Капак на ангренажната верига Е36 320i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- gotinia_skp
- Потребител
-
Капак на ангренажната верига Е36 320i
Здравейте!
Въпросът ми е как се сваля капака на ангренажната верига. Става дума за M52. Свалих всички болтове... Отлепих капака, но една тръба се опъва и не ще да излезе. Въпросната тръба е номер 6 на схемата - http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB51&mospid=47442&btnr=11_1488&hg=11&fg=35
Сигурен бях, че има само О-пръстен за уплътнение, но не иска да излезе. Самата тръба се клати в капака и пак не ще. Започва да ме вбесява вече...
Само да уточня, че двигателят не е свален, смукателните колектори също.
Благодаря!
Въпросът ми е как се сваля капака на ангренажната верига. Става дума за M52. Свалих всички болтове... Отлепих капака, но една тръба се опъва и не ще да излезе. Въпросната тръба е номер 6 на схемата - http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB51&mospid=47442&btnr=11_1488&hg=11&fg=35
Сигурен бях, че има само О-пръстен за уплътнение, но не иска да излезе. Самата тръба се клати в капака и пак не ще. Започва да ме вбесява вече...
Само да уточня, че двигателят не е свален, смукателните колектори също.
Благодаря!
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Re: Капак на ангренажната верига Е36 320i
Както каза сам-държи я само опръстен в ангренажния капак.Но в средниата си част тръбата е хваната с два болта към блока,в задния и край ,пък има късо мъркучле към парното-ако и то не е извадено е почти невъзможно да я извадиш.А ти как вадиш капака,като не си свалил главата и картера?
- gotinia_skp
- Потребител
-
Картера го свалих (по-точно развих болтовете и го отлепих), но главата не. Както и да е... Сложих водната помпа за по голяма опора и като го изморих, взе че излезе.
Сега другия проблем (ако изобщо е проблем). Ако развия тампоните на двигателя, ще мога ли да го повдигна достатълно за да извадя картера?
Сега другия проблем (ако изобщо е проблем). Ако развия тампоните на двигателя, ще мога ли да го повдигна достатълно за да извадя картера?
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
За крикове не си ли чувал?
Вдигни си колата с крикове за да извадиш картера.
Ти и да отвиеш тампоните на двигателя той е хванат и от към скоростите и пак няма да можеш да повдигнеш както трябва.
Вдигни си колата с крикове за да извадиш картера.
Ти и да отвиеш тампоните на двигателя той е хванат и от към скоростите и пак няма да можеш да повдигнеш както трябва.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Откачаш мотора от тампоните и го закачаш отпред на носача с въже.После вдигаш,докато опрат скоростите в тунела.Трябва обаче да махнеш и пластмасите на и нсталацията,за да не ги подпира колектора.После развиваш болтовете на картера и го пускаш в-у моста.после откачаш зъбното колело на маслената помпа-с обратна резба е ,махаш го с веригата,развиваш 3-те болта на маслената помпа ,откачаш и смукателя и я пускаш в картера.После вече картера излиза спокойно напред заедно с маслената помпа вътре.Става сравнително бързо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- gotinia_skp
- Потребител
-
bavar4o.70 написа:Откачаш мотора от тампоните и го закачаш отпред на носача с въже.После вдигаш,докато опрат скоростите в тунела.Трябва обаче...
Благодаря!
Свалих го така както си го описал и наистина стана сравнително бързо.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-

7 мнения
• Страница 1 от 1