51

Аве вече съм ги ебал не стига, че на тия от Юпитер им казах 1 милион пъти че няма си напрая колата в техен сервиз толкова ставаха по настоичиви. Че за капак на всичко и моита брокерка с тях, мале тогава като ми кипна . Казвам им искам да им вися на главата докато ми я изчукват -- НЕ МОЖЕЛО от моя страна отговора ми аз иам маистор тои ми каза около 1 литър боя ще трябва ..... млъкнаха и станаха по гадни ама ко ма ебе ТЯ КОЛАТА НА БАЩА МИ с него ще си имат работа като се върне от Бразилия
ИзображениеИзображение

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Re: Мошеник No1 - ЗК "Български Имоти"

Мнение от Alpina » 01 Сеп 2003, 16:15

xaoc написа:Та НЕ ХОДЕТЕ В "БЪЛГАРСКИ ИМОТИ"!!! и разни от сорта

... И се пазете да не ви блъсне някой с "Гражданска Отговорност" направена там! ;-)

Следваща

Назад към Основен Форум