Защита против кражба

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Защита против кражба

Мнение от stankata777 » 20 Яну 2013, 19:09

Anthony_J написа:А след пренареждането само в Дару ли ще трябва да ходя за диагностика? И някаква идея какви пари струва?

Може да ходиш където си поискаш за диагностика,просто преди извършването й,вадиш пренаредената букса и слагаш оригиналната,тоест шофираш с фалшивата,а само когато трябва да отидеш на сервиз,слагаш фабричната...Звънни им за точна цена за твоят модел,но мисля е около 300-350лв,зависи и дали ще ъпдейтваш софта...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 20 Яну 2013, 19:11

Благодаря, утре ще им звънна. Някой знае ли дали е по-добре решение от допълнителен имобилайзер?

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 20 Яну 2013, 19:15

Най-добре и двете!Ако трябва да избера само едното-бих избрал имобилайзера,тогава дори и да имат друг ключ,или откраднат твоят,не биха могли да я запалят без имобилайзера...,и нека се връзват към ОБД колкото си искат...Но пък трябва да носиш още нещо със себе си(ако се спреш на имобилайзер) :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 20 Яну 2013, 19:21

Ами на мен ми предложиха имобилайзер за около 200 лв., който работи с фабричния ключ и не трябва да носиш нищо допълнително. Все си мисля, че им е по-лесно да махнат имобилайзера отколкото да се разправят с CAN BUS-а, но това са само предположения, тъй като не разбирам особено от тази материя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Яну 2013, 19:22

Ето мнението на БулИнс http://bulins.com/index.php/site/news/434
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 20 Яну 2013, 19:27

Досега не съм чул за окраднати автомобили с допълнителен имобилайзер и/или пренаредени пинове,свалянето на имобилайзер е свързано предполагам със сериозно разглобяване на моторния отсек.Монтирането само на имобилайзер отнема 3-4 часа!
п.п.имобилайзер,работещ с фабричният ключ ми изглежда малко несериозно като защита от бг крадците
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 20 Яну 2013, 19:40

аз като гледах една кола да купувам от италия отстрани на скоростнич лост имаше патронче с ключ да си заклюваш лоста на паркинг,нз до колко е сигурно но ми се видя интересно

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 20 Яну 2013, 20:45

stankata777 написа:п.п.имобилайзер,работещ с фабричният ключ ми изглежда малко несериозно като защита от бг крадците

Единствения недостатък е ако ти откраднат ключа. Аз съм с някакъв допълнителен имобилайзер, монтиран безплатно от застрахователя, но той дава непрестанно грешки в почти всички модули и ме вбесява. Ще го сменя със сигурност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от teto » 21 Яну 2013, 18:53

Колеги и аз направих сериозно проучване и поговорих с близки хора от по-силните застрахователни компании.
Като първо решение ви препоръчвам внимателно да си прегледате документите по-каското,прегледа при маркировката да бъде отбелязано че имате аларма и много важно броя ключове.
Най-големия проблем е при х5 и х6 там има най-много кражби.
В булинс вече е задължително поставянето на всички бмв на допълнителен имоб.от е90,е60 и джипките,като се слага безплатно.
Разбрах коя е фирмата която ги поставя и след обаждане ми обясниха ,че за кола която не е застрахована в булинс цената е 195лв.,като работят и с камор и слагат този имоб. и на нови коли и на въпроса за грешките няма никакъв проблем.(да не става реклама мога да пиша на лс повече инфо ако някои иска да разбере за фирмата.)
Аз съм застр в Армеец и там има задължителен имоб за х5 и х6,за е60 е доброволен,като при монтаж пада тарифното число и има възможност за расрочено плащане и е около 300лв.
И за успокоение по-данни за момента няма откраднати бмв от армеец,последните са били 2бр е90 и са намерени
Дано да съм полезен,аз мисля да провам този имоб от 195лв за които казват че след монтажа няма откраднато кола чрез запалване,за съжаление обаче има вдигнати с паяк в този случеи няма спасение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Яну 2013, 19:18

teto написа:Колеги и аз направих сериозно проучване и поговорих с близки хора от по-силните застрахователни компании.
Като първо решение ви препоръчвам внимателно да си прегледате документите по-каското,прегледа при маркировката да бъде отбелязано че имате аларма и много важно броя ключове.
Най-големия проблем е при х5 и х6 там има най-много кражби.
В булинс вече е задължително поставянето на всички бмв на допълнителен имоб.от е90,е60 и джипките,като се слага безплатно.
Разбрах коя е фирмата която ги поставя и след обаждане ми обясниха ,че за кола която не е застрахована в булинс цената е 195лв.,като работят и с камор и слагат този имоб. и на нови коли и на въпроса за грешките няма никакъв проблем.(да не става реклама мога да пиша на лс повече инфо ако някои иска да разбере за фирмата.)
Аз съм застр в Армеец и там има задължителен имоб за х5 и х6,за е60 е доброволен,като при монтаж пада тарифното число и има възможност за расрочено плащане и е около 300лв.
И за успокоение по-данни за момента няма откраднати бмв от армеец,последните са били 2бр е90 и са намерени
Дано да съм полезен,аз мисля да провам този имоб от 195лв за които казват че след монтажа няма откраднато кола чрез запалване,за съжаление обаче има вдигнати с паяк в този случеи няма спасение.

на един познат го елиминираха този имобилайзер за 2 минути и я запалиха, ама добре че имаше друг поставен за скоростите та не можаха да я откраднат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 21 Яну 2013, 19:22

Моята беше с този от 195 лв, мак е марката и даваше грешки като полудял. Смених го с по-нов модел мак3000 и проблемите изчезнаха. Може предишния да не е бил монтиран като хората, даже е много вероятно да е така, но вече без това го смених. Ако някой иска мога да му продам предишния на половин цена.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 22 Яну 2013, 0:18

:OT: хора, не си издавайте в интернет какви са ви защитите :smoke:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 22 Яну 2013, 1:00

Прав си, но пък как иначе можем да си помогнем?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 22 Яну 2013, 1:12

вие продължавайте да си пишете по форума и си мислете,че те хората не четат ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 22 Яну 2013, 2:11

Ок, разбрахме че джамбазите са редовни във форума. И какво точно става като прочетат, че съм си сложил ключ или имобилайзер, или че съм си пренаредил буксата? Може би не са чували за такова нещо? Аз лично знам за поне един ДИЛЪР на бмв, който работи с джамбазите, така че мили мои не си мислете че не ви знаят мурафетите.
Даже можем да почнем да си пишем номерата на колите и защитите, които имат. Така крадците няма да ги пипат и ще предпочетат по лесни за крадене
:shock: :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61