Увеличаване на мощността чрез намаляване на теглото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: a5 3.0tdi @ 310hp&610NM
Мечтае да кара: изтребител

Re: Увеличаване на мощността чрез намаляване на теглото

Мнение от velislavvelkov » 24 Яну 2013, 13:14

Темата е много добра и смислена, момчето има впредвид на същите кс как можеме да извадим по-добър вървеж като за целта олекотяваме.. това което пише,че прибавяме коне не е в буквалния смисъл, просто 100-150кг в по-малко няма как да не се подобри ускорението :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Яну 2013, 14:44

velislavvelkov написа:Темата е много добра и смислена, момчето има впредвид на същите кс как можеме да извадим по-добър вървеж като за целта олекотяваме.. това което пише,че прибавяме коне не е в буквалния смисъл, просто 100-150кг в по-малко няма как да не се подобри ускорението :yes:

За сметка на какво обаче...стабилността със сигурност а може би и поведение в завой...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 24 Яну 2013, 14:58

Празно казанче за течност чистачки = 5кг. Моторно масло на МИН вместо на МАКС - 1кг. Емблема на предния капак + задния капак - 200гр. Резервоар с 5литра вместо 60 - 55кг. Сега 5лв. за спестените 61.2кг
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Яну 2013, 15:25

Ако става въпрос за олекотяване ето един брутален пример

http://www.my330i.com/forums/showthread ... 70&page=12

и най вече

http://www.my330i.com/forums/showthread ... 70&page=13 :mhihi:

олекотяването е много хубаво нещо, но смислените и качествени неща са на цени, на които
съотношението цена/качество е в полза на продаване на 330-ката и купуване на М3 ...
тия историй с махане на седалки, кори и мокети са скраперия що се отнася до евридейка :winky:

иначе евала за ентусиазма :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Фев 2013, 15:41

freax написа:acho.rs Имам някава идея долкото съм чел из форуми и тн... Вдига се респонза но мотора доста с олекотен маховик...слагат се от Е30 маховици по 6-7кг на коли с оригинален 9 и се дигъл малко вървежа... за инерцията незнам намалява ли и разхода как се променя също... А за 50те КГ споделям какво съм чул, с уточнението че не знам долко е достоверно.

Тая каса към 40 някъде и усилва 5.... мое и повече и по-малко да е...в моят багажник не мога да си позволя каса и затова само колонка в подлакътника с фри еър ще слагам тия дни...усилвателя е 4 и говоритерля и той там... 10тина общо с кабели стойки ще дойде което не е нищо спрямо 1650 кг кола с хардтоп..

Аз доколкото знам , олекотяването на маховика има смисъл само за писта , защото колата я няма никаква в средните и ниските , значително се намалява инертността и грубо казано въртящия момент . При изкачвания особено много личи/личало .
Има много проекти и се вижда докъде има смисъл да се олектоява . Седалките е най-лесно да се махнат , най-малкото защото може да си го монтираш по всяко време .
След това е количеството бензин - пълен резевоара е 63кг , лесно може да се спестят 40-50кг .
Акумулатор може да се сложи най-малкия - 40-44амп/ч стигат . Не знам колко е по-леко , но вероятно има едни 5-10кг надолу от стандартния 70-74амп/ч .
Течността за чистачки е добра идея - 5кг по-малко в носа на колата е ок , а и по всяко време може да си долееш .
За джантите не знам дали се каза - доколкото знам по-леките джанти , спомагат не само с по-ниското си тегло , нещо като при маховика - някой който е по-запознат да каже :roll:
Преден/заден капак + таван - плексигласа май е най-добрия вариант , поне от към пари . Но тук отиваме към малко по-екстремния тунинг .
Като цяло ако искаш да си запазиш колата подходяща за евридейка , можеш да играеш с теглото и със до 100-120кг . Нагоре вече промените са много драстични,необратими и със много малко разлика в теглото.
От началото на темата е написано кое колкото тежи , но не са казали колко ще тежи заместителя му :idea:
Една хубава тема за Е46цата :
viewtopic.php?f=67&t=310331

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 01 Фев 2013, 18:38

acho.rs написа: ...Аз доколкото знам , олекотяването на маховика има смисъл само за писта , защото колата я няма никаква в средните и ниските , значително се намалява инертността и грубо казано въртящия момент . При изкачвания особено много личи/личало .
....

аман от разбирачи..
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Фев 2013, 21:11

Разбира се, че има значение масата на джантите. Както формата и размера им също. Инерчен момент е ключовата думичка. Когато една джанта е тежка - лошо. Когато една джанта е много тежка в своята периферия - лошо на квадрат... :roll:
Отделен е въпроса, че тежка джанта увеличава подокачната маса и съответно самото окачаване не работи оптимално, което води до по-лошо поведение на пътя. Завиването също е съпроводено с по-голяма инертност и т.н. Единственото по-хубаво на големите и тежки джанти е, че колата има по-добра инерция и евентуално по-красив външен вид :mrgreen: Но вече се отклоняваме от идеята на темата...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Предишна

Назад към E46