Скоростен лост -проблем с DS режим
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Скоростен лост -проблем с DS режим
Вчера почна да ми прави следния проблем : когато го преместя да е на DS режим не действа . Забелязах обаче,че се включва ,когато лоста го бутна от крайната лява позиция ,няколко мм надясно ,но това положение става само ,ако придържам лоста без да го пускам.Явно нещо вътре се е разместило .Някой имал ли е такъв проблем?
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Re: Скоростен лост -проблем с DS режим
Колата ти LCI ли е? Моята е такава и когато от D превключвам на R по-бързо и не всеки път го включва. Доста се изненадвам когато вместо назад тръгна напред. Другия вариант е да си гледам в ръцете какво е включило (или на таблото). Струва ми се, че нещо вътре би могло да се почисти и оправи, но не знам какво. Писах една тема за разглобяване на такъв лост, но никой не се включи в дискусията.
Със старият лост съм .Ще я закарам в Дару или в Камор да го видят. Обаче днес колата ми направи друга простотия :като я запалих ми даде ,че часа трябва да се регулира (пред месец два сложих нов акумулатор) и на менюто за сервизните работи всичко светеше в жълти триъгълници и на оставащи км или време седеше празно. След 20мин каране пак проверих и си беше ок. Колата седя 5 часа без да се кара и като я запалих ,не даде проблем .
Нормално е сервизните интервали да ти светят жълто като си е загубила часа и датата.
Tool - Fear Inoculum
- carstyle
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е71 3.5d
Aкумулатора трябва да е AGM технология и може би затова имаш проблеми ако не е такъв.Освен това мисля че като се постави такъв AGM акумулатор трябва да се направят някой настройки.
Ivel написа:Вчера почна да ми прави следния проблем : когато го преместя да е на DS режим не действа . Забелязах обаче,че се включва ,когато лоста го бутна от крайната лява позиция ,няколко мм надясно ,но това положение става само ,ако придържам лоста без да го пускам.Явно нещо вътре се е разместило .Някой имал ли е такъв проблем?
Аз имах същия проблем DS изчезна и в ръчен режим само + отговаряше.Оказа се че тънките кабели на лоста се бяха скъсали

Акумулатора си е ок . Варта агм на 95а. Днеска я карах колата 5мин ,след това пъхам ключа и нищо. Даже не ми даде да си извадя ключа или багажника от копчето
Извадих металната част ,отворих багажника ,размърдах клемите и светна
При мен всичко си работи ,-,+,DS само ,че половин-1 см по-надясно от където трябва се активира

7 мнения
• Страница 1 от 1