728 проблем с разхода на гориво

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 728

728 проблем с разхода на гориво

Мнение от vaskonteto » 28 Яну 2013, 0:03

Здравейте колеги......Наскоро си сложих газов инжекцион на фобос и от там се почна,сложих го за икономия а то какво стана......

Разход извън града при каране 90км 14 и малко 100
Разход извън града 120-130км 14 и малко на 100
Грацко 18-19 на 100км за мен е нормално ядва се

Е аджеба това според вас нормално ли е да ми гори толкова извън градско!!!Ходих поне 4 пъти да ми я настройва да ми раз пробива дюзи и тем подобни и все тая в него ли е проблема или (за майстора говоря)...????? :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Re: 728 проблем с разхода на гориво

Мнение от Smoocki » 28 Яну 2013, 8:39

сигурен ли си че нямаш повредени ламбда сонди ?Газовият инжекцион обикновенно взима информация от бензиновия комп .

При мен с Stag300
-Градско около 17 газ
-извън 130-150км 10.3газ
-извън 80-90 9 газ

може би е малко по-нисък защото съм и с ръчни скорости
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 728i

Мнение от eleganc3 » 28 Яну 2013, 9:27

При мен в градски условия задръствания и т.н 100км 27-8 лева .Горе-долу около 20 на 100км като си и подавам газ тук там.
И си мисля че е в нормата си ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 28 Яну 2013, 9:33

vaskonteto написа:Здравейте колеги......Наскоро си сложих газов инжекцион на фобос и от там се почна,сложих го за икономия а то какво стана......

Разход извън града при каране 90км 14 и малко 100
Разход извън града 120-130км 14 и малко на 100
Грацко 18-19 на 100км за мен е нормално ядва се

Е аджеба това според вас нормално ли е да ми гори толкова извън градско!!!Ходих поне 4 пъти да ми я настройва да ми раз пробива дюзи и тем подобни и все тая в него ли е проблема или (за майстора говоря)...????? :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

преди време имах такава седмица точни с фобос газово извън града при 100 110 гореше 10 11 в града около 20 нещо или както казаха колегие имаш проблем с ламбдите или не е настроено както трябва
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 28 Яну 2013, 15:20

зависи много къде си слагал системата,аз слагах преди 4 години в Плевен в официалния сервиз(имаха тогава там и в София),почна да гори много повече газ отколкото бензин.Звънах им и ме поканиха да я погледнат в София понеже шефа бил там и бла бла... оказа се че колегите им в Плевен са ми сложили малък изпарител с големи дюзи и гореше 11-12 извън тва на е36 купе при положение че на бензин беше 6.5-7.5 - м52б20. смениха изпарителя и дюзите безплатно и всичко се оправи.обаче ако не си я слагал при тях а при представител техен представител или по точно прекупвач ми се струва че ще вземе да ти вади от 1000 дола вода ....успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 28 Яну 2013, 18:14

Smoocki написа:сигурен ли си че нямаш повредени ламбда сонди ?Газовият инжекцион обикновенно взима информация от бензиновия комп .

При мен с Stag300
-Градско около 17 газ
-извън 130-150км 10.3газ
-извън 80-90 9 газ

Аз съм със същия инжекцион като на колегата, разхода в града е 1:1, на дълго ми дава повече, около 12 при магистрална скорост и около 10,5 при леко каране.

Вероятно проблема е в настройките. Ако ти се струва, че върви много - значи и харчи много.
Колкото и лаконично да звучи, за да ти харчи нормално на газ върви по-малко от колкото на бензин!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 28 Яну 2013, 19:14

Аз също съм със Фобос газ на 728 понеже ми се наложи няколко пъти да изминавам разстояние от по 600 км. от които една трета градско на къси разстояния ми даде 12 на 100 .Лично моята не е вързана към ламда сондата.А за вашите не знам.Само ще ви кажа , че за 20к веднъж смених дюзи :shock: щот се бяха износили какво ще правя като мине гаранцията не знам на всеки 20к нови дюзи ли ще сменям????Лично аз съжалявам за тоя Фобос шумен , неефективен , и със супер некадърен екип от монтажници.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 29 Яну 2013, 1:15

Ами да ти кажа и в прехваления сервиз Powergas видях как бяха сложили газов инжекцион ,та си бяха оставили ръцете .Маркучи навсякъде ,свински опашки просто ужас .При мен човека си я направи както трябва ,няма дупки всичко е с едни много интересни нитове и общо взето все не е слагана в България
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Яну 2013, 15:19

RORO написа:Аз също съм със Фобос газ на 728 понеже ми се наложи няколко пъти да изминавам разстояние от по 600 км. от които една трета градско на къси разстояния ми даде 12 на 100 .Лично моята не е вързана към ламда сондата.А за вашите не знам.Само ще ви кажа , че за 20к веднъж смених дюзи :shock: щот се бяха износили какво ще правя като мине гаранцията не знам на всеки 20к нови дюзи ли ще сменям????Лично аз съжалявам за тоя Фобос шумен , неефективен , и със супер некадърен екип от монтажници.

Ще си купиш 2 нови ОМВЛ и един нов редуктор истински ,ще се родиш и ще забравиш за марката фубус , :D
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от vaskonteto » 29 Яну 2013, 22:54

cherepa83 написа:зависи много къде си слагал системата,аз слагах преди 4 години в Плевен в официалния сервиз(имаха тогава там и в София),почна да гори много повече газ отколкото бензин.Звънах им и ме поканиха да я погледнат в София понеже шефа бил там и бла бла... оказа се че колегите им в Плевен са ми сложили малък изпарител с големи дюзи и гореше 11-12 извън тва на е36 купе при положение че на бензин беше 6.5-7.5 - м52б20. смениха изпарителя и дюзите безплатно и всичко се оправи.обаче ако не си я слагал при тях а при представител техен представител или по точно прекупвач ми се струва че ще вземе да ти вади от 1000 дола вода ....успех

Незнам според мен си варви много добре колата и немога да усетя неква фрапира6та разлика в вървенето на газ и на бензин...Слагана е в гр Раковски а момкото е бил на специализации в София после незнам си каде и така на татък

дюзите са ми на 2.4 раз пробити а изпарителя е Р-Уно как да разбера дали е за моята кола...????

за грацкото сум съгласен ама за извън града ми е горе доло еднакво с бензина като пари

Потребител
Аватар

Мнение от vaskonteto » 29 Яну 2013, 22:58

Smoocki написа:сигурен ли си че нямаш повредени ламбда сонди ?Газовият инжекцион обикновенно взима информация от бензиновия комп .

При мен с Stag300
-Градско около 17 газ
-извън 130-150км 10.3газ
-извън 80-90 9 газ

Колега как да разбера дали са по реда си?????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 30 Яну 2013, 7:55

Тук май само така си пишем ...пак ти казвам Фобос по принцип не свързват компа на газовицата със ламда сондите на колата !!!първо провери дали на твоята кола са свързани и тогава ги набеждавай за повредени .

Потребител
Аватар
Кара: E38 728i / Е66 750i
Мечтае да кара: Някоe от творенията MPower

Мнение от demetrios » 01 Фев 2013, 11:00

Здравейте,ще използвам темата да попитам нещо също така и да споделя.Карам М52Б28 на газ с ръчна скоростна кутия и също смятам,че разходът ми е висок.
Градско с нормално каране:18л (за София може да се счете и за нормално но за мен е висок)
Извън градско 120км-160км:12л-13л а по някой път минава и 13л (тук вече е много при 9 бензин това са 40% отгоре)
От това което съм чел и слушал реялния разход на тази кола е :14-16 градско и 10-11 извън града говорим за ръчка а не автомат
Сега идва и въпросът дали конфигурацията на газовата е добра защото мен ме съмнява
Смятам,че невърви като за193 коня кола в началото на педала тръгва но до някъде по нататък и да натискаш тръгва но бавно си набира как да обесня просто в този ход на педала няма ряз
Газов инжекцион-Симгаз,изпарител симгаз за 195коня,газови рейки рейл стандарт калибровани на 4мм с дюзи на 2мм,захранваща тръба 8мм,това което незнам е налягането от изпарителя а то е важно(за тази конфигурация колко трябва да бъде)
Но това е трудно и всеки който се е зблъсквал със симгаз знае защо (не си дават софтуера а има 5 сервиза в София и все са заети или чесно казано не стават поне половината) затова питам тук.Ако се чудите за симгаз-просто така купих колата
Знам,че има начетени колеги които могат да дадът някакъв отговор или насока къде е проблема
Стана дълго но исках да съм по изчерпателен
Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Фев 2013, 12:27

Трябва да се закачи на диагностика и да се види как пада налягането от изпарителя като настъпваш педала на газта, после може да се мисли за други неща. Може да видиш и състоянието на филтрите, особено на този за течната газ- горе-долу при нашето качество на газта след 7-8 хиляди км се задръства и ако не си го сменял ще се учудиш колко мръсотия ще изпадне от него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 01 Фев 2013, 13:24

demetrios написа:Здравейте,ще използвам темата да попитам нещо също така и да споделя.Карам М52Б28 на газ с ръчна скоростна кутия и също смятам,че разходът ми е висок.
Градско с нормално каране:18л (за София може да се счете и за нормално но за мен е висок)
Извън градско 120км-160км:12л-13л а по някой път минава и 13л (тук вече е много при 9 бензин това са 40% отгоре)
От това което съм чел и слушал реялния разход на тази кола е :14-16 градско и 10-11 извън града говорим за ръчка а не автомат
Сега идва и въпросът дали конфигурацията на газовата е добра защото мен ме съмнява
Смятам,че невърви като за193 коня кола в началото на педала тръгва но до някъде по нататък и да натискаш тръгва но бавно си набира как да обесня просто в този ход на педала няма ряз
Газов инжекцион-Симгаз,изпарител симгаз за 195коня,газови рейки рейл стандарт калибровани на 4мм с дюзи на 2мм,захранваща тръба 8мм,това което незнам е налягането от изпарителя а то е важно(за тази конфигурация колко трябва да бъде)
Но това е трудно и всеки който се е зблъсквал със симгаз знае защо (не си дават софтуера а има 5 сервиза в София и все са заети или чесно казано не стават поне половината) затова питам тук.Ако се чудите за симгаз-просто така купих колата
Знам,че има начетени колеги които могат да дадът някакъв отговор или насока къде е проблема
Стана дълго но исках да съм по изчерпателен
Благодаря предварително.

1.Изпарителя ти е вероятно малък и на много високо налягане пуснат .
2.Дюзите трябва да са на 2.3мм разпробити , това е а 1.4 бара налягане ,даже 1.5. Може и на 2.4 зависи редуктора.
3.Филтъра на изпарената газ смени директно и пробвай пак .Събрал е много влага вероятно и е свършил .
4.Помисли за по-голям редуктор на тая кола.
5.Реалният е там някъде 10- 11 извън и до към 18 град зависи къде и как караш.
6.Пусни една снимка на буксата за диагностиката да я видя коя е .Програмата не я мисли.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Следваща

Назад към Е38