Каква беля може да направи един датчик за вода !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Каква беля може да направи един датчик за вода !!!

Мнение от 4len4o » 23 Яну 2013, 22:56

Здравейте. Наскоро забелязах, че нивото на маслото ми е покачено с 2-3 мм и мирише на бензин. Колата я карам на 2-3 км до работа и тя е все студена, зимата не загрява, не ми правеше впечатление. След като забелязах, че нивото на маслото е покачено и мирише на бензин, тръгнах по майстори. Един ми каза, че дюзите ми "пикаели", друг, че била гарнитура, трети, че биле семеринги. :dunno: Майстори всякакви "гАнЪО" всичко разбира и всичко прави :lalala: Притесних се, отидох в Бош сервиз за диагностика. Оказа се, че датчика за водата ми НЕ работи. Смених си сам термостата, а датчика за вода, маслото и филтрите (маслен, въздушен и горивен) един стар познат. Май забравих да спомена, че БМВ-то е Компакт само, че мотора е 1.8 м43. Обясни ми майстора, че от късите разтояния зимата и като я карам все студена, било нормално за двигателите с верига да понамирисват на бензин. Обясни ми, че ако я разходя 100 км извън градско тези 2-3 мм покачване ще ги "издуха", но маслото си губи смазочните свойства и ме посъветва да сменя масло и филтри, както казах ...така и направих. Всичко това го написах с идеята да НЕ СЕ дават "диагнози" с бърза ръка :yes: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Каква беля може да направи един датчик за вода !!!

Мнение от Biogame » 23 Яну 2013, 23:28

То май вече сами сме си майстори по колите.
Всичко каквото мога сам го сменям,не разчитам на майстори днес разбрах че газаджията ми окипазил и всмукателния колектор.
:driving: :dunno: :driving:

Назад към E36