Скорости 740
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Скорости 740
Здравейте колеги.Имам един въпрос.Може ли да се разменят автоматите на 740 99г и 750 96г?И двата автомата са с тип троник.Моята кутия е 5хп24 но не знам на 750-ката каква е.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Re: Скорости 740
Добър въпрос..Някой има ли познанията кои автоматици на кои мотори стават?
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
За 750 май е 5HP30.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
emo_ch написа:За 750 май е 5HP30.
Колега amgpower дори и механичното прехвърляне да е възможно, трябва да се има в предвид, че ECU- та на двигателя и скоростната кутия си комуникират, софтуера на ECU- то на едната кутия е програмиран да работи с двигател с определена мощност и въртящ момент. Когато кутията почне да работи с друг двигател може да се наблюдават разни неприятни ефекти, като удължено превключване на предавките и др. Не го твърдя в случая и трябва да се провери, но е възможно и сигналите като вид и характеристики, които получава ECU- то на едната кутия да се различават от сигналите необходими за другата.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
zvetiko написа:emo_ch написа:За 750 май е 5HP30.
Колега amgpower дори и механичното прехвърляне да е възможно, трябва да се има в предвид, че ECU- та на двигателя и скоростната кутия си комуникират, софтуера на ECU- то на едната кутия е програмиран да работи с двигател с определена мощност и въртящ момент. Когато кутията почне да работи с друг двигател може да се наблюдават разни неприятни ефекти, като удължено превключване на предавките и др. Не го твърдя в случая и трябва да се провери, но е възможно и сигналите като вид и характеристики, които получава ECU- то на едната кутия да се различават от сигналите необходими за другата.
По принцип старите е38-мици от 94-5-6 са точно с кутия 5hp30 ... и не би било проблем да се смени , обаче не знам дали ще трябва и софт-а ( екуто ) да се смени , а те вече са с различна букса.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
И двете кутии, 5hp24 и 5hp30 се монтират на 740, но за да не се забъркваш във филми, си земи като твоя тип кутия.От 750ката торк конвертера не е същия, дори и типа на кутията да съвпада.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
И това, което ти поставяш като въпрос може да е проблем, но дори да го преодолееш по някакъв начин, остава въпроса за това как ще си взаимодействат след смяната ECU- та на двигателя и скоростната кутия. Вариантите са от пълна несъвместимост и отказ на кутията, през неправилната и работа, до загуба на някои от функциите и. Според мен колегата или трябва да намери някой, който го е направил и да му каже- става, кутията работи нормално или в никакъв случай да не се захваща с подобна трансплантация само въз основа на предположения и разсъждения какво може да се случи и дали става или не. Да кажем при мен при трансплантация на М52 към 5HP18 изчезна индикацията за положението на скоростният лост, режимите на кутията и кикдауна, после като започнах ровенето минах през превключване при 3500 оборота, накрая успях да нормализирам работата на двигателя с кутията и сега всичко е наред, но се мина през няколко нестандартни решения, които може би са уникални по изпълнението си.
И още един пример- преди време един колега от форума обясняваше как след смяната на двигателя с по-мощен, превключването на предавките му се е удължило, в Дару кар му поискали 1500лв. за препрограмиране.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
zvetiko написа:И това, което ти поставяш като въпрос може да е проблем, но дори да го преодолееш по някакъв начин, остава въпроса за това как ще си взаимодействат след смяната ECU- та на двигателя и скоростната кутия. Вариантите са от пълна несъвместимост и отказ на кутията, през неправилната и работа, до загуба на някои от функциите и. Според мен колегата или трябва да намери някой, който го е направил и да му каже- става, кутията работи нормално или в никакъв случай да не се захваща с подобна трансплантация само въз основа на предположения и разсъждения какво може да се случи и дали става или не. Да кажем при мен при трансплантация на М52 към 5HP18 изчезна индикацията за положението на скоростният лост, режимите на кутията и кикдауна, после като започнах ровенето минах през превключване при 3500 оборота, накрая успях да нормализирам работата на двигателя с кутията и сега всичко е наред, но се мина през няколко нестандартни решения, които може би са уникални по изпълнението си.И още един пример- преди време един колега от форума обясняваше как след смяната на двигателя с по-мощен, превключването на предавките му се е удължило, в Дару кар му поискали 1500лв. за препрограмиране.
Аз като сменях кутията имаше разлика в еку-тата и то много голяма , но кутията си работи перфектно с моето ЕКУ. Така че и това не е кой знае колко сигурно че ще е проблем. Абе всичко е на догадки или колегата да смени и да каже кво става или да не се занимава и да си вземе като за себе си кутия.
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Колеги благодаря за информацията.Реших че ще правя скоростите ако ми се наложи.Въпроса беше породен от това че ми дават на много добра цена автоматика от 750-ката и реших за резерва но щом хидротрансформатора не е същия не ми върши работа.
9 мнения
• Страница 1 от 1