Проблем със скоростите на е 36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Re: Проблем със скоростите на е 36
На моята беше МТФ , то на кутията си пише. Най добре отиди в представителство и по вин-а ще ти изкарат с какво масло,и направо от там си вземи. Поздрави!
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
при мене първо спря да влиза 2ра но това е само докато е студена, беше заминал датчика за задна скорост и от там е хварляло масло в движение, бях останал и аз с някакви 300-400мл. но грешката ми беше че сипах някакво масло там за скорости а не АТФ просто бях в провинциията а и не знаех че БМВ тата са с АТФ и след известно време ми замина синхронизатора на втора после първа и такаPeturcho_bmw написа:Ами колега, виж първо има ли масло в кутията, даже ако питаш мен направо си го смени с ново, доста вероятно е да е от маслото, на мен така ми беше само че с 5-та предавка. като отвихме пропката за проверката да видим колко масло има не текна нищо , като взехме да изтакаме маслото изтече 500 гр. налях си ново масло и всичко заспа, а скоростната кутия на е36 бере 1.1 л.![]()
така че и при теб може да е там проблема , ако пак не се оправи може да е синхронизатор, но няма смисал да се прави при полужение че форума е засипан с донори и има добри ск. кутии на приемливи цени....
![]()
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Искам да попитам от какво може да се чува този звук "КРЪЪЪРРР" от първа на втора и от трета на втора , т.е само на втора се чува другите скорости си влизат без проблем ... възможно ли да е от масло , синхронизатор ...?? 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Синхронизатор, опитай следното - когато минаваш от трета на втора, го направи по следния начин - изключваш трета и ОТПУСКАШ педала на съединителя, подаваш газ до 2500-3000 оборота и бързо вкарваш 2-ра.Ако по така описания начин не ти прехърка, 100% си е синхронизатор.
only rear wheel drive
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
michev написа:Синхронизатор, опитай следното - когато минаваш от трета на втора, го направи по следния начин - изключваш трета и ОТПУСКАШ педала на съединителя, подаваш газ до 2500-3000 оборота и бързо вкарваш 2-ра.Ако по така описания начин не ти прехърка, 100% си е синхронизатор.
А ако и по този начин ми прехърка отново ли съм за синхронизатор ( да де за др кутия) или не ?При мен случая е от първа към втора когато си реши влиза като хората до 2к обороти след това сто на сто прехърква , същата е и хавата от трета на втора .. ?
п.с. сорри че използвам тази тема . но да не пускам нова ...

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2