място за 1 ламбда на генерация от 2.8

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

място за 1 ламбда на генерация от 2.8

Мнение от nikolay_pz » 22 Яну 2013, 21:10

Колеги мисля да сложа на м50-то генерация от 328 м52, но проблема е че ламбдите при по новия мотор са 2 и стоят на колекторите, а мойта е една и стои непосретвено преди средното гърне. Нужни са ми идей как да направя така че след смяната на генерацията да имам адекватно работеща ламбда сонда :dunno:

въпрос 2, колекторите на м52 не са ли по-дълги от тези на м50?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: място за 1 ламбда на генерация от 2.8

Мнение от bum_bum » 22 Яну 2013, 23:51

Може да запушиш дупките с по един болт и да си направиш място за ламбдата там, където е твойта. Ако е само една трябва да е на мястото, където се събират газовете за да мери за всички цилиндри. Колекторите са еднакви, едните са чугунени, другите стоманени. Разликата е само в теглото. Формата е еднаква.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 23 Яну 2013, 21:49

bum_bum написа:Може да запушиш дупките с по един болт и да си направиш място за ламбдата там, където е твойта. Ако е само една трябва да е на мястото, където се събират газовете за да мери за всички цилиндри. Колекторите са еднакви, едните са чугунени, другите стоманени. Разликата е само в теглото. Формата е еднаква.

Мерси за съвета колега, значи с някой майстор по генерации ще търсим начин как най-културно да слеем двете тръби в една и та да сложим ламбдата :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Яну 2013, 10:02

Мен ако питаш преди да идеш на майстора се поинтересувай за да имаш идея, че те повечето майстори гледа да я затвори там да не пръцка от никъде ама от генерацията пряко ти зависи мощността.
Сливането може да стане с Х, Н, Y.. зависи как точно ти е генерацията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 26 Яну 2013, 13:36

bum_bum написа:Мен ако питаш преди да идеш на майстора се поинтересувай за да имаш идея, че те повечето майстори гледа да я затвори там да не пръцка от никъде ама от генерацията пряко ти зависи мощността.
Сливането може да стане с Х, Н, Y.. зависи как точно ти е генерацията.

май с две на Y ще стане най-добре, само че ще търся към 65-70 милиметрови за да не я спъвам :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2013, 13:41

Ако ти вървят 2 тръби до крайното гърне е най-добре да е Н или Х.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 26 Яну 2013, 13:50

bum_bum написа:Ако ти вървят 2 тръби до крайното гърне е най-добре да е Н или Х.

добре де ако е на Н, предполагам ламбдата трябва а се монтира на - част, а не на | |. Няма ли да има забавяне на газовете, все пак ъгала е 90 градуса и ще е много по-лесно да продължат напред, отколкото да правят такъв остър завой. В случея Х май е най-добрия варянт, въпреки че и при него ще има сблъсък на газовете в средата, където ще е ламбдата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2013, 14:47

H е добър вариант за изравняване на налягането, но наистина не знам дали ако там се сложи сондата няма да е прекалено на "завет". Аз съм с Х и сондата върху него и нямам проблем с отчитането. Това, че се сблъскват газовете там също не е проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 27 Яну 2013, 15:08

bum_bum написа:H е добър вариант за изравняване на налягането, но наистина не знам дали ако там се сложи сондата няма да е прекалено на "завет". Аз съм с Х и сондата върху него и нямам проблем с отчитането. Това, че се сблъскват газовете там също не е проблем.

Можеш ли да препоръчаш на колко мм в диаметър да е хикса :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2013, 17:52

Ми колкото са ти тръбите от колекторите и тези назад. Не трябва да е нито по-малък, нито има смисъл да е по-голям.
Изображение

Назад към E36