Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от cocosas » 19 Яну 2013, 20:46

фугите много и бягат особено на предния капак

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 19 Яну 2013, 21:36

Здравейте, някой случайно дса е гледал тази кола на живо, дали си заслужава http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1tii6n

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 19 Яну 2013, 22:11

Тя колата е почти на 10 години, нормално да има забележки и кусури ;) По снимки няма как да ти кажем дали е имала тежки или леки удари, дори при козметични забележки, отстранени от некадърни майстори може да се получи разминаване в напасването. Щом от чужбина си харесваш кола в бг, значи ще имаш заделени пари за допълнителни разходи, стига да харесаш колата и на живо/по снимки и аз бях харесал доста, но на място се разколебавах/намираш читав сервиз, караш колата, казват си мнението, спазарявате цената и пускаш снимка в най-горната тема :yes: Все пак всеобщото мнение е , че тези коли би следвало да са на по-високи цени, но реално си стана 10 годишен модел и е нормално цените да падат, макар че от друга страна все още има оферти за предното поколение петици на тези пари :dunno:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 19 Яну 2013, 23:04

Фугите като гледам не бягат толкова. Капака е леко по-надигнат от дясно, това може да се оправи с затягане на 1 оборот на тампона.

Колата има климатроник, просто не е двузонов и е малко стил ала Голф.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 20 Яну 2013, 9:57

stefan8898 написа:Здравейте, някой случайно дса е гледал тази кола на живо, дали си заслужава http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1tii6n

Тая горублянска прелест е гледах преди година - паднала и е цената .
Познах е по "красивите" бъбреци :mhihi:
Италианка леко напудрена с не добре работещ мотор :yes:

За другата обява - фугата на капака - може да не е добре затворен капака след миене на мотора , от там и да е конденза във фаровете. То на Х6 имат конденз във фара , та това не е показател. Това за климатроника обаче си е по-важното според мен .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefan8898 » 20 Яну 2013, 10:12

Май ще пропусна, добре звучи офертата - 20 000 за 545, ама щом казваш, че двигателя не ти харесва. Аз преди няколко месеца харесах едно ауди, отивам - ми то блъскано и двигателя издава едни странни звуци, ужас, само си загубих цял ден да се разкарвам по пътищата, тука маи положението е същото. От Русе съм и нямам време да бия 350 км за кола ако е боклук.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 20 Яну 2013, 10:43

iceblast написа:Колата има климатроник, просто не е двузонов и е малко стил ала Голф.

Прав си, колега. Сега като поразрових се оказва, че и това с врътките е климатроник, просто не е двузонов. Не съм го знаел това досега. Винаги съм мислел, че врътките значат просто топло-студено без точна температура. :roll: Все пак обаче за предпочитане е другия вариант. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525Д'09
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от Slay » 20 Яну 2013, 17:20

Колеги да се похваля и аз , от три дни и аз съм собственик на мечтаният от мен автомобил Е60 фейслифт.Искам да изкажа благодарност на колегата da6ip , който се ангажира да отговаря на задавани от мен въпроси на ЛС без да се познаваме.
Докарах колата от Германия на ход.Не усетих кога изминах 2000км.Удоволствието от шофирането беше голямо.
Скоро ще я снимам и ще кача снимки в съответната тема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 20 Яну 2013, 20:27

Slay написа:Колеги да се похваля и аз , от три дни и аз съм собственик на мечтаният от мен автомобил Е60 фейслифт.Искам да изкажа благодарност на колегата da6ip , който се ангажира да отговаря на задавани от мен въпроси на ЛС без да се познаваме.
Докарах колата от Германия на ход.Не усетих кога изминах 2000км.Удоволствието от шофирането беше голямо.
Скоро ще я снимам и ще кача снимки в съответната тема.

евала братле, честито и много приятни емоции ;) Freude am Fahren!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Яну 2013, 20:53

Честито колега, сега прочети темата за откраднатите коли и я заключи някъде :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 20 Яну 2013, 21:03

Emooo написа:Честито колега, сега прочети темата за откраднатите коли и я заключи някъде :mhihi:

и аз това си помислих, но не посмях да го кажа :mhihi:
сега сериозно :) честито колега, да ти е безаварийна и без ядове :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525Д'09
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от Slay » 20 Яну 2013, 22:21

Emooo написа:Честито колега, сега прочети темата за откраднатите коли и я заключи някъде :mhihi:

От два дни чета тази тема и се чудя как да я предпазя от евентуална кражба.Още преди да я купя знаех че този модел е обект на внимание сред автокрадците ,но тези дни като чета във форума за изчезналите коли, направо се плаша.
Мисля да направя нещо за допълнителна защита освен каското.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefan8898 » 21 Яну 2013, 13:03

Здравейте пак, харесах вече конкретна кола, има dynamic drive, добра екстра ли е това. Мисля четвъртък или петък да я гледам, и ако ми хареса - я отнасям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 21 Яну 2013, 14:19

stefan8898 написа:Здравейте пак, харесах вече конкретна кола, има dynamic drive, добра екстра ли е това. Мисля четвъртък или петък да я гледам, и ако ми хареса - я отнасям.

Аз последните дни се зарибих по този dynamic drive. Следващата кола ако е БМВ ще е с dynamic drive. Според мене това е най-доброто, което ти дава стабилност и комфорт. Погледни в youtube има анимации, които показват как работи. Минуса е че се чупи, така че трябва внимателно да я провериш тази кола да не е дала фира.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 30 Яну 2013, 12:06

da6ip написа:Много станахме в тоя 1% :mhihi:

По повод удивителните: уикенда ми се появи "Service!" на таблото и прегледах индикаторите. Оказа се микрофилтъра който е сменен така или иначе - нулирах го и сега показва 80.000.

Но забелязах че при DPF-a ми показва че остават 1.500 км. Миналия ноември ми го почистиха с Тунап, така че ДПФ-а си е наред (но тогава не занулихме индикацията за да засека на колко км регенерира, когато софтуера на колата не знае че ДПФ-а е третиран по някакъв начин). Сега реших да направя това зануляване, и ми отне около... 3 секунди.

Стана ми смешно понеже често някой пише "на i-Drive ми показва че на ДПФ-а му остават 140.000" примерно. А тая индикация се нулира за секунди, дето се вика докато оглеждаш колата на паркинга на автокъщата и може продавача да седне вътре и да цъкне с копчето - и вече няма индикация "Service"... При грешките за еърбег разбира се не е точно така. Но с една дума, важно е реалното състояние на колата, и кой и как го проверява. 8)

Колега, къде точно гледаш показанията за ДПФ-а в iDrive? Аз не можах да намеря подобно нещо.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61