Последствията при покупа на крадена кола.
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Последствията при покупа на крадена кола.
AgeraR написа:Привет, въпроса ми е следния какви биха били последствията при покупка на краден автомобил? Чудя се защото намерих няколко добри оферти за коли нов внос и ме е страх ако са крадени после дали ще ми вземат колата?
купуваш и се кръстиш, друг вариянт няма.
- dechi
- младши ентусиаст
-
- Кара: E24 633CSi
- Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic
Срещу молба до ДМОПС и скромна сума /около 50 лв./ правят справка в ШИС, която е доста солиден документ.
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
dechi написа:Срещу молба до ДМОПС и скромна сума /около 50 лв./ правят справка в ШИС, която е доста солиден документ.
..справката в ШИС не е ли за автомобили до 5 години?......
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
Хайде и аз да изкажа мнение като потърпевш от цялата схема...Като цяло стигнах до извода че в нашата "любима" държава просто няма как да си застрахован...Най-сигурното - купуваш ново! Иначе какво се случва...Преди около 3 месеца купувам 3-ка е90...цакам там някви пари (по банков път, което е добре....щото в договора...1000лв), реална цена (колкото си вървят попр.) Карам я невероятния период от 4 дни преди да намеря време да ида и да я пререгистрирам в КАТ-София..И, нали се сещате какво се случва "Я, елате с нас...тук да ви покажем, ми то тази кола...издирва се от 11.2011г. в Германия от ШИС" И аз почвам..."чаааакай малко...аз я купувам от 2-ри собственик, тя е в българия от началото на 2010 регистрирана 2 пъти и т.н." Сори..
Ейй...казвам ви, не подозирах, че зная толкова псувни колкото изговорих оня ден...Язък, че беше деня на будителите. Както и да е де...схемата продължава...чакахме полиция, там протоколи за доброволно предаване, глупости..Взеха ми я! Снимах я запечатана, че да се вижда г/д в какво състояние съм я предал, щото при евентуалното връщане не знаех в какво състояние би могла да е...И от тогава до сега се точим...По думите на дознателите "1 месец и ти я връщат...немаш проблеми" Реално...вече 3 месец...Едно голямо нищо...Молби до прокуратурата..отговор йок...Ходих вече нз колко пъти в деловодството в съдебната палата...Имам чувството, че там женицата като ме види и се насълзяват очите вече...яко й е писнало от мен.. И пак - нищо. Оказа се, че прокуратура и дознание само си я препращат тая преписка, прокурора си иска все още нещо, те все връщат по нещо друго и той не можел да събере всички документи, че да реши преписката.
Яката БГ съдебна система.. Последното е актуална информация от днешния ден
И така...извода до който стигнах аз...чакам оооще малко и се обръщам към медиите. Все си мисля, че като сме в България, е хубаво и държавата да защитава нас...а не предполагаемите немски застрахователи. Т.че като заключение...от мойта гледна точка и горчив опит излиза, че никой не е застрахован...Купуваш - взимат ти я...Никой не го интересува нито колко пари си дал, нито какъв си, виновен, добросъвестен и прочее..
Относно справката на ШИС...Дори да се извади такава (50лв) имаше един репортаж в Код Криминално, където автокъща беше продала такъв автомобил със същата тази справка и пак го взеха и собственичката изгоря с близо 40000лв...И никой нищо не направи по въпроса. Била "случайна жертва", с други думи "Ма***та й"... И сега ако ви кажа "Внимавайте!"...сигурно пак няма да е достатъчно

Относно справката на ШИС...Дори да се извади такава (50лв) имаше един репортаж в Код Криминално, където автокъща беше продала такъв автомобил със същата тази справка и пак го взеха и собственичката изгоря с близо 40000лв...И никой нищо не направи по въпроса. Била "случайна жертва", с други думи "Ма***та й"... И сега ако ви кажа "Внимавайте!"...сигурно пак няма да е достатъчно

Geshislav написа:Хайде и аз да изкажа мнение като потърпевш от цялата схема...Като цяло стигнах до извода че в нашата "любима" държава просто няма как да си застрахован...Най-сигурното - купуваш ново! Иначе какво се случва...Преди около 3 месеца купувам 3-ка е90...цакам там някви пари (по банков път, което е добре....щото в договора...1000лв), реална цена (колкото си вървят попр.) Карам я невероятния период от 4 дни преди да намеря време да ида и да я пререгистрирам в КАТ-София..И, нали се сещате какво се случва "Я, елате с нас...тук да ви покажем, ми то тази кола...издирва се от 11.2011г. в Германия от ШИС" И аз почвам..."чаааакай малко...аз я купувам от 2-ри собственик, тя е в българия от началото на 2010 регистрирана 2 пъти и т.н." Сори..Ейй...казвам ви, не подозирах, че зная толкова псувни колкото изговорих оня ден...Язък, че беше деня на будителите. Както и да е де...схемата продължава...чакахме полиция, там протоколи за доброволно предаване, глупости..Взеха ми я! Снимах я запечатана, че да се вижда г/д в какво състояние съм я предал, щото при евентуалното връщане не знаех в какво състояние би могла да е...И от тогава до сега се точим...По думите на дознателите "1 месец и ти я връщат...немаш проблеми" Реално...вече 3 месец...Едно голямо нищо...Молби до прокуратурата..отговор йок...Ходих вече нз колко пъти в деловодството в съдебната палата...Имам чувството, че там женицата като ме види и се насълзяват очите вече...яко й е писнало от мен.. И пак - нищо. Оказа се, че прокуратура и дознание само си я препращат тая преписка, прокурора си иска все още нещо, те все връщат по нещо друго и той не можел да събере всички документи, че да реши преписката.
Яката БГ съдебна система.. Последното е актуална информация от днешния ден
И така...извода до който стигнах аз...чакам оооще малко и се обръщам към медиите. Все си мисля, че като сме в България, е хубаво и държавата да защитава нас...а не предполагаемите немски застрахователи. Т.че като заключение...от мойта гледна точка и горчив опит излиза, че никой не е застрахован...Купуваш - взимат ти я...Никой не го интересува нито колко пари си дал, нито какъв си, виновен, добросъвестен и прочее..
Продължавай да им досаждаш, щото като те забравят спасение няма!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
На баща ми БМВто вече 1г. и 8 месеца и никакъв резултат 

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Добре, като е пусната тази кола за издирване, защо не я пращат на реалния и собственик ами стои в ничии ръце ?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Щото е веществено доказателство и е събрана от няколко коли
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има такива "веществени доказателства" дето стоят по 8-10 години запорирани на полицейски паркинги.
Най голям е цирка като се открадне лизингов автомобил и го намерят примерно след 6 месеца.
Най голям е цирка като се открадне лизингов автомобил и го намерят примерно след 6 месеца.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Принципно от автокъща има вариант да я накараш те да ти я регистрират в КАТ и да ти я дадат с нови номера. В София върви този номер, след това отиваш с документите и за 20мин ти издават талон на твое име.
Както се видя от горните мнения, не е 100% гаранция, ама по-добре от "договорите", които дават някои къщи.
Както се видя от горните мнения, не е 100% гаранция, ама по-добре от "договорите", които дават някои къщи.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2