Защита против кражба

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: Защита против кражба

Мнение от Anthony_J » 22 Яну 2013, 13:03

Ще дойдат направо с паяк, защото знаят, че имаш защити :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2013, 20:34

teto написа:Аз съм застр в Армеец и там има задължителен имоб за х5 и х6,за е60 е доброволен,като при монтаж пада тарифното число и има възможност за расрочено плащане и е около 300лв.
И за успокоение по-данни за момента няма откраднати бмв от армеец,последните са били 2бр е90 и са намерени
Дано да съм полезен,аз мисля да провам този имоб от 195лв за които казват че след монтажа няма откраднато кола чрез запалване,за съжаление обаче има вдигнати с паяк в този случеи няма спасение.

Кога викаш няма крадени БМВ-та в Армеец? И такива с допъшнителен имобилайзер или изобщо? Питам защото след няколко дни там ще правя застраховка, но мисля, че данните ти са подвеждащи. Те все още маркират коли, което значи нещо разбира се, но чак пък никой да не пипа задтрахованите от ТИМ коли...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 22 Яну 2013, 21:05

Е нали ви казах /не знам в тази тема или в някоя друга от многото за кражби на коли във форума/ ,че на съсед откраднаха Е60-ката застрахована скоро в Армеец. Това стана преди 20-тина дена .Оригинална аларма , имобилаизер и за 2 минути булвално отлетя - вижда се на камерите .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от teto » 23 Яну 2013, 11:36

Не правя никаква агитаци за определена компания.
Някаде по тази или друга тема срешнах пост приканващ колегите с откраднатите коли да кажат каде са застраховани.
Със сигурност и други колеги могат да проверят при своя застраховател(които им е приятел)каква е статистиката за последния месец примерно ,а и за всички ни би било полезно все пак да имаме що годе достоверна инфо.
Чудя се дали наистина можем да споделяме много инфо относно защитата на колите ни,защото и аз се заинтересувах живо и научих доста хитрини които ми се иска да споделя за мнение.

А по-горния пост има много видове имобилаизери и на фирмите са различни,на едната застр.комп примерно струва 195,на другата 300лв.
Ще разбера този от 300 каква му е играта и каде го слагат тия дни.
И съм сигурен ,че едва ли ще спрат крадците чак толкоз зщото ако беше така всички вече да сме ги сложили,но можеби пак е нещо или поне за една част от джамбазите.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 23 Яну 2013, 12:30

teto написа:Не правя никаква агитаци за определена компания.
Някаде по тази или друга тема срешнах пост приканващ колегите с откраднатите коли да кажат каде са застраховани.
Със сигурност и други колеги могат да проверят при своя застраховател(които им е приятел)каква е статистиката за последния месец примерно ,а и за всички ни би било полезно все пак да имаме що годе достоверна инфо.
Чудя се дали наистина можем да споделяме много инфо относно защитата на колите ни,защото и аз се заинтересувах живо и научих доста хитрини които ми се иска да споделя за мнение.

А по-горния пост има много видове имобилаизери и на фирмите са различни,на едната застр.комп примерно струва 195,на другата 300лв.
Ще разбера този от 300 каква му е играта и каде го слагат тия дни.
И съм сигурен ,че едва ли ще спрат крадците чак толкоз зщото ако беше така всички вече да сме ги сложили,но можеби пак е нещо или поне за една част от джамбазите.

Всичко, което е масово, не работи. Поне аз така си мисля - какъв е смисъла да слагаш същия имобилайзер на съшото място като още 500 човека. Всеки нормален, не бавно развиващ се джамбазин, ще се сети да събере информация и съответно ще знае как да го дезактивира.
Относно хитринките против кражба, аз съм на мнение да споделиш. Пак казвам, малко вероятно е да "отвориш" някой джамбазин. Нека и другите колеги от под форума да изкажат мнение относно споделянето. Да направим нещо като референдум :idea: :) Както разбрахте, аз гласувам с да.

Потребител
Аватар
Кара: е34 20-ка
Мечтае да кара: Е30 v12 biturbo

Мнение от Sasho_gr » 23 Яну 2013, 12:40

Относно кражба моята едва ли ще я погледне някой но за по-сигурно съм си сложил ключ за маса под капака понеже нямам гараж и вечер преди да се прибера го качвам с мен вкъщи. Не знам колко е надеждно, но все пак съм го направил.
o/___________\o
[]OO==00==OO[]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 23 Яну 2013, 14:22

Е добре де как си решил проблема със заключване,отключване,аларма и т.н.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 23 Яну 2013, 15:20

Какво пречи на джамбазина да ви чете мненията тук и да си знае после каде да търси :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 23 Яну 2013, 15:25

Най вероятно ключ масата е само на захранващия кабел към стартера :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 23 Яну 2013, 16:17

sasho1bs написа:Какво пречи на джамбазина да ви чете мненията тук и да си знае после каде да търси :)

прочети две мнения нагоре

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 23 Яну 2013, 18:16

Автомобили се крадат по цял свят, а българските джамбази от доста години работят на много "високо" ниво и рядко има автомобил, който може да им се опре. За съжаление съдебната ни система и законовите ограничения са доста по-слабо звено от сигурността на BMW E60. Много крадени коли се внасят в страната от Западна Европа, и не малко на брой най-вероятно се изнасят за трети страни или стават на части за по-масовите модели, които държат висока цена.

Колегата е прав, че когато нещата са масово монтирани и навсякъде се прави едно и също не е много трудно да знаеш как и къде да търсиш или какво да откачиш. Има и още нещо, ако един имобилайзер в България при застраховател струва примерно 200 лв, неговата реална стойност е доста по-ниска, съответно не може да се очаква да е някаква сериозна спънка за джамбазите или защита за колата. Ако решат да ти вземат колата освен пушка едва ли има какво да им попречи сериозно.

Дори в Youtube има клипчета как да направиш копие на ключ на по-ново BMW... не мисля, че има много на какво да се учат. Все пак не е форум за авто ключари, така че в споделянето няма нищо лошо. Полезна е дори и информацията, кой с какво се е сблъскал и как се е оправил със застрахователите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 23 Яну 2013, 18:42

Herdim написа:Автомобили се крадат по цял свят, а българските джамбази от доста години работят на много "високо" ниво и рядко има автомобил, който може да им се опре. За съжаление съдебната ни система и законовите ограничения са доста по-слабо звено от сигурността на BMW E60. Много крадени коли се внасят в страната от Западна Европа, и не малко на брой най-вероятно се изнасят за трети страни или стават на части за по-масовите модели, които държат висока цена.

Колегата е прав, че когато нещата са масово монтирани и навсякъде се прави едно и също не е много трудно да знаеш как и къде да търсиш или какво да откачиш. Има и още нещо, ако един имобилайзер в България при застраховател струва примерно 200 лв, неговата реална стойност е доста по-ниска, съответно не може да се очаква да е някаква сериозна спънка за джамбазите или защита за колата. Ако решат да ти вземат колата освен пушка едва ли има какво да им попречи сериозно.

Дори в Youtube има клипчета как да направиш копие на ключ на по-ново BMW... не мисля, че има много на какво да се учат. Все пак не е форум за авто ключари, така че в споделянето няма нищо лошо. Полезна е дори и информацията, кой с какво се е сблъскал и как се е оправил със застрахователите

+1

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 28 Яну 2013, 16:42

Добре, обадих се до БМВ, предложиха ми или имобилайзер, или пренареждане на буксата на ОБД. Не ми звучи революционно :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 28 Яну 2013, 23:35

vgza написа:Добре, обадих се до БМВ, предложиха ми или имобилайзер, или пренареждане на буксата на ОБД. Не ми звучи революционно :)

Нормално!Ако те ти сложат тайно допълнително ключе за прекъсване на запалванато,то вече няма да е тайно... :D .Ако ти предложат заключване на ск.лост отдолу,също е малко нелепо за такъв сервиз...В крайна сметка по-добър вариант от допълнителен качествен имобилайзер +/или тайно ключе няма!!!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 29 Яну 2013, 10:29

+1 за тайно индивидуално ключе - само да е направено от къдърен майстор.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61