Е39 бас говорител
Модератор: Icco
6 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Е39 бас говорител
Колеги, ще слагам бас говорител на мястото на ски сака на задната седалка в Е39. Какъв говорител да сложа в кутия или само говорител за отворен обем ? Чакам съвети, благодаря предварително на всички отзовали се
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Re: Е39 бас говорител
Ето така изглежда при мен (погледнато от към багажника) това което се каниш да правиш(Е46 кабрио). При всички положения ще трябва от дървена плоскост да направиш преход защото отвора за ски сака е правоъгълен, а говорителят кръгъл. Много трябва да внимаваш мембраната да не подпира някъде, защото е много лесно да изгори ако е така. Иначе по въпроса за кутия, багажника на БМВ-то е много добре уплътнен и най отговорно казвам че свири прекрасно и ефекта е поразителен, без необходимост да правиш кутия, която само ще ти заема място. Това разбира се зависи и от вида на говорителя който ще монтираш.
Поздрави и ако мога да съм полезен с още нещо питай!
Поздрави и ако мога да съм полезен с още нещо питай!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Благодаря, колега за отговора, и на мен ми се иска да е само говорител без кутия, първо защото е по-лесно и второ заема по - малко място. Твоят говорител какъв е, специално за отворен обем ли е създаден?
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
BMWdrivers написа:Благодаря, колега за отговора, и на мен ми се иска да е само говорител без кутия, първо защото е по-лесно и второ заема по - малко място. Твоят говорител какъв е, специално за отворен обем ли е създаден?
Аз не се занимавам професионално с караудио и направих следното. Мястото на ски сака ми позволяваше монтаж на 10“ говорител. Изрязах плоскостта с отвор за такъв размер говорител, прекарах кабелите и монтирах усилвателя. След това отидох в един магазин за говорители и пробвах различни марки и модели как свирят(благодарен съм на магазинера че ми позволи да пробвам) Много учуден останах, от това че маркови и скъпи говорители не свирят толкова добре колкото този който найрая избрах. Спрях се на “Тъндър“ за 60-тина лева ако не се лъжа.
- ssound
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 compact320тd/e30 318is
- Мечтае да кара: е30 m62b48is
може да разгледаш моделите на фирмата "kicker".повечето от тях са с квадратен профил и гарантират над 30 процента по-голяма площ на мембраната в сравнение с кръгъл на същия диаметър.така ще оползотвориш на 100% отвора на ски сака.
за "free air" варианта колегата преди мен ти го каза,няма много смисъл,печелиш малко място зад баса (което е неизползваемо заради магнитната му система). а минусите на този тип акустично оформление са не един и два.
или затворен обем както е при него със суб предназначен за целта,или бандпас от 4 ти ред.
за "free air" варианта колегата преди мен ти го каза,няма много смисъл,печелиш малко място зад баса (което е неизползваемо заради магнитната му система). а минусите на този тип акустично оформление са не един и два.
или затворен обем както е при него със суб предназначен за целта,или бандпас от 4 ти ред.
- dqdovadirqba
- Потребител
-
Колега какво решение си взел дай снимки да видим 

6 мнения
• Страница 1 от 1