Спешно помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_cy
- Потребител
-
Спешно помощ
Здравейте!
Колата е 318i 99 год. всичко си беше наред качвам се днес и не иска да запали имам нов акумолатор и стартера си върти като дам на контакт обортомера се разхожда и се чуват странни шумове от колата даже се размарда нещо без да въртя въртях доста пали понякога и пак угасва светва ми оранжевия удивителен в средата на таблото дето има жълтра завъртяна стрелка около него... някакви идеи от какво е?
Колата е 318i 99 год. всичко си беше наред качвам се днес и не иска да запали имам нов акумолатор и стартера си върти като дам на контакт обортомера се разхожда и се чуват странни шумове от колата даже се размарда нещо без да въртя въртях доста пали понякога и пак угасва светва ми оранжевия удивителен в средата на таблото дето има жълтра завъртяна стрелка около него... някакви идеи от какво е?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Спешно помощ
nikolay_cy написа:Здравейте!
диагностика иначе трудно ще се оправиш, щом върти а не пали може да е помпа, датчик на колянов или разпределителен вал, бибината и още куп неща.
Пиши от къде си за да те насоча към някой колега за диагностика.
- nikolay_cy
- Потребител
-
Чак в Кипър съм...колата пали карах я днес забелязах че не иска да пали когато е топла имам за смяна предна ламбда сонда и май дебитомер 
- oci
- старши ентусиаст
-
nikolay_cy написа:Чак в Кипър съм...колата пали карах я днес забелязах че не иска да пали когато е топла имам за смяна предна ламбда сонда и май дебитомер
няма да е от това сонда или дебитомер, проблема е друг, но ще трябва диагностика иначе така трудно още повече в Кипър.
- nikolay_cy
- Потребител
-
Бях на диагностика и ми даде ламб. сонда датчик колянов вал и датчик разпределителен вал смених всички и лампата на чека угасна сама без да ходя да ми чистят грешките и така една седмица до днес пак светна колата си върви и нямам проблемите които има какво ли е сега някакви идеи? Дали проблема не е в ламбда сондата защото я замених с универсална на NGK?
- oci
- старши ентусиаст
-
nikolay_cy написа:Бях на диагностика и ми даде ламб. сонда датчик колянов вал и датчик разпределителен вал смених всички и лампата на чека угасна сама без да ходя да ми чистят грешките и така една седмица до днес пак светна колата си върви и нямам проблемите които има какво ли е сега някакви идеи? Дали проблема не е в ламбда сондата защото я замених с универсална на NGK?
ако сондата е нова и вързана като хората не е от нея, но въпреки това трябва да се види на живи данни тя може да е нова, но пък да не работи, а може и друг проблем да има за да свети чека, той свети или от сонда или от дебитомер или от паразитен въздух на твоя мотор, най-добре пак диагностика и да видим каква е грешката, най-вероятно ще е Р0170
- NGLaz
- Потребител
-
- Кара: m43
nikolay_cy написа:Здравейте!
Точно така ми го направи и при мен няколко пъти,,,, на диагностика на място нищо не излезе. И наистина го прави топла.
Пали и угасва. Живи данни не съм правил,, но и това изчезна с времето.. остана забиване в ниските обороти ( ако има едното общо с другото ). Ще се види на по читава диагностика.
7 мнения
• Страница 1 от 1