Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
bioz написа:ionov написа:А относно тази някои знае ли нещо.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1s9pg0
Аз я гледах на място и ми се стори добре освен, Че съединителя беше каЧели малко по - трвърд но инаЧе много готина но това е само на пръв поглед де.
Мисля да я закарам в Дару Кар на преглед но още не съм се решил на 100%
добре изглежда, но и цената и е добра бих ти препоръчал да провериш вин-а дали е деснячка защото масово са обръщани.
Колега, стига с това обръщане!!! Като прегледах тази тема излиза че всички е46 са обръщани. КажИ честно, не видя ли шофьорската ел. седалката с памет? Не видя ли декоративните елементи Black cube aluminium trim? Не видя ли, че дори и ключалка си има на шофьорската врата?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
SpLiT написа:bioz написа:ionov написа:А относно тази някои знае ли нещо.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1s9pg0
Аз я гледах на място и ми се стори добре освен, Че съединителя беше каЧели малко по - трвърд но инаЧе много готина но това е само на пръв поглед де.
Мисля да я закарам в Дару Кар на преглед но още не съм се решил на 100%
добре изглежда, но и цената и е добра бих ти препоръчал да провериш вин-а дали е деснячка защото масово са обръщани.
Колега, стига с това обръщане!!! Като прегледах тази тема излиза че всички е46 са обръщани. КажИ честно, не видя ли шофьорската ел. седалката с памет? Не видя ли декоративните елементи Black cube aluminium trim? Не видя ли, че дори и ключалка си има на шофьорската врата?
Този black cube дори втора ръка е много рядък ,ама много ..специално в ebay под 200лв няма за ляв волан...а ако е обръщана - не е пестено за части само салона и лайсните не са малко пари ел рекаро с памет,че и алкантара
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Мен ме притеснява да не е удряна или на един куп километри.
Не съм я карал но съединителят ми се видя малко твърд, темепературата беше излязла от синята Част но оборотите не бяха заковали а имаше съвсем леко играене на стрелката (50-100 оборота макс) и също като въртях волана на място имаше леко виене от помпата, което незнам до коло е нормално...
Но затова ще се заара на сервиз да се види какво има и какво не де.
Но поне волана и скоростният и лост не са претaпицирвани.
Не съм я карал но съединителят ми се видя малко твърд, темепературата беше излязла от синята Част но оборотите не бяха заковали а имаше съвсем леко играене на стрелката (50-100 оборота макс) и също като въртях волана на място имаше леко виене от помпата, което незнам до коло е нормално...
Но затова ще се заара на сервиз да се види какво има и какво не де.
Но поне волана и скоростният и лост не са претaпицирвани.
Не е била с десен волан, но тази цена според мен е висока. Искай да сложат номера и да покараш. Почти всички на Горубляне ти казват, че няма как да се кара по пътя, а само в автокъщата 5 метра напред и назад. Виене от помпата не трябва да има при никакви условия. При завит волан до крайна позиция, може леко да паднат оборотите за секунда.
- ionov
- младши ентусиаст
-
Тои този каза, Че има фирмени номера и може да се закара на сервиз.
Провери дали не е паднала течноста на хидравликата и виж маркучите имат ли теч (и да има не е страшно доста е46 съм виждал с такъв проблем, а отстраняването му не е особенно скъпо). Цената никак не е висока и ако стане пазърлъка да я вземеш за 12 500 си е супер оферта. Налице са външем М-пакет, рекаро, 18-ки джанти, М-волан, рингове, диодни стопове и черен таван. Сега вземете огрухано купе за 8000 хиляди примерно (да не говорим, че за тая цена има преди фейслифта) и добавете по отделно, като цена изброените неща и погледнете реално на цената. Щом са съгласни да се провери и в сервиз, може би няма нищо фрапантно, я някво тампонче, я някоя биалетка няма да съборят никой решил да взима кола за 12к.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Цената е даже ниска за такава кола...
Защо чак сега я виждам се чудя
Воланът и топката са боядисвани сега - 100%
И съм склонен да заложа, че км ще фръкнат нагоре като се закачи на компютър от човек, който разбира..
БМВ на 130к км си седи като ново и това си е...

И съм склонен да заложа, че км ще фръкнат нагоре като се закачи на компютър от човек, който разбира..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- ionov
- младши ентусиаст
-
Исках да взема вин номера но нещо се опъва и не го дава.
Уж за утре се разбрахме да го даде но имам големи съмнения, Че ще го даде нод а видим.
Явно се прикриват километрите.
Уж за утре се разбрахме да го даде но имам големи съмнения, Че ще го даде нод а видим.
Явно се прикриват километрите.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Bexim написа:Цената е даже ниска за такава кола...
Зависи, ако е върната от човек, който разбира...нищо няма да излезе.

- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 xd
- Мечтае да кара: BMW F01
Здравейте колеги имам няколко въпроса и се надявам че тук е мястото да ги задам и ще се радвам ако не ви затруднявам да ми отговорите
. В момента карам(моята мечта преди години) е36/320 но тази година съм решил да я сменя със е46ца.Насочил съм се или към 328,330(бензин) или 330 дизел.Ако бъде бензин ще се слага както на сегашната кола ГИ(просто съм много доволен). Основния въпрос ми е какво ми бихте препоръчали,защото от много места получавам различни мнения но най-вече ме убеждават да е бензинов двигател,защото при дизелите проблем създавала турбината.Други мнения са че поддръжката на 328 е по евтина от тази на 330(като ми бе казано,че при 330 скачам на поддръжка на 5 серия). Не на последно място е разбира се и разхода на гориво който ще дават различните двигатели,да речем 330(бензин с ГИ) и 330(дизел). Съжалявам ако са ми глупави въпросите просто не съм запознат,преди години благодарения на форума и запитванията ми в него се сдобих с моята красавица в момента която ме слуша и до ден днешен и сега просто искам отново да направя правилния избор като се допитам до наистина разбиращи хора.

Дори и децата знаят,Че Истинският Баварец е 6 -цилиндров !!
Ако пътуваш много взимаш дизела, ако си само за квартално пързаляне по завоите и до някое кафе си взимаш бензинова.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Exesus написа:Ако пътуваш много взимаш дизела, ако си само за квартално пързаляне по завоите и до някое кафе си взимаш бензинова.
и пак не е така зависи от късмета с дизела
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Ако пътуваш много, слагаш газ на бензина и си ти. Ако не я настъпваш а си караш нормално 330 - ще ти гори около 10 газ. извън града.
325 също е добър мотор и е една идея по слаб от 328, което надали ще го усетиш чак толкова.
325 също е добър мотор и е една идея по слаб от 328, което надали ще го усетиш чак толкова.
- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 xd
- Мечтае да кара: BMW F01
Ми основна карам из София,излизанията ми са лятото на море,зимата ако отидем с моята приятелка на почивка по празниците и 2/3 пъти до Благоевград с това се изчерпват излизанията ми от София! Но пък компенсирам с каране точно в града,почти всеки ден взимам разстоянието Света Троица - Княжево , и не е като да не я настъпвам колата,обичам където има възможност да я настъпя леко.Иначе сега разхода с газ ми е 10-12 градско така че ако и с Е46цата говорим за 330(с газ) ще е добре.А относно това,че ако дизела се настъпва често, се поврежда турбината(доста хора са ме съветвали,не че им вярвам) но дали е истина? Друго което съм чувал е че двигателя на 330 е най-добър в съотношение Мощност/Разход на гориво.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1suodn иначе да речем,че нещо такова търся
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1suodn иначе да речем,че нещо такова търся

Дори и децата знаят,Че Истинският Баварец е 6 -цилиндров !!
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
колата не е била с десен волан от Италиа е аз работя в автокъща и ми беше предлагана колата и сериозни удари е нямала за съжаление не и пазя италианските снимки имаше само козмети4ни забележки претрита шоф седалка няколко детаила за боядисване +предна броня а километрите бяха над 230 със сигурност