Защита против кражба

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Re: Защита против кражба

Мнение от aigner » 31 Яну 2012, 22:14

LArgo50 написа:Нема спасение колега... Е60 и Х5 с поглед ги взимат :(

Може да се поспори с какъв поглед ги крадат,на лично или по телефонът мога да обясня.
Пламен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 60 520 D - 2006
Мечтае да кара: 5 GT

Мнение от kostadinovj » 07 Фев 2012, 21:36

stankata777 написа:
LArgo50 написа:Нема спасение колега... Е60 и Х5 с поглед ги взимат :(

Същото чувам и за Ф10!Мен повече ме интересува,дали е същото положение с Х6 от 2011-12 с последната версия на софтуера или и там няма особено подобрение?(това,което ми казаха от БМВ,че е разработен по нов и защитен софтуер от 2011г)

Здравейте колеги! Аз се занимавам със застраховане и ще споделя наколко тайни. Моята кола съм е застраховал в Австрийска компания (Е60-2006). В повечето компании имат т.нар. Блек листи. Там има модели и марки коли които не искат да застраховат. Там са Х5 , Х6 5-ци след 2005 и 7-ци. Разбрах , че след края на маркировките Лев инс пак маркират с червен кръст на огледалото за задно виждане. От Булстрад дават задължителна препоръка за смяна на софтуера в Бова, Евроинс Джи пи ес. Ако имате въпроси по застраховането пишете ЛС. Напоследък се чува за бум на кражби, но на коли с изтичане на каско на другия ден или отказали подновяване. Аз също търся начин за допълнително подсигуряване. Моята ще е платят но по-добре да не е крадат. Мога да помогна на със съвети, но това е тема за лични съобщения. Относно новия софт, крадците вече го имат :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 07 Фев 2012, 21:57

kostadinovj написа: Напоследък се чува за бум на кражби, но на коли с изтичане на каско на другия ден или отказали подновяване.

Само първата част е вярна - в момента се крадат всякакви беенвета, застраховани навсякъде, на поразия.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 08 Фев 2012, 4:46

bordo_77 написа:
Ще бъда благодарен ако получа повече инфо относно тази защита, колега./може и на л.с./
На мен ми предложиха преди време, карта някаква която стои в джоба, няма ли я на 3 метра от колата, няма и палене. Всъщност палиш, после тръгваш и след 5 секунди гасне, и така намерили вече две-три коли на по 20 метра изоставени. Не знам колко е ефикасно, но ми казаха че няма разбиване, поне за сега. Цена 400лв.

И на мен ми предлагаха такъв имобилайзер, за 450лв. И като се разрових из нета се оказа че това нещо струва 15USD+монтаж и доставка да сложиш пак ще ти излезе с пъти по-малко.
http://victor.en.made-in-china.com/prod ... M001-.html
Лошото е че искат да се купят минимум 100бр. Варианта е ако има желаещи да правим масова покупка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 3.0SD

Мнение от Dimski » 12 Фев 2012, 18:39

В една Бг застрахователна компания знам че ако си застраховаш колата при тях
,те пращат в специализиран сервиз за аларми за да ти монтират имобилаизер,било задължително иначе не ти важи застраховката против кражба.
P.с имобилаизера ти го поставят безплатно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 13 Фев 2012, 21:23

Dimski написа:В една Бг застрахователна компания знам че ако си застраховаш колата при тях
,те пращат в специализиран сервиз за аларми за да ти монтират имобилаизер,било задължително иначе не ти важи застраховката против кражба.

Ако визираш ЛевИнс колега, ще си позволя да оспоря надеждността на въпросния имобилайзер. И го казвам от опит.

Преди 4 години, когато си застраховах Аудито там, ми монтираха въпросния защитен чип. Миналата година момчето, на което продадох колата си изпати, но за щастие не са успяли да я запалят заради ЦК ключе, което допълнително си бях монтирал. Имобилайзера на ЛевИнс го бяха деактивирали... Така че, внимавайте на кого доверявате колата си, особено за такива услуги ...

F07 535d
F07 530d
E60 530d

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 13 Фев 2012, 21:52

dpetrov написа:
Dimski написа:В една Бг застрахователна компания знам че ако си застраховаш колата при тях

Ако визираш ЛевИнс колега, ще си позволя да оспоря надеждността на въпросния имобилайзер. И го казвам от опит.

Преди 4 години, когато си застраховах Аудито там, ми монтираха въпросния защитен чип. Миналата година момчето, на което продадох колата си изпати, но за щастие не са успяли да я запалят заради ЦК ключе, което допълнително си бях монтирал. Имобилайзера на ЛевИнс го бяха деактивирали... Така че, внимавайте на кого доверявате колата си, особено за такива услуги ...

Това с ключето май си остава един от най изпитаните и работещи методи, но трябва много да се внимава как и кой го монтира. Ако се прекъсне неправилна верига, може да излязат един куп грешки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 3.0SD

Мнение от Dimski » 13 Фев 2012, 22:00

dpetrov написа:

Не Колега,за БулИнс ставаше дума

Потребител
Аватар

Мнение от velikov16 » 19 Яну 2013, 22:23

Здравейте,
Моята компания произвежда устройство....

MOD EDIT (mad_presley): Рекламата в този форум се заплаща според правилата viewtopic.php?f=63&t=192868

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Яну 2013, 0:53

@velikov16, прегледах ти сайта преди да го изтрия от поста ти.....мнoго си далеч от истината ама наистина много далеч, така че избягвай да се рекламоираш точно пред хора, които разбират ;)
Предполагам това ще ти е първото и последното мнение в този форум, защото едва ли имаш какво повече да кажеш за марката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 20 Яну 2013, 10:33

Моля ако някой има инфо за допълнителна възможна защита да ми пусне едно л.с. :yes:
п.с. - Моята е купих с едно ЦК ключе сложено на скрито място , не дава грешки и няма палене без да е активирано , но ако има и още нещо съм готов да го направо. / 530 бензин/
Последна промяна laviatan на 20 Яну 2013, 12:11, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 20 Яну 2013, 11:53

Аз също ще съм благодарен за подобно инфо. Чух за пренараждане на can bus, това къде се прави и има ли полза?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 20 Яну 2013, 18:55

Anthony_J написа:Аз също ще съм благодарен за подобно инфо. Чух за пренараждане на can bus, това къде се прави и има ли полза?

Дару го правят и има полза.Теоретично отново могат да я откраднат,но не със запалване,а със освобождаване от скорост и теглене.Някой ако е чул за откраднат автомобил с монтиран допълнителен имобилайзер и/или пренаредена букса,нека сподели...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 20 Яну 2013, 19:01

А след пренареждането само в Дару ли ще трябва да ходя за диагностика? И някаква идея какви пари струва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Яну 2013, 19:07

Ето най-сигурния метод за защита против кражба http://www.metacafe.com/watch/739991/an ... ng_device/ :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61