Пръскалка задно стъкло
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- unid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 218
Пръскалка задно стъкло
Колеги, не ми работи пръскалката за задното стъкло.Къде да търся проблема.Има подобна тема в е46,но май не е същото.Моторчето работи, щото го чувам и дотам.Питам преди да почна да разглобявам кори и т.н.,ако някой се е справил с нещо подобно да ме насочи.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Пръскалка задно стъкло
Моята не работеше още като взех колата (Х3) и това ми беше първият "ремонт". Оправих я на другата сутрин след покупката...
Значи аз също установих, че помпата работи и реших да проверя самата пръскалка. Проблемът беше да стигна до нея -наложи се да разкача доста пластмаси по задната врата. Отвих едни гайки отвътре (мисля, че бяха 5 броя) и вдигнах спойлера над задното стъклоо, с третия стоп. Откачих пръскалката и я надух - оказа се запушена, а при задействане на моторчето - от маркучето излизаше течност. Започнах да я разглобявам - преди самата пръскалка имаше някакво клапанче и точно то беше запушено с някаква бяла зърнеста маса, приличаше на неразтворен прах за пране. Промих клапанчето, продухах и сглобих всичко и сега работи нормално. Не знам дали твоят проблем е същият, но си струва да провериш. Успех!
Значи аз също установих, че помпата работи и реших да проверя самата пръскалка. Проблемът беше да стигна до нея -наложи се да разкача доста пластмаси по задната врата. Отвих едни гайки отвътре (мисля, че бяха 5 броя) и вдигнах спойлера над задното стъклоо, с третия стоп. Откачих пръскалката и я надух - оказа се запушена, а при задействане на моторчето - от маркучето излизаше течност. Започнах да я разглобявам - преди самата пръскалка имаше някакво клапанче и точно то беше запушено с някаква бяла зърнеста маса, приличаше на неразтворен прах за пране. Промих клапанчето, продухах и сглобих всичко и сега работи нормално. Не знам дали твоят проблем е същият, но си струва да провериш. Успех!
Excellent! Steven is my name!
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- unid
- кандидат ентусиаст
-
Мерси, колеги за съветите в събота като ми остане време ще видя какво ще направя и ако успея ще пиша.
LABRISS написа::OT: Аз малко в ляво от темата ама на х5 с каква чистачка сте отзад? Сложих извита тип банан сложих и права и резултата е един и същ - чисти по краищата но не и на най-важното място - в средата. Няма сила да натисне ли? Рамото си е ок а чистачките са 45см. Много ме дразни при мръсотия. При дъжд е ок.
Пробвай да обърнеш чистачката на обратно и пак да я сложиш. Би трябвало да легне цялата върху стъклото

- unid
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ,готов съм.Благодаря на Боримечката,оказа се същото.Явно доста често се запушва с нещо бяло като парафин.Ето снимки какво направих -Пет болта за да откача спойлера над третия стоп.По два в края и един в средата:
След това се вижда маркуча:

Запушения клапан сглобен:

И разглобен почистен:

Вече работи.

След това се вижда маркуча:

Запушения клапан сглобен:

И разглобен почистен:

Вече работи.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
unid написа:Колеги, готов съм ... Вече работи.

Такива постове ме радват. Не заради спестените 20-тина лева за "майстора", а заради показаната креативност и инициатива. Имало е проблем (колкото и да е дребен...), човекът сам си го е решил - какво по-хубаво?
Excellent! Steven is my name!
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
LABRISS написа::OT: Аз малко в ляво от темата ама на х5 с каква чистачка сте отзад? Сложих извита тип банан сложих и права и резултата е един и същ - чисти по краищата но не и на най-важното място - в средата. Няма сила да натисне ли? Рамото си е ок а чистачките са 45см. Много ме дразни при мръсотия. При дъжд е ок.
Погледни това: viewtopic.php?f=126&t=288104&sid=313f1e8502447edc85b13db17e2eb710#p3233979
Успех!

Relax
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Малко опит с течаща вода в багажника Х3, Е83, проблем от задните пръскалки:
Снощи докато си дремех на един светофар реших да измия задното стъкло, но освен през пръскалката забелязах, че капе вода и в лявата страна в багажника.
Сутринта реших да видя къде е проблема. Свалих горната кора на вратата, закрепена е на щипки с внимателно издърпване навън, а под нея беше разхлабена една от връзките на маркучето за водата, закрепено на щрак. Прибрах двата края до щракване, даже реших да ги затегна с допълнителна лента и всичко е ОК.
Снощи докато си дремех на един светофар реших да измия задното стъкло, но освен през пръскалката забелязах, че капе вода и в лявата страна в багажника.
Сутринта реших да видя къде е проблема. Свалих горната кора на вратата, закрепена е на щипки с внимателно издърпване навън, а под нея беше разхлабена една от връзките на маркучето за водата, закрепено на щрак. Прибрах двата края до щракване, даже реших да ги затегна с допълнителна лента и всичко е ОК.
10 мнения
• Страница 1 от 1