Увеличаване на мощността чрез намаляване на теглото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- freax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
- Детайли за колата: Мартеничка...
Re: Увеличаване на мощността чрез намаляване на теглото
"Печалбата" e субективна, т.е на теория така би вървяла стокова кола при стокови коне плюс спечелените, но имам дооста грешки в сметките...много близо излизат М3 и 330... а разликата в конете е 50%...

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
в този сайт може да видиш всяка част колко тежи
http://bmwfans.info/
за маховика 1кг намалено тегло се равнява на 15кг от колата(или 10 беше
не помня)
за евридейка според мен вариант са за карбонови или стъклопластови капаци и калници,но предвид цената на която се предлагат първите,по скоро засилване на мотора
http://bmwfans.info/
за маховика 1кг намалено тегло се равнява на 15кг от колата(или 10 беше
за евридейка според мен вариант са за карбонови или стъклопластови капаци и калници,но предвид цената на която се предлагат първите,по скоро засилване на мотора
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- freax
- кандидат ентусиаст
-
За маховика съм чувал по-големи числа аз...при 1 КГ нодолу от маховика вървежа бил все едно 50КГ от колата... може и да ме поправите или да ми се смеете...така съм чувал..то ако е само 15кг е почти безмислено олекотяването на маховика.

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
freax написа:За маховика съм чувал по-големи числа аз...при 1 КГ нодолу от маховика вървежа бил все едно 50КГ от колата... може и да ме поправите или да ми се смеете...така съм чувал..то ако е само 15кг е почти безмислено олекотяването на маховика.
например при м52б28 маховика е 11,488кг като извадим м20-ковия например който ще сложим (6,3кг) = 5,188 разлика, по да кажем 15кг е 77,8кг, което не е никак малко, особено ако си разкарал и други ненужни тежини
п.п. ако беше по 50кг за махнат един, си го сметни сам. а ако се олекотят и други части по двигателя, то би следвало колата да стане примерно 400кг, което е несериозно
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
freax написа:За маховика съм чувал по-големи числа аз...при 1 КГ нодолу от маховика вървежа бил все едно 50КГ от колата... може и да ме поправите или да ми се смеете...така съм чувал..то ако е само 15кг е почти безмислено олекотяването на маховика.
Знаеш ли защо всъщност се олекотява маховика и какъв е ефекта и кои са плюсовете и минусите ?
- velislavvelkov
- Потребител
-
- Кара: a5 3.0tdi @ 310hp&610NM
- Мечтае да кара: изтребител
Колко тежи това според вас колеги ??
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
мойта с усилвателите е около 60кг
вие си олекотявайте 

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
- freax
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs Имам някава идея долкото съм чел из форуми и тн... Вдига се респонза но мотора доста с олекотен маховик...слагат се от Е30 маховици по 6-7кг на коли с оригинален 9 и се дигъл малко вървежа... за инерцията незнам намалява ли и разхода как се променя също... А за 50те КГ споделям какво съм чул, с уточнението че не знам долко е достоверно.
Тая каса към 40 някъде и усилва 5.... мое и повече и по-малко да е...в моят багажник не мога да си позволя каса и затова само колонка в подлакътника с фри еър ще слагам тия дни...усилвателя е 4 и говоритерля и той там... 10тина общо с кабели стойки ще дойде което не е нищо спрямо 1650 кг кола с хардтоп..
Тая каса към 40 някъде и усилва 5.... мое и повече и по-малко да е...в моят багажник не мога да си позволя каса и затова само колонка в подлакътника с фри еър ще слагам тия дни...усилвателя е 4 и говоритерля и той там... 10тина общо с кабели стойки ще дойде което не е нищо спрямо 1650 кг кола с хардтоп..

freax написа:acho.rs Имам някава идея долкото съм чел из форуми и тн... Вдига се респонза но мотора доста с олекотен маховик...слагат се от Е30 маховици по 6-7кг на коли с оригинален 9 и се дигъл малко вървежа... за инерцията незнам намалява ли и разхода как се променя също... А за 50те КГ споделям какво съм чул, с уточнението че не знам долко е достоверно.
Колко кинти е да се смени опигиналния маховик с олекотен?
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
AgeraR написа:freax написа:acho.rs Имам някава идея долкото съм чел из форуми и тн... Вдига се респонза но мотора доста с олекотен маховик...слагат се от Е30 маховици по 6-7кг на коли с оригинален 9 и се дигъл малко вървежа... за инерцията незнам намалява ли и разхода как се променя също... А за 50те КГ споделям какво съм чул, с уточнението че не знам долко е достоверно.
Колко кинти е да се смени опигиналния маховик с олекотен?
ползвай търсачката. -> viewtopic.php?f=8&t=257796&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA+%D0%BC20+%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Олекотяването на маховика освен "+"-ове има и сериозни минуси(особенно в ниски и средни обороти
). За евридейка това е може би най-тъпия възможен "ъпгрейд"(разбира се махането на всички седалки също е култуво).
Замислете се малко защо е сложен маховик 11кг, а не 4кг? И защо в съвременните коли слагат двумасови маховици, от които толкова много пищим. Да не говорим че наскоро представиха и 3-масова пръчка
Иначе темата е доста яка, аз лично не знаех кое колко тежи
Замислете се малко защо е сложен маховик 11кг, а не 4кг? И защо в съвременните коли слагат двумасови маховици, от които толкова много пищим. Да не говорим че наскоро представиха и 3-масова пръчка
Иначе темата е доста яка, аз лично не знаех кое колко тежи
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
супер полезна тема 

на тая кола не й отива да се олекотява, ако е евридейка.
Ако пък е за писта може да поиграе флекса и резултата ще е по-голям.
Ако пък е за писта може да поиграе флекса и резултата ще е по-голям.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Интересен поглед върху нещата
к.с/кг е хубава величина, но е важно да се запази и някакъв баланс, ако целим и пътно поведение. Само заглавието трябва да се сложи в кавички, защото аз си помислих, че в темата се разисква смяна на карантията с по-лека с цел развъртане на до по-високи обороти и евентуално повишена мощност... 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Nickelback написа:Интересен поглед върху нещатак.с/кг е хубава величина, но е важно да се запази и някакъв баланс, ако целим и пътно поведение. Само заглавието трябва да се сложи в кавички, защото аз си помислих, че в темата се разисква смяна на карантията с по-лека с цел развъртане на до по-високи обороти и евентуално повишена мощност...
По темата ,добре махаш 400кг а баланса - няма да има и помен от него

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3