Проблем с парно,не отваря клапана на духалката
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Проблем с парно,не отваря клапана на духалката
Здравейте колеги,днес за 2ри път за 2013 извадих кабриото да го поразтъпча понеже зимата не го карам и проблемите веднага започнаха!Първо че колата не иска да загрее и съм 100% сигурен че е термостат защото на 1вата бяла черта(на 11часа г/д) долния маркуч на радиатора е топъл-поръчах си нов за утре.Другия проблем за които се допитвам до вас е следния: настройвам парното на макс 32 градуса и като натисна копчето на диги климата да духа през централните духалки се чува само шума на мотора и едно свистене-през духалката нищо не излиза.Час два преди това като цъкна копчето се чуваше един щракащ звук(явно някъв клапан) и започваше да бълва въздух оттам а сега нищо!Преди няколко дена свалях таблото и видях че на тялото на парното отгоре за духалките има 2-3 клапи,може ли да са спекли или?Търсих в форума но нищо не намерих...благодаря ви предварително!!! 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Re: Проблем с парно,не отваря клапана на духалката
Най-вероятно колега е някой от тези клапи щом не духа. А духа ли отстрани до вратите и към предното стъкло? На средната решетка имаш ли по средата една врътка , където сменя топло или студено да духа и духа ли поне студено или нищо? В най-лошия случай пак ще се наложи да свалиш таблото. 

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
На джама си духа,имам врътка за топло студено и другата за 1/0 но нищо не става като ги въртя.То преди се чуваше едно щракане от тоя клапан,най-вероятно е сдал багажа ама най-лошото е че стана сега като точно преди 3 дена съм сглобил колата. 
А и още нещо колеги да ви питам-възможно ли е със заспал отворен термостат колата да вдигне разхода?Със 8 кила минах 40 км което прави около 20 разход а преди ми даваше 12-13-14.Тя един път не можа да излезне от синия сектор в движение.

А и още нещо колеги да ви питам-възможно ли е със заспал отворен термостат колата да вдигне разхода?Със 8 кила минах 40 км което прави около 20 разход а преди ми даваше 12-13-14.Тя един път не можа да излезне от синия сектор в движение.

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Със сигурност ти е вдигнало доста разхода(незнам дали може да е с 8л. но защо не) при забил на отворено термостат. А що се отнася до парното извади решетката цялата(средната) и там трябва да има жило, което да отваря и затваря клапа, в зависимост от това топло или студено да духа(на средната врътка е закачено и някъде навътре). Провери го за всеки случай.
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
Да знам го това жило-то се закача на духалката и отива посока таблото с уредите обаче си е закачено...ще трябва пак да се сваля таблото. 

5 мнения
• Страница 1 от 1