Какво Е39 карате и колко харчи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Какво Е39 карате и колко харчи?
Ivo_Borisov написа:@2bar написа:някой изобщо смята ли разхода пълно - пълно или 50 страници само статистика ?
Ето аз как го смятам:
Пробег: 38527
период: 17.08.2011 - 04.01.2013
количество: 2420.7 литра
сума: 6148.01 лв
среден разход: 6.28 л/100 км
средна цена за литър: 2.53 лв
средна стойност за километър: 0.15 лв
средно дневен пробег: 76.2 км
зареждания: 114 пъти
при такъв голям период цялата сметка се "размива". вътре са всичките сезони, зимни, летни гуми различни пътни профили, сигурно има и няколко ремонта и т.н. Като цяло добиваш представа, колко са ти разходите за гориво на година, но реална престава за разхода не можеш да добиеш.
Като цяло ми се вижда доста по - добре ако статистиката е разделена поне на градове и сезони и разхода да се смята "пълно - пълно".
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Да, прав си. Но нали се сещаш, че като се засича на едно каране, на едно пътуване, разхода на гориво "пада" много, защото всичко е субективно и всеки иска да му гори по малко колата. И от там и тия разходи под заводските в темата
А моя разход, който съм засякъл си е средния реален на градско/извънградско.

Ivo_Borisov написа:Да, прав си. Но нали се сещаш, че като се засича на едно каране, на едно пътуване, разхода на гориво "пада" много, защото всичко е субективно и всеки иска да му гори по малко колата. И от там и тия разходи под заводските в темата![]()
ми субективно, събективно, колко да е субективно - като изгориш няколко резервоара и като караш една и съща отсечка - смятам, че разхода ще е обективен.
иначе за другото си прав - в зависимост от стила на каране, разхода може да се движи -/+ 30%. Та с две думи разхода за мен не е толкова важен, колкото, толкова. Единствено е показател дали всичко е наред - ако нормално се върти около 10/100 км и изведнъж скочи на 15/100 км явно нещо не е наред. Макар, че тя промяната ще е свързана и с вървенето и няма начин да не се забележи.
Иначе да не съм много off:
Мотор М54 2.2
Зимни гуми 15"
Средна скорост - около 30км/ч ( сиреч градско, имам и около 10км магистрала на ден)
и разход - 10.9 л/100 км (това е пълно - пълно)
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
mishoval написа:sean-john написа:Я да възродим темата![]()
Сложих газ (бях много голям противник,но обстоятелствата го налагат)
7.7/100км като има 15км градско,скоро ще я засека на по далечна дистанция,но мисля е добре за евтин ГИ.
п.с. нормално каране 90-110 второкласен път и 50-60 градско.
Колега, еваларка......Аз моята с ГИ в града не мога да я сваля под 12/100 лятото, камо ли зимата
!!!! Извън града съм свалял до 9/100 по магистралата при скорост на ограничението и климатик.
Нормално колега,моята и тя градско ще е около 12 (зимата) още не съм я засякъл за да знам точно... а моето 7.7 е извънградско без климатик разбира се

п.с.Винаги засичам само пълно/пълно.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Днес пълно-пълно 430км-31,8л.=7,3
М52Б28 Е39 528 ръчка.Гуми 245/45/17 и 255/45/17Максимално натоварена
За първи път зареждам на лукоил.Никога не съм свалял разхода на тази кола под 8,5
Градско 14-15,но работата ми е на 3км и все я карам студена
М52Б28 Е39 528 ръчка.Гуми 245/45/17 и 255/45/17Максимално натоварена
За първи път зареждам на лукоил.Никога не съм свалял разхода на тази кола под 8,5

Градско 14-15,но работата ми е на 3км и все я карам студена
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
само аз ли карам икономично?
Да няма спам.. занулил съм го точно 100км по-рано.. Търново-Русе.. скорост около 90-110 мотора е тдс

Да няма спам.. занулил съм го точно 100км по-рано.. Търново-Русе.. скорост около 90-110 мотора е тдс

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
При спускане,като си махна крака от газта и мойто дава разход 2/100,тая тема вече на нищо не прилича 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
ozBMW написа:При спускане,като си махна крака от газта и мойто дава разход 2/100,тая тема вече на нищо не прилича
Да и като го правиш по често разхода отива към посочения.
Това, че някои не могат да карат икономично, не значи, че колите не могат да бъдат карани така

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Утре ще я заредя до горе че ще пътувам пак и ще кажа за километрите колко ми е изгорила 

- memfis90
- Потребител
-
- Кара: bmw523
- Мечтае да кара: bmw M5
523и 98 г 170к.с.
7.5л-8.5л на 100км извънградско
9.2л-10.5л на 100км градско
7.5л-8.5л на 100км извънградско
9.2л-10.5л на 100км градско
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Градско 2.5ТДС Автоматик
Тия 17км са за 2 дни
Пълно-пълно не съм го засичал.
Тия 17км са за 2 дни

Пълно-пълно не съм го засичал.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- anspa
- Потребител
-
- Кара: e 39 tds
TDS с чип и ръчни скорости:
градско в момента 8-8,5;
магистрала със 120 км/ч. - 6-6,5;
Данните са по компютър. Не съм пълнил още резервоара, но смятам да го направя скоро.
Също така влизам в скритите менюта и засичам колко точно гориво има в резервоара, но и това не е точно според мен, защото данните се променят при промяна температурата на нафтата.
Освен, че не включвам климатроника предвид сезона никога не съм преминавал границата от 3000 оборота и не държа да съм пръв на всеки светофар.
Пиша това, защото мой познат на същата кола направи двуцифрен разход.
градско в момента 8-8,5;
магистрала със 120 км/ч. - 6-6,5;
Данните са по компютър. Не съм пълнил още резервоара, но смятам да го направя скоро.
Също така влизам в скритите менюта и засичам колко точно гориво има в резервоара, но и това не е точно според мен, защото данните се променят при промяна температурата на нафтата.
Освен, че не включвам климатроника предвид сезона никога не съм преминавал границата от 3000 оборота и не държа да съм пръв на всеки светофар.
Пиша това, защото мой познат на същата кола направи двуцифрен разход.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ето от днес, занулих го в Смолян, това е в Пловдив, 100 км в едната посока.
Но за мен е нереален разход. Първо че не знам дали ще ми даде същото и като го засека пълно-пълно. И второ, който знае пътя, разбира че от Пампорово надолу е само спускане около 60-70 км до Асеновград и няма как да даде по висок разход

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Който го интересува абсолютно точен разход в София пълно-пълно, но до капачката, а не до изключване да прегледа мойте мнения по назад.
- tteodor
- Потребител
-
- Кара: Е39 530d '02
doncheff написа:530dA 193 к.с. извънградско Бургас - Варна 6.5 л./100 км. по борд. На връщане Варна - Бургас, с чипа на колегата Lacho и малко екстри и помощ от колегата mad_presley, 6.3 л./100 км. по борд, към 220-230 к.с. с около 480 Nm. (ориентировъчно). Разхода е с темпомат в по-голямата част от пътуването с 90 км/ч.
Здравей, колега! От няколко месеца и аз съм горд собственик на 530d 193 к.с. 2003. Разхода ми градско варира 8-10 / 100, но все още не мога да се нарадвам и си я натискам. Извънградско пада около 7/100. Въпроса ми е по-скоро около чипа - намислил съм и аз да сложа на моята, но се чудя къде (град - сервиз - майстор); колко струва?; има ли съществена разлика преди чипа и след това; как се държи колата с чипа - по-пъргава ли е, с по-малък разход и други подробности. Ще съм ти благодарен ако споделиш повече наблюдения и мнение. Благодаря предварително!