Проблем с отключването

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Re: Проблем с отключването

Мнение от slav4o974 » 23 Яну 2013, 22:45

Аз също имах проблеми с релетата и бях решил да ги сменям. Оказаха се здраво запоени и не можах да ги сваля. Затова пробих по една дупка с поялника в пластмасовите им капачки. Напълних ги обилно със спрей за почистване на контакти и след като изсъхнаха монтирах платката обратно. Вече втори месец централното работи без проблем, но знам че решението е временно. Някога все ще се наложи да ги сменя.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 24 Яну 2013, 10:37

Kъде се намира модула?
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]

Потребител
Аватар

Мнение от bonethugs » 24 Яну 2013, 15:29

don baro написа:Здравейте,
Колеги някой продава ли релета?
Някаква информация от къде мога да закупя?

Поздрави!

Можеш да си поръчаш от ebay - Tyco V23084 C2001 A303

Потребител
Аватар

Мнение от don baro » 25 Яну 2013, 1:23

Намерих релета при техник в Ст.Загора. Утре ще ги сменя и ще пиша как е минало!
Имал и от двата вида- siemens и tyco, а цената е символично, но утре ще пиша след подмяната им!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 26 Яну 2013, 15:25

Аз като я направих тая тема имах същия проблем с въпросните релета. Беше кофти зима тогава и може да се сетите как съм обикалял като идиот около колата и съм си щракал с дистанционното докато сработят релетата :mhihi: Хората може да са си мислили и че ще я крада :mhihi: Както и да е моят проблем се реши от самосебе си! :yes: Да чукам на дърво оттогава съм нямал проблем с тези релета. Обяснявам си го с това че просто, щото е седяла може би малко повече време колата, докато някой като мен се излъже да я купи :mhihi: И оттам релетата са запекли щото са седяли на едната позиция повече от нормалното, а и не са нови :)

Потребител
Аватар

Мнение от don baro » 26 Яну 2013, 17:00

Здравейте,

Подмениха ми релетата с нови TYCO, на цена от 8.00лв, в сервиз в Ст.Загора.
Всичко сега си работи нормално. Цялата ми сметка беше към 52 лв, но моята кола е с 4 бр. релета- сменихме ги всички.
Даже и срещу още 40 лв, вече и огледалата ми се прибират и отварят със заключване и отключване на колата. Само дано изкарат механизмите им ;)

Поздрави и при интерес ще дам координати на сервиза!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 26 Яну 2013, 19:01

Всичко сега си работи нормално. Цялата ми сметка беше към 52 лв, но моята кола е с 4 бр. релета- сменихме ги всички.
Даже и срещу още 40 лв, вече и огледалата ми се прибират и отварят със заключване и отключване на колата. Само дано изкарат механизмите им ;)

Остави координатите за бъдещите хора с този проблем.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от monevi » 26 Яну 2013, 19:16

супер. щте се радвам ако сьдестваш.че един месец не мога да намеря релета

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 28 Яну 2013, 19:46

Днес въпреки, че не беше много студено не успях да запаля. С кабеляците стана, но за месец това е втори път. Гледам "окото" на акумулатора черно. Свалих го за зареждане, предварително опитах дали ми действа ключалката на вратата, работи. Нооо, треснах багажника на комбито, а то нЕма ключалка! :banghead: Та понеже темата е за отключване, утре да смъквам напред седалките и да се гъзя в багажника за слагането на акумулатора или ако подам ток през клемите за палене ще мога с централното да отключа багажника? :roll:
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 29 Яну 2013, 9:37

Благодаря колеги. От над 40 човека, прочели въпроса, поне един можеше да знае и да ми отговори. Съжалявам ако отговорът го е имал, но не съм го видял. Това, което питах СТАВА.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i '99

Мнение от s_spasov » 07 Фев 2013, 13:22

Някой колега може ли да окаже съдействие за намиране на релетата. Звънях и на магазина в Студентски град, но нямат.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tiho12244 » 30 Апр 2013, 20:43

monevi написа:

супер. щте се радвам ако сьдестваш.че един месец не мога да намеря релета

колега даи адреса на сервиза и моите релета са за смена.мерси предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 02 Юли 2013, 23:40

Здравейте колеги.Реших да пиша тука понеже и аз съм със сходен проблем-Не ми се отваря задното стъкло на комбито Е46.Всичко друго си работи по колата.Когато се подаде директно ток на машинката си сработва,така,че ме навежда на мисълта за някое реле.Та искам да попитам във модула или някъде другаде има ли реле за това стъкло на 5тата врата?Разгледах темите,но снимания модул е с 2ве релета ,а моя е с 4тири.
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 03 Юли 2013, 9:23

Людмил написа:Здравейте колеги.Реших да пиша тука понеже и аз съм със сходен проблем-Не ми се отваря задното стъкло на комбито Е46.Всичко друго си работи по колата.Когато се подаде директно ток на машинката си сработва,така,че ме навежда на мисълта за някое реле.Та искам да попитам във модула или някъде другаде има ли реле за това стъкло на 5тата врата?Разгледах темите,но снимания модул е с 2ве релета ,а моя е с 4тири.

колега на теб проблема ти е на друго място в лентовия кабел на стъклото там има една връзка която окислява правено е много пъти това не от машинката или модула, просто трябва да проследиш пистичките на стъклото гадна работа е но се прави.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 03 Юли 2013, 9:51

Алтернативен проблем е самото копче да не работи.
Дистанционното кое ти отваря - вратата или стъклото? Питам това, защото ако е стъклото и пак не се отваря, то тогава проблема не е в бутона на самото стъкло.
Също така релето за стъклото се намира под жабката. На диагностика може да се задейства отварянето на стъклото (или от дистанционното на ключа, ако е направено да отваря стъклото а не вратата) и да чуеш дали релето под жабката цъка. Ако цъка, то продължаваш по предположението на oci, което е дал.

Успех.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ПредишнаСледваща

Назад към E46