Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Мисълта ми беше, че тук се дискутира употребата на редица препарати, които макар и разрешени могат да доведат до отключване на захарен диабет или сърдечни проблеми.
Аз също седя зад тезата си, че рационалното хранене така, както аз го разбирам няма да доведе до проблеми при който и да е било, независимо в какво здравословно състояние е.
Омегата не ги гледай на грамове общо, а ЕРА. Те са важните. Трябва ти един грам от тях. Така по-лесно можеш да си съобразиш дозата. Един грам е минималната достатъчна доза. Грам и половина ще дойде още по-добре ама за много хора проблема вече става и финансов, щото добрите са и доста скъпи.
Преди време откриха, че поради тотално скапаните вече океани много от рибените масла са силно замърсени с тежки метали-живак, олово, арсеник, кадмий, диоксини, PCB и кво ли още не. Отделно, че много от тях лъжат за количествата на EPA и DHA в тях. Стига се до там, че редица институции препоръчват да се ограничи консумацията на риба до 75гр на седмица за да се избегне отрявяне с живак (това е още в сила).
За това аз гледам да взимам сертифицирани масла. По едно време ползвах NOW ама откакто четох, че и в техните намерили бая PCB's ги забравям. Организацията за сертифициране, която е така да се каже институт по темата е IFOS.http://www.ifosprogram.com/consumer-reports.aspx
Всичко, което е на сайта им с 5 звезди е супер. Аз ползвам Life Extension Super Omega 3. Единствения недостатък е цената, кутийка със 120 хапа, които стигат за 15 дни при грам и половина ЕРА е 25 паунда.
Аз също седя зад тезата си, че рационалното хранене така, както аз го разбирам няма да доведе до проблеми при който и да е било, независимо в какво здравословно състояние е.
Anthony_J написа:От суплементите ползвам спортни мултивитамни, отделно цинк, магнезий и по 6 грама омега-3 на ден.
Омегата не ги гледай на грамове общо, а ЕРА. Те са важните. Трябва ти един грам от тях. Така по-лесно можеш да си съобразиш дозата. Един грам е минималната достатъчна доза. Грам и половина ще дойде още по-добре ама за много хора проблема вече става и финансов, щото добрите са и доста скъпи.
Преди време откриха, че поради тотално скапаните вече океани много от рибените масла са силно замърсени с тежки метали-живак, олово, арсеник, кадмий, диоксини, PCB и кво ли още не. Отделно, че много от тях лъжат за количествата на EPA и DHA в тях. Стига се до там, че редица институции препоръчват да се ограничи консумацията на риба до 75гр на седмица за да се избегне отрявяне с живак (това е още в сила).
За това аз гледам да взимам сертифицирани масла. По едно време ползвах NOW ама откакто четох, че и в техните намерили бая PCB's ги забравям. Организацията за сертифициране, която е така да се каже институт по темата е IFOS.http://www.ifosprogram.com/consumer-reports.aspx
Всичко, което е на сайта им с 5 звезди е супер. Аз ползвам Life Extension Super Omega 3. Единствения недостатък е цената, кутийка със 120 хапа, които стигат за 15 дни при грам и половина ЕРА е 25 паунда.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз ползвам Now, Natrol и Controlled Labs. Иначе доколкото знам живака и другите лайна се натрупват най-много в най-хищните риби. Колкото са по-нагоре в хранителната верига, толкова повече боклук събират. Най-много имало в акулите точно по тази причина и тяхното месо трябва да се избягва. Повечето качествени омеги са от сьомга, която си е голям хищник, но все се надявам да ги пречистват по някакъв начин. Между другото, сьомгата, лаврак и ципура са единствените риби, които ям. Само те ми харесват. Мерси за линка, сега ще ги разгледам нещата, ама 25 паунда ми изглежда доста дебелшко 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Да, големите риби са по проблемни. Сега погледнах това масло- от аншоа и скумрия е.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Омега 3 - след определена възраст ли е добре да се взимат или колкото по-скоро толкова по-добре и при положение , че нямам някакви проблеми?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Това не е лекарство и не се взима при проблеми. Хранителна добавка е, демек добавя допълнително количество към това, което приемаш с храната. Ако ядеш риба 4 пъти седмично, може да минеш и без Омега-3, а и пак не е сигурно. Няма значение и възрастта, може да ги взимаш и сега. Много по-важно е да се поддържаш добре и да не се разболяваш, отколкото да лекуваш причините след време.
И аз по темата да попитам... целия пращя, пукам, паткам, само оная работа, къде не я пукам всеки ден... като не ги изпукам (почти всяка възможна част от тялото) и започват да "зацепват" или понаболяват... Та се чудя хрущяли ли са, к'во ли е... грам идея си нямам от биология и медицина, та за това реших тук да попитам... та с кое мога да си помогна? Витамини ли, омега 3 ли ?
Все си мисля, че т'ва е от цигарите... 9 години по кутия на ден, все нещо няма да е наред...
Все си мисля, че т'ва е от цигарите... 9 години по кутия на ден, все нещо няма да е наред...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Преди да посегнете към вълшебните таблетки и шарени кутийки преценете добре какъв ви е хранителният режим, начина на живот, колко се движите, спортувате и т.н. Всеки организъм е различен, няма универсална формула. Когато всичко друго ви е наред и не ви достига нещо за възстановяването, тогава и добавките идват на помощ. Иначе може спокойно да пиеш витамини, омега-3 и някакъв глюкозамин/хондроитин/MSM за ставите, но това няма да е панацея ако другите неща не са ти наред.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Anthony_J написа:Това не е лекарство и не се взима при проблеми. Хранителна добавка е, демек добавя допълнително количество към това, което приемаш с храната. Ако ядеш риба 4 пъти седмично, може да минеш и без Омега-3, а и пак не е сигурно. Няма значение и възрастта, може да ги взимаш и сега. Много по-важно е да се поддържаш добре и да не се разболяваш, отколкото да лекуваш причините след време.
Ясно ми е че не е лекарство, въпроса беше какъв ще е ефекта ако ги взимам сега когато нямам никакви нужди от тях - има ли превантивен ефект?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Трудно е сам да определиш дали имаш нужда или не. Омега 3 подпомагат възстановяването на мускулите и ставите, както и мастния баланс.
Ползата и нуждата от него е по-значителна при хора на ВМ-НВХ.
Иначе погледнато всяка добра храна има превантивен ефект.
Ползата и нуждата от него е по-значителна при хора на ВМ-НВХ.
Иначе погледнато всяка добра храна има превантивен ефект.
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
хубав хранителен режим с едно 30 - 40 мин кардио след трен. може да се постигнат чудесни резултати. Разбира се иска време.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
И аз бях като тебе...ама от както си ползвам ръкавици,нямам ни един...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз съм така, откакто спрях да ги ползвам.
Тук положението е зле, снимката е след 400 повторения с натоварен лост. А и имам нов лост на който още не съм му поизтрил грипа и е като шкурка.
При тренирането със свободни тежести и експлозивни повторения особено над главата ползването на ръкавици не е добра идея. А и се подобрява хвата.

Тук положението е зле, снимката е след 400 повторения с натоварен лост. А и имам нов лост на който още не съм му поизтрил грипа и е като шкурка.
При тренирането със свободни тежести и експлозивни повторения особено над главата ползването на ръкавици не е добра идея. А и се подобрява хвата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
При мен и с ръкавици се получава, но по-малко. В "пловдивската зала" лоста за набирания е гладък и доста често ми е по-удобно без ръкавици. В "софийската" дори не съм пробвал
Само манекени и повечето не правят набирания... Прекалено "грип" ще има
За 1-2 упражнения ползвам и фитили, тогава също махам ръкавиците. Много значение има какви са ръкавиците. Винаги съм карал с някви за по 10лв., но последния път дадох 20
за Harbinger и съм супер доволен. Първо, че са по-удобни, и второ - по-малко мазоли. Почти липсват. Наистина, при упражненията с повече движение не е много удобно с ръкавици, но пък баси и мазолите стават...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
от 3 години съм така..-нон стоп ми се обелват мазолите и цикъла се повтаря,,
ръкавици не ползвам -не ми е удобно,макар че при минус като се пусна от лостовете ми е адски студено и неприятно на ръцете
ръкавици не ползвам -не ми е удобно,макар че при минус като се пусна от лостовете ми е адски студено и неприятно на ръцете

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"