ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Challenger » 27 Яну 2013, 11:26

някой знае ли как се води задния лип на този компакт? http://www.318ti.org/gallery/showfull.php?photo=5498

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Яну 2013, 11:34

Professional написа:Мога ли да си сложа дигиталния климатроник без да имам климатроник ? в смисъл искам да му работят копчетата за студено, топло, перката на парното и прочие ? Като имам като екстра това:
S848A ERWEITERTER KABELBAUM Extended wiring harness

Можеш.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bundri » 27 Яну 2013, 18:54

Реших да си купя нова придобивка.И се спрях на БМВ но немога да решя кое и реших да ви посетя. Въпросамие кое от 318 тдс 90кс 98г и 325 тд 115кс 97г е по добре да взема. Интересуваме двигател и разход.Че в главата вече съм така :dunno: :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 27 Яну 2013, 19:40

Трябва ми помощ някои знае ли кои кабел е за осветлението на плафона от къде минава и как да го намеря покрай врата под лаисните дали има кабел които достига до бутона на купето което отговаря за плафона за да знае кога е затворена вратата колата е бмв компакт искам да слагам https://www.youtube.com/watch?v=EoucePEBt_E такива и искам да изгасват с плафона .
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 27 Яну 2013, 22:36

Professional написа:Мога ли да си сложа дигиталния климатроник без да имам климатроник ? в смисъл искам да му работят копчетата за студено, топло, перката на парното и прочие ? Като имам като екстра това:
S848A ERWEITERTER KABELBAUM Extended wiring harness

с тая екстра и компресора и всичко можеш да сложиш и един кабел няма да трябва да прокарваш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 28 Яну 2013, 3:08

Какъв размер са чистачките на E36 318TI Compact от 1995? Всчики казват 53/51 но в Real OEM ми излиза 53/53. :shock:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 28 Яну 2013, 10:40

zafirovp написа:Какъв размер са чистачките на E36 318TI Compact от 1995? Всчики казват 53/51 но в Real OEM ми излиза 53/53. :shock:

Дясната е хубаво да е по-къса с до 5см.,заради извивката на стъклото и е ненужно да стърчи...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 28 Яну 2013, 12:10

530 на 500 мм са оригиналните.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BWM E36 320i
Мечтае да кара: BMW E36 327i turbi
Детайли за колата: stock

Мнение от m4s73r » 28 Яну 2013, 17:26

Здравейте колеги, най-вероятно и колежки има :) ! Извинявам се предварително ако не е на точното място въпросът ми. Нов съм във форума и с БМВ. Педи 6 месеца се сдобих с е320i с доста забележки но за цената си офертата беше доста добра !

Проблемът ми е следния ! Волана ми се втвърди ужасно ! Втвърди се преди няколколо дни след като падна обилен сняг ! Реших на един площад да я повартя малко и както си въртя на пълен ляв на 2500 оборота ремака ми изсфири и волана стегна. Помислих си че ремака падна но и нито един даткчик не ми светна ..... проверх го там си беше и добре опънат. От тогава не съм я карал и преглеждал поради липса на време. Днес реших да проверя дали нещо някакси да е успяла да вземе въздух. Проверих нивото на маслото не беше мръднало от там от където го бях оставил. Но все пак реших да пробвам с въртене наляво на дясно с отворвна капачка за да разбера дали има въздух.... маслото започна да излиза малко по малко и да излизат балончета => разбрах че има въздух , вартях сигорно около 30 мин наляво на дясно волана си остана стегнат.
Някакви идеи или съвети

П.П. не се чува шум от помпата ролката си се варти савсем нормално няма свирене на ремака ,но като завартя пълен ляв или десен не се чува да се натоварва двигателя ?!?!?!?!?!?!? Някакви идеи ?

Потребител
Аватар
Кара: 325i E30

Мнение от wanks » 28 Яну 2013, 19:50

Здравейте!
Някой слагал ли е изпускателен колектор М44 на М42?
Слагам си на джипката М42 и нямам много място.
Идеята е, че колектора на М44 е по прибран към блока и ще ми върши отлична работа!
Likes!!!!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 29 Яну 2013, 0:00

Каква може да е причината, поради която след като от едни работещи стопове преместих всички крушки на други и половината не светят? Стоповете видимо не са строшени..
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 29 Яну 2013, 0:07

Spit-Fire написа:Каква може да е причината, поради която след като от едни работещи стопове преместих всички крушки на други и половината не светят? Стоповете видимо не са строшени..

Държачите на крушките от старите стопове ли са ?
Да не си разменил някой от тях ? мисля че имаше някаква разлика.
Другия вариант е прекъснати писти на новите стопове. Замери с мултицет и ше си покаже :dunno:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 29 Яну 2013, 0:10

Да от старите стопове са ама каква да им е разликата като стоповете са еднакви?
Първоначално подкарах мигачите и вътрешните секции на габарита. Светлините на задна работят. Външните секции на габарита не работят и 2-те, както и единия стоп.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 29 Яну 2013, 0:21

а новите от англичанка ли са?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 29 Яну 2013, 0:24

Spit-Fire написа:Да от старите стопове са ама каква да им е разликата като стоповете са еднакви?
Първоначално подкарах мигачите и вътрешните секции на габарита. Светлините на задна работят. Външните секции на габарита не работят и 2-те, както и единия стоп.

Начи определено "чашката" на левия габарит на левия фар е различна, защото крушката вътре е с две жички, тъй като втората - това ти е задният фар за мъгла.
Самата чашка има две (на фара за мъгла са 3) планчици които контактуват с пистата на стопа. Първо замери с мултицед дали идва ток до самите писти като си на габарит и някой като ти държи стопа и ако всичко е ОК, пробвай да размърдаш държачите както са монтирани в самият стоп да видиш дали няма да светнат, ако не стане, пробвай с други крушки.

Но почти съм сигурен, че проблема ти е в държачите. Детска болест са си при е36.
Ако се окажат държачите можеш да пробваш да протриеш планките със шкурка, както и да ги повдигнеш леко нагоре със отвертка за да контактуват по-добре със стопа.

Ако ти се дават пари - можеш да си купиш нови, ако не ти се дават пари можеш да запояваш, ама после успех със смяната на изгорели крушки.
Това за мен е недопустим вариант, но все пак е някакво решение, дори и временно.

JOGI написа:а новите от англичанка ли са?

Ейй за тва бях изключил. Ако да - то те чака пренареждане на букси :yes:
За това ти казах да премериш с мултицета :)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E36