Проблем с подържане на обороти на АГУ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Проблем с подържане на обороти на АГУ
Така колеги имам един проблем, който се появи от скоро (2 седмици). Имам АГУ Landi Renzo слагано в Италия, работи много добре на ниски/средни/високи, набира си супер, докато върви никога не е гърмяла. В момента колата си подържа ниските и си набира нормално. Обаче, когато се опитам да я задържа, на някакви оборотни да кажем 3-хил без да подавам повече газ, налягането в изпарителя пада и колата тръгва да гасне. Ако отпусна педала и подам газ (или припомпам), поема и тръгва отново. Доста досаден проблем, а утре ми предстоят 350-400 км каране извънградско и ще бъде доста кофти. На нова години, като карах извънградско изобщо нямаше такъв проблем. До момента съм сменил филтер(въздушние също е нов) на газовия клапан, беше доста мръсен и ефект определено имаше, като дори за ден ми се струваше, че проблема го няма но пак се появи. Също така е почистен и изпарителя от насъбралите боклуци в отдушника. Какво ми остава, мембрани на изпарителя, дали може да е от тях ?
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Re: Проблем с подържане на обороти на АГУ
Нека си отговоря сам
Проблема се оказа в газовия стоп клапан, който се намира между изпарителя и плочката. Лошото беше, че докато намеря от къде е проблема смених, мембрани гумички и тн. При което, сега не може да се настрои колата с изпарителя на landi
. Сега временно карам с изпарител, който имах под ръка волтрон (Voltran), които на цена е сигурно колкото ремонтния комплект на ренцото. Но колата работи отлично на всякакви обороти, дори имам чувството, че е по-добре от преди. Другата седмица ще го "мъчим" landi изпарителя, дано се оправи, че от магазина ми обявиха цена за нов с израза "Оо много, най-малко 200лв".

2 мнения
• Страница 1 от 1