ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги, някой да има идея защо, като се пусне левият мигач и се включват аварийните?
Колата е е36, туринг 95г.

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Днес като се прибрах от работа видях, че десния халоген не ми свети. Как да го извадя да проверя дали крушката е изгоряла? А и тъй тъй ще се сменят крушки (надявам се) да попитам и какво използвате, за да светят бяло? Специални крушки? От къде мога да анмеря такива? Ксенон? Може ли изобщо да се сложи ксенон на халогените (фаровете за мъгла)? Виждал съм бели крушки, които слагат на габаритите, но светят много смешно и изобщо не ми допада...
Подскачането в задницата при превъртане на гуми ли е или при нормално тръгване?
raptorxbg написа:Имам един малко глупав въпрос, но това ми е първата кола със задно предаване. Последните дни ми прави впечатление, че при тръгване на първа предавка с отпускане на съединителя колата почва да подскача, усеща се като бутане отзад. Проблема в мен и в мокрото време ли е или е в задния мост?
Подскачането в задницата при превъртане на гуми ли е или при нормално тръгване?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
NeRoX написа:Подскачането в задницата при превъртане на гуми ли е или при нормално тръгване?
При нормално тръгване е.
NeRoX написа:А и тъй тъй ще се сменят крушки (надявам се) да попитам и какво използвате, за да светят бяло? Специални крушки? От къде мога да намеря такива? Ксенон? Може ли изобщо да се сложи ксенон на халогените (фаровете за мъгла)?
Може и ксенон, зависи с какъв цокъл е крушката. Един приятел постави 100W крушки H1 от сините имитация на ксенон и светят доста добре, като ги кара вече 3 години и все още не е имал проблеми с ел. инсталацията (колата не е БМВ). Но аз все си мисля, че ако ги ползваш по предназначение е най-добре тези фарове да са си с нормални крушки.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Използват ксенон най-вероятно. Инъче стойките на халогените имат нещо като кука от вътрешна страна (към въздуховода) и трябва да бръкнеш с нещо и да я натиснеш и тои изскача навън 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
NeRoX написа:
Аз съм с някви крушки на OSRAM около 22-24лв комплекта,и всички ме мислят за ксенон

- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
HowDouWantit написа:М техник
М техник - стават ли за сток окачване и с колко смъкват

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
raptorxbg написа:NeRoX написа:Подскачането в задницата при превъртане на гуми ли е или при нормално тръгване?
При нормално тръгване е.NeRoX написа:А и тъй тъй ще се сменят крушки (надявам се) да попитам и какво използвате, за да светят бяло? Специални крушки? От къде мога да намеря такива? Ксенон? Може ли изобщо да се сложи ксенон на халогените (фаровете за мъгла)?
Може и ксенон, зависи с какъв цокъл е крушката. Един приятел постави 100W крушки H1 от сините имитация на ксенон и светят доста добре, като ги кара вече 3 години и все още не е имал проблеми с ел. инсталацията (колата не е БМВ). Но аз все си мисля, че ако ги ползваш по предназначение е най-добре тези фарове да са си с нормални крушки.
За подскачането нямам идея. При мен го има, но при превъртане на гумите и поднасяне. И то е по-скоро тресене. При теб не знам от какво може да е. Съединител може би. Или тампони някакви. Що се отнася по-моя въпрос - сигурно наистина има разлика от имитации до имитации. Трябва да видя как светят, за да си преценя. Но тези, които съм виждал ми циганеят. А защо да не сменям крушките, ако ги ползвам по предназначение халогените? Крушките променят качествата им или? Като ефект искам нещо близко до това - http://www.youtube.com/watch?v=PGSKvj-v6Gs . Иначе е с ксенон на халогените тази. Ако има крушки, които светят максимално близко до това би било добре.
Spit-Fire написа:Използват ксенон най-вероятно. Иначе стойките на халогените имат нещо като кука от вътрешна страна (към въздуховода) и трябва да бръкнеш с нещо и да я натиснеш и тои изскача навън
Абе аз гледах някакви клипчета в нета, но въздуховода не мога да го мръдна. Отвсякъде има пластмаси и подкалници. Опитах се и да го издърпам с пръсти навън, но стои здраво. Дали има нещо като щипки или болтче или просто иска повече усилие?
dom1nus написа:HowDouWantit написа:М техник
Аз не вярвам и да може лесно да се намерят такива пружини.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Колега нямаш работа при въздуховода.
http://www.gbnetwork.co.uk/bmw/foglight ... racket.jpg
Ей оная ръчка най-долу в ляво на стойката я натискаш навътре и освобождава халогена. Може да пробваш да бръкнеш с някоя тънка отвертка или нож в краен случай.
П.С. Колег, крушките които се доближават до цвета на ксенона струват колкото 2 ксенона ментаци или един хубав, така че няма смисъл.
http://www.gbnetwork.co.uk/bmw/foglight ... racket.jpg
Ей оная ръчка най-долу в ляво на стойката я натискаш навътре и освобождава халогена. Може да пробваш да бръкнеш с някоя тънка отвертка или нож в краен случай.
П.С. Колег, крушките които се доближават до цвета на ксенона струват колкото 2 ксенона ментаци или един хубав, така че няма смисъл.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
NeRoX написа: Що се отнася по-моя въпрос - сигурно наистина има разлика от имитации до имитации. Трябва да видя как светят, за да си преценя. Но тези, които съм виждал ми циганеят. А защо да не сменям крушките, ако ги ползвам по предназначение халогените? Крушките променят качествата им или? Като ефект искам нещо близко до това - http://www.youtube.com/watch?v=PGSKvj-v6Gs . Иначе е с ксенон на халогените тази. Ако има крушки, които светят максимално близко до това би било добре.
Ами въпрос на вкус, на мен лично не ми харесва ефекта от бялата светлина в гъста мъгла (както на големия фар, така и на този за мъгла) и предпочитам жълтата. Фаровете на БМВ-то ми са със ксенон слаган от предишния собственик на 6000К и мисля да мина на 4300К, но не мога да си намеря хубави крушки а боклук който да свети 2 месеца няма да сложа.
Колкото до въпроса ти какви крушки да сложиш разгледай тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0&t=201726 Предполагам, че ако се разровиш в форума ще откриеш и други.
- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
dom1nus написа:HowDouWantit написа:М техник
Аз не вярвам и да може лесно да се намерят такива пружини.[/quote]
Toгава някой може ли да ми препоръча пружини които да стават за стоково амортисьор на е36 . Целта е да се смъкне , ще се кара с широки джанти и стреч гума ЕТ10 8.5 J предни и 9J задни ... Поздрави

- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
m42b18, мирише на бензин, трудно държи оборотите на свободна стана по-шумен и когато паля без газ - гасне. Освен стъпковото моторче другаде къде да гледам ?
- rhase
- младши ентусиаст
-
Yandel написа:m42b18, мирише на бензин, трудно държи оборотите на свободна стана по-шумен и когато паля без газ - гасне. Освен стъпковото моторче другаде къде да гледам ?
Диагностика прави ли колега? Провери дебитомера, ламбда сонда, бензиновия регулатор... може много неща да са.

- Professional
- Потребител
-
- Кара: без да дава газ.
- Мечтае да кара: на бензин.
Мога ли да си сложа дигиталния климатроник без да имам климатроник ? в смисъл искам да му работят копчетата за студено, топло, перката на парното и прочие ? Като имам като екстра това:
S848A ERWEITERTER KABELBAUM Extended wiring harness
S848A ERWEITERTER KABELBAUM Extended wiring harness

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Някой може ли да ме просветли, къде в София мога да намеря ОРИГИНАЛНИ чистачки Bosch с доста размери в наличност. Търсих днес, но на едно място има само две чистачки и то 44 и 60
а на другото Aero Twin струваха 8 лв броя
. Искам да ги разгледам на място и да преценя кой модел ми трябва. Ако е възможно около центъра на София. И сега малко
с обяснение, защо съм решил да сменя чистачките на всичките коли, които семейството и близките ми имат.
Тази зима реших да карам с чистачки за 3-4 лв от Метро, понеже не ми се занимава да чистя стъклата със стъргалка. Купих си 3 комплекта. Вчера си карам по една широка и безлюдна уличка в пороен дъжд и гледам пред мен огромна локва. Минавал съм от там много пъти и знам, че дупки няма, хора около мен също нямаше понеже беше късно вечер. Засилих се аз и с около 80-90 минах през локвата, е така само за спорта. Веднага след допира на огромна вълна върху предното стъкло и двете гумички на чистачките ми изкачат.
Как съм спирал само аз си знам. Е тва е пример за ''евтиното винаги излиза скъпо".

Тази зима реших да карам с чистачки за 3-4 лв от Метро, понеже не ми се занимава да чистя стъклата със стъргалка. Купих си 3 комплекта. Вчера си карам по една широка и безлюдна уличка в пороен дъжд и гледам пред мен огромна локва. Минавал съм от там много пъти и знам, че дупки няма, хора около мен също нямаше понеже беше късно вечер. Засилих се аз и с около 80-90 минах през локвата, е така само за спорта. Веднага след допира на огромна вълна върху предното стъкло и двете гумички на чистачките ми изкачат.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Yandel написа:m42b18, мирише на бензин, трудно държи оборотите на свободна стана по-шумен и когато паля без газ - гасне. Освен стъпковото моторче другаде къде да гледам ?
Маркучетата на рейката за горивото,точно това са симптомите

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ