Зануляване показателя за предни и задни накладки

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от lowlevel » 12 Авг 2011, 10:33

Здравейте,

Следвайки указанията за зануляване на маслото се опитах да си зануля и км за смяна на накладките. Явно аз нещо не правя като хората защото сега съм на -15000 / -25000 :) и колата реве че вече трябва да съм в сервиза и да сменям накладките. Дали има някаква разлика ?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Зануляване показателя за предни и задни накладки

Мнение от Ilko Ivanov » 12 Авг 2011, 15:32

Разликата е че трябва да се сложат и нови датчици на накладките ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от lowlevel » 14 Авг 2011, 13:25

Да да, явно козата си иска пръч. Смених с нови предни и задни накладки + датчиците и всичко заспа. Повече няма да слушам съветите "датчиците са ок, няма смисъл сега да ги сменяш".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 14 Авг 2011, 14:05

Така и никога не успях да схвана идеята да не се сменя датчика, при положение, че струва 10лв. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 22 Авг 2011, 19:09

Аз също се опитах просто да зануля,защото още имам накладки,но не става.Проблема идва от това,че не става въпрос за сервизен интервал,който можеш да занулиш,а направо си взима инфо от датчика.Така,че той обади ли смяна,няма зануляване докато не смениш.

Потребител
Аватар

Мнение от scarto » 22 Дек 2011, 21:13

колеги, онзи ден ми сменяха маслото на Е60-ката 530Д 04год. след процедурата помолих да ми нулират километрите на маслото с лаптопа. /По това време все още не знаех че се прави от РЕСЕТ бутона на таблото/. При опита за настройка на километрите през компютър, "майстора" започна да ресетва всичко наред. Веднага след това светнаха накладките, предни "-15000" км., задни "-25000 км". преди това си бяха ОК! и естествено свети лампата за ръчна спирачка! Някой знае ли как се лекува този проблем? Вече пробвах при няколко диагностика и нищо. От РЕСЕТ бутона също не става!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 23 Дек 2011, 9:12

fefe написа:Така и никога не успях да схвана идеята да не се сменя датчика, при положение, че струва 10лв. :kuku:

25лв ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 03 Яну 2013, 17:22

колега абсолютно същия проблем, и гледам че колегата казва 25 лв. еее къде са тия хораааа с по 25 лв и могат да оправят този проблем?на няколко такива майстора попаднах и все за глава се държат

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 04 Яну 2013, 13:52

Датчика на накладките има в себе си два датчика - първия, е доста близко до повърхността и когато той замине, вече няма как да нулирате сервизния интервал - при всеки опит ще си отива на -15000 км. Втория датчик е реално този който следи колко са ви изхабени накладките.
Имате два варианта - нов датчик или да дадете на късо стария.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 04 Яну 2013, 16:15

vgza написа:Датчика на накладките има в себе си два датчика - първия, е доста близко до повърхността и когато той замине, вече няма как да нулирате сервизния интервал - при всеки опит ще си отива на -15000 км. Втория датчик е реално този който следи колко са ви изхабени накладките.
Имате два варианта - нов датчик или да дадете на късо стария.

колега сигурен ли си за този втори датчик вътре?
доколкото знам инидикацията за оставащ живот на спирачките е стойност абсолютно измислена от компютъра на база пробег и стил на шофиране от последната смяна?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 04 Яну 2013, 17:09

Датчика е един, като с износването/изтриването му се променя и съпротивлението му, до момента в който стане отворена верига. Като мине определена стойност ако по някаква причина се опитате да го нулирате става -15000 и така. Окъсяваш двата кабела, нулираш интервала и си караш така докато станат наистина за смяна :mhihi: Първично изпълнение, но работи.
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 04 Яну 2013, 17:46

MadChicken написа:Датчика е един, като с износването/изтриването му се променя и съпротивлението му, до момента в който стане отворена верига. Като мине определена стойност ако по някаква причина се опитате да го нулирате става -15000 и така. Окъсяваш двата кабела, нулираш интервала и си караш така докато станат наистина за смяна :mhihi: Първично изпълнение, но работи.
или си купувате АТЕ с датчици се продават оригиналните комплекти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 04 Яну 2013, 17:57

Когато смених предните накладки ATE поръчах и нов датчик. Майстора когато ги слага каза, че датчика е двустъпален. Може би когато достигне първата степен почва да ти отброява някакви километри. Моите светеха когато ги сменях и показваха около 4000 км. Имаше 1,5мм феродо. Откакто ги занулихме след смяната, което стана само през таблото, съм минал 5 000км и показанията на менюто не са мръднали. Ще излъжа, но май беше нещо от порядъка на 60 000км. Задните са си със колата и не са мръднали от 48 000км. Видимо са карани, но не мога да преценя спрямо нови колко са. Та по темата датчика е двустъпален, нов се купува когато го е пипнал диска и се занулява от таблото. Това е моя скромен опит. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 04 Яну 2013, 20:29

На мен само веднъж ми се е налагало да сменям накладки. Използвах старите датчици. Ресет на километрите - през диагностичната букса и всичко си беше ОК.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 22 Яну 2013, 21:29

Тъй като ми предстои сменя на дисковете не спирачките искам да използвам темата да попитам дали виждате проблем да сложа на новите дискове старите накладки с които съм карал. Има още доста живот в тях и ако не е проблем бих искал да ги използвам.
Tool - Fear Inoculum

Следваща

Назад към Е60/Е61