Проблем с маховик 530 бензин, ръчка

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Проблем с маховик 530 бензин, ръчка

Мнение от E34 » 23 Яну 2013, 22:27

Мдаааа, почти достигнах "заветните" 150хил и тази досадна мега-тъпа-шит-инженерна простотийка създадена за законен рекет на редовия пациент, а именно ДВУМАСОВ МАХОВИК или още т.нар демпферен, изтропа като некой двигател на 100 годишен ЗИЛ и сега колата тресе на сфетофарите все едно двигателя аха да изпадне на асфалто! Защо бе джанъм? Ква е тая кенефна ситуация на тия километри да правя ремонти за по 2000лв. и да ми разправят, че било "нормален консуматив"! Тия инженери малоумници превърнаха БМВ в някаква гаранционна скрап бе! Ей аз съм един от тия дето се кълняха в марката, досега само БМВ-та съм притежавал. Оправям тази гадост и тази купчина ламарина заминава на пазара на най-ниската цена! Купувам за тия пари 10 японски 15 годишни кенефа и ше си ги карам доживот!
Ако някой знае някакво по-безболезнено решение на проблема и да е минал по този път да свирка. Мисля, че ще е полезно, защото е НЕИЗБЕЖНО :banghead:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Re: Проблем с маховик 530 бензин, ръчка

Мнение от INTEGRALE » 24 Яну 2013, 16:58

Ти просто си на много над 150 , или караш като за състезание за да смениш маховик
Аз на 200хил съм свалял кутията (ръчка) (М54) за да видя маховика и съединителя... е има луфта ама далече не за смяна. така че....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 25 Яну 2013, 2:01

INTEGRALE написа:Ти просто си на много над 150

Точно за това се ядосвам! Колата си е на толкова, защото аз съм втори собственик, а първия си я купи чисто нова от Дару кар и го познавам демек няма измама с километрите. Щом имаш луфт подготвяй се психологически, рано или късно стигаш до проблема. Колегите с Е46 масово го имат този дерт и от тях ми дойдоха някои идеи. Не е болка за умиране, ама лошото чувство остава 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 25 Яну 2013, 3:18

колеги може да са ви от полза моите няколко изречения..имах е46 бензин маховика го закарах на стругар доколкото се сещам пусна по една стружка от двете страни много леко каза колкото да си прилепне притескателя нов ..това ми е по спомен и на мен беше започнала да ми тресе ,стужка на маховика нов комплект феродо лагер притескател и нямах проблеми...на 230-240 000км го правих...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 25 Яну 2013, 20:50

RIDDICK написа:колеги може да са ви от полза моите няколко изречения..имах е46 бензин маховика го закарах на стругар доколкото се сещам пусна по една стружка от двете страни много леко каза колкото да си прилепне притескателя нов ..това ми е по спомен и на мен беше започнала да ми тресе ,стужка на маховика нов комплект феродо лагер притескател и нямах проблеми...на 230-240 000км го правих...

Ей това ако стане теб ще те черпя! :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 25 Яну 2013, 21:13

При колегата с Е46, може по някаква причина да е имало някакъв дисбаланс и със струговането да се е оправило, но ако проблема вътре в пружините, както най-често е, не виждам как минаване през струг ще промени нещо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Яну 2013, 11:50

по - скоро си говорят за две различни работи.

При единият е тресяло като е потеглял - престъргване може и да помогне (макар, че повечето пъти проблемът е в феродото), а при другият тресе когато чака на светофар. Макар, че сигурно има и нещо друго при него, защото от заминал маховик, чак толкова не може да тресе.

Ама и да си го кажем честно - при евент. цена на колата около 10к€, 1k€ не са чак толкова много. С две думи нормални разходи за един такъв автомобил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 26 Яну 2013, 13:22

На кого му се дават тези пари....наистина при мен тресеше при потегляне. Смених феродо притескател лагер...не се оправи.след като се мина маховика на струг тогава всичко заспа...просто споделих опита си,нищо не прече да се пробва с стружка няма какво да губи колегата или ще стане или нов маховик...:smile:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Яну 2013, 14:50

RIDDICK написа:На кого му се дават тези пари....наистина при мен тресеше при потегляне. Смених феродо притескател лагер...не се оправи.след като се мина маховика на струг тогава всичко заспа...просто споделих опита си,нищо не прече да се пробва с стружка няма какво да губи колегата или ще стане или нов маховик...:smile:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Колега, малко ми е съмнително ако всичко е направено както трябва и с оригинални части пак да тресе.....

иначе, който иска да пробва, ама тази проба не я разбирам много - сваляне на скорости, маховик, престъргване, пак качване. Ако стане ще е ден до пладне, ако не стане пак трябва да се сваля кутията. Ако тресенето не е при потегляне а когато е иключена от скорост просто нищо няма стане - козата си сака пръч, т.е. нов маховик.

а за даването на пари - с такава кола е така. просто е неизбежно.

Назад към Е60/Е61