Филтър на климатик на 316iCompact-speshno!!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Филтър на климатик на 316iCompact-speshno!!!!!

Мнение от judes » 21 Авг 2006, 22:32

Нуждая се от помощ, знае ли някой каде се намира филтъра на климатика на Compact 316i,проверихпод стъклото,но не го намерих,възможно ли е въбще да няма такъв филтър?Също така вентилатора духа слабо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 21 Авг 2006, 22:46

виж под жабката зад централната конзола ,ако и там не е значи няма ,май някои модели нямат което е лошо щото намаления поток тогава е от замазания с боклуци изпарител и трябва да се демонтира да се чисти

Потребител
Аватар

Мнение от judes » 21 Авг 2006, 23:38

Alexi написа:виж под жабката зад централната конзола ,ако и там не е значи няма ,май някои модели нямат което е лошо щото намаления поток тогава е от замазания с боклуци изпарител и трябва да се демонтира да се чисти

Ами гледах ,но там още по няма, изчетох всичко възможно по темата и пак няма.,Къде е този изпарител да го почистя тогава.Всъщност проблема си остава със слабото духане и на парното,всички степени работят,но много нещастно духа дори и на 4.Как ли ще я карам на зима?
Много моля за съвет,имам тази кола от седмица и вече ме измори.

Потребител
Аватар

Мнение от bluue » 22 Авг 2006, 12:21

Най-добре отиди във сервиз да ти сменят филтъра. Иначе се намира под капака зад жабката. Мястото е много несгодно за смяна.
Човек може да живее без храна 1месец,без вода 1ден, без въздух 1минута, а без акъл-цял живот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 22 Авг 2006, 17:49

Lok-Tar!

На компака не е под жабката. Не знам точно къде е ама е под капака предния някъде. Има 2 места... Чел съм го някъде ама не знам къде...
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 22 Авг 2006, 18:03

На Компакта филтрите са два за климата и се намират под челното стъкло. Има една пластмасова решетка(между двете чистачки) на щипки - маха се, после се развъртат две болчета които ще видиш като погледнеш от горе, те държат кутията с инсталацията. Когато направиш това, зад тази кутия има един пластмасов капак пак с две болчета от ляво и от дясно( намират се на един пръст под гумените уплътнения), развиваш ги и зад него се намират филтрите за климатика. Те са два малки които се захващат за едни рамки и тогава се щракват на мястото им!
Успех с начинанието!

п.с....ако искаш иди при Ради на Оборище(Вари 2000),той ще ти ги сложи!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от judes » 22 Авг 2006, 21:38

Благодаря ви много колеги.Намерих скапания филтър на най-невъзможното място под жабката,като се има в предвид,че два дни обикалям с разглобена жабка по сервизите накрая го открих търсейки перката на вентилатора.Намира се много в ляво и зад медните тръбички.Маха се първо едно реле,а под чистачките при мен няма,там разколачих всичко.Сега обаче духа доста по силно,ама то пък лятото мина:-)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 23 Авг 2006, 20:55

judes написа:Благодаря ви много колеги.Намерих скапания филтър на най-невъзможното място под жабката,като се има в предвид,че два дни обикалям с разглобена жабка по сервизите накрая го открих търсейки перката на вентилатора.Намира се много в ляво и зад медните тръбички.Маха се първо едно реле,а под чистачките при мен няма,там разколачих всичко.Сега обаче духа доста по силно,ама то пък лятото мина:-)

то се сменя поне 2 пъти в годината така че добре си го сменил за зимния период сичко ще е наред...! :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 23 Авг 2006, 21:06

judes написа:Благодаря ви много колеги.Намерих скапания филтър на най-невъзможното място под жабката,като се има в предвид,че два дни обикалям с разглобена жабка по сервизите накрая го открих търсейки перката на вентилатора.Намира се много в ляво и зад медните тръбички.Маха се първо едно реле,а под чистачките при мен няма,там разколачих всичко.Сега обаче духа доста по силно,ама то пък лятото мина:-)
Коя година ти е компакта моя е 1995. Ако го снимаш-супер.БЛАГОДАРЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от judes » 31 Авг 2006, 22:43

извини ме за закъснението ама бях на почивка. Compacta ми е 1994,твоят ще е същия предполагам.Вече съм затворил всичко свалено така че не бих могъл да снимам,но ще го намериш там е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от laary » 05 Сеп 2006, 22:03

judes написа:извини ме за закъснението ама бях на почивка. Compacta ми е 1994,твоят ще е същия предполагам.Вече съм затворил всичко свалено така че не бих могъл да снимам,но ще го намериш там е.
Брат обясни по-подробно къде е точно тоя филтър ? И аз не бях в София и сега видях , че си сглобил всичко.Ако е с фабрична аларма и имаш книжка пиши как да си програмирам стъклата!

Потребител
Аватар

Мнение от judes » 12 Сеп 2006, 23:29

Здраси.Алармата ми е фабрична ама книжка нямам,стъклата ми работят.Колкото до филтъра...Махаш жабката,ще видиш в ляво едни метални извити тръбички/моите бяха увити с нещо/Та значи под тях и малко по навътре има едно квадратно реленце,като го извадиш се отваря една квадратна дупка.Пусни вентилатора и от там трябва да духа силно.Е точно тази дупка е на едно капаче правоъгално което се сваля с две шибани кръстати болтчета и тогава ще видиш филтар разположен напречно на купето.Издърпва се към теб,ама първо свали релетата в дясно които са на една конзола,че ще ти пречат.Филтър може да сложиш от петица ,защстс нашия е доста скъп,а на снзи му слагаш две дунапренчета за оплътнение на прозорци през зимата ,/защото е с един сантим по тесен/ и пасва чудесно.Ами това е по памет,не се отчайвай ще го намериш само бъди упорит.Дано да съм помогнал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от laary » 12 Сеп 2006, 23:44

judes написа:Здраси.Алармата ми е фабрична ама книжка нямам,стъклата ми работят.Колкото до филтъра...Махаш жабката,ще видиш в ляво едни метални извити тръбички/моите бяха увити с нещо/Та значи под тях и малко по навътре има едно квадратно реленце,като го извадиш се отваря една квадратна дупка.Пусни вентилатора и от там трябва да духа силно.Е точно тази дупка е на едно капаче правоъгално което се сваля с две шибани кръстати болтчета и тогава ще видиш филтар разположен напречно на купето.Издърпва се към теб,ама първо свали релетата в дясно които са на една конзола,че ще ти пречат.Филтър може да сложиш от петица ,защстс нашия е доста скъп,а на снзи му слагаш две дунапренчета за оплътнение на прозорци през зимата ,/защото е с един сантим по тесен/ и пасва чудесно.Ами това е по памет,не се отчайвай ще го намериш само бъди упорит.Дано да съм помогнал.
Мерси ще го търся и ще ПИША какво съм направил!

Назад към E36