Как да отворя колата?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Re: Как да отворя колата?

Мнение от TheBoss » 14 Яну 2013, 19:08

Само не разбрах защо сте напъвали вратите? :shock: :shock: :shock: Отварянето става само с набиване на клинче между лайсната с гумата и стъклото. После със специално изкривена тел се дърпа нагоре и готово. Ще дам аз на някого да ми криви вратите, ама друг път. И после да ми свири вятъра в лявото ухо. Да бе, да!!!!

Колкото до отваряне с ключ, багажникът ВИНАГИ може да се отключи. Освен ако е замръзнал. И от там с плафона....

П.П. Стоянчо, трябва да отработим тоя номер с телта и левия фар ;)
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 15 Яну 2013, 0:22

:shock: Мога да коментирам съветите за напъване с щанги и така нататък само с подписа на колегата преди мен.... :kuku:
Изображение

I wanna leave you far behind....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Яну 2013, 9:54

Каква е разликата дали ще открехнеш вратата с клинче, отверка или специализиран апарат за тази цел. Важното е да се отвори просвет от няколко мм в горният ъгъл над бравата,през, който да се бръкне с тел или шнур-правил съм го многократно и никога не е имало каквито и да е последици за колата. Никой не казва да се открехне отвор, през, който да се бръкне с ръка, за да се стигне до деформации. ;)

Колега TsvetanVR ти как предлагаш да се отвори вратата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 15 Яну 2013, 12:27

zvetiko написа:Каква е разликата дали ще открехнеш вратата с клинче, отверка или специализиран апарат за тази цел. Важното е да се отвори просвет от няколко мм в горният ъгъл над бравата,през, който да се бръкне с тел или шнур-правил съм го многократно и никога не е имало каквито и да е последици за колата. Никой не казва да се открехне отвор, през, който да се бръкне с ръка, за да се стигне до деформации. ;)

Цветико.... вече съм му фен, ако е заключил предпазния механизъм (пълно заключване) има да си дърпате "палците" и ефекта ще е точно НУЛА. И тогава ще се "дръпнете за плаците". Трябва си специалист, който да знае как и какво да направи. Или крадец ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 15 Яну 2013, 18:48

zvetiko написа:

Аз предлагам като не разбираш, да не пипаш, а да платиш на някой който с това си изкарва хляба и да ти свърши работата като хората, без излишни щети. :) В България всеки е майстор и всеки знае и си прави к'вото и както знае..и после се пускат теми от типа на "влиза ми вода през вратата/багажника" .

predel написа: Трябва си специалист, който да знае как и какво да направи. Или крадец ;)

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 15 Яну 2013, 19:42

добре де,защо не си погледнете утре до левите фарове и да ви се изясни :?: Аз си мия колата почти всяка вечер и става на костеница сутрин и не ми се е случвало никога да замръзне палче или дръжка
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Яну 2013, 12:54

TsvetanVR написа:
zvetiko написа:

Аз предлагам като не разбираш, да не пипаш, а да платиш на някой който с това си изкарва хляба и да ти свърши работата като хората, без излишни щети. :) В България всеки е майстор и всеки знае и си прави к'вото и както знае..и после се пускат теми от типа на "влиза ми вода през вратата/багажника" .

predel написа: Трябва си специалист, който да знае как и какво да направи. Или крадец ;)

На този, който колегата е платил и е професионалист, също е отворил вратата по-гореописаният начин. Само където му е дал 60лв. които спокойно можеше да си спести.

Колегаpredel, ако е била включена функцията "резе" на ЦЗ работата наистина става по-дебела, но общо взето малко хора знаят за нея и още по-малко я използват защото трябва да употребиш ключа за да я активираш и което я прави още по-неудобна се изключва пак с ключа- аз лично съм я извел на дистанционото на алармата като отделен канал.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 16 Яну 2013, 13:24

общо взето малко хора знаят за нея и още по-малко я използват защото трябва да употребиш ключа за да я активираш и което я прави още по-неудобна се изключва пак с ключа- аз лично съм я извел на дистанционото на алармата като отделен канал.

Как се заключва колата без тази функция?
А и едва ли всички аларми са вързани по този начин.
така ,че напъването на вратата без ток е 90% безсмислено....нали правилно съм разбрал :roll:
аз разбрах,че за да заключиш колата без двойното заключване НЕ трябва да използваш ключа....ама какво на него -бутоните му,или самият ключ и за какво му викат ключ въобще тогава :kuku:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Яну 2013, 13:40

ivan. написа:
общо взето малко хора знаят за нея и още по-малко я използват защото трябва да употребиш ключа за да я активираш и което я прави още по-неудобна се изключва пак с ключа- аз лично съм я извел на дистанционото на алармата като отделен канал.

Как се заключва колата без тази функция?
А и едва ли всички аларми са вързани по този начин.
така ,че напъването на вратата без ток е 90% безсмислено....нали правилно съм разбрал :roll:

Ванка, при тази функция се блокира червяка в моторчето- става въпрос за по-новите механизми, които са като кутии и може да се изключи само като отключиш с ключ. Когато се активира, вратата не може да се отвори като издърпаш лоста или дръпнеш дръжката от вътре. Идеята е ако някой счупи стъклото, да не може да отвори вратата и да влезе спокойно, също така ако я активираш по някакъв си начин,докато си вътре, никой не може да излезе от колата. ;) Самата функция се включва като завъртиш ключа до края за заключване и задържиш- след няколко секунди ще чуеш един кратък звук от моторчетата на ЦЗ и тогава функцията е активирана.

Отключването на колата дори и в този случай е елементарно, ако имаш съответната апаратура, но мисля, че не е редно да го споменавам на всеослушание. ;)

Аватар

Мнение от ivan. » 16 Яну 2013, 14:10

Отключването на колата дори и в този случай е елементарно, ако имаш съответната апаратура, но мисля, че не е редно да го споменавам на всеослушание. ;)

Ето,че стигнахме до това,което искаше да каже колегата Предел....т.е. трябва специалист в 90% от случаите,а не да се напъва вратата :yes:
Относно двойното заключване също не съм съгласен напълно с теб,защото като я заключа колата винаги се активира....така и на голф-а и на бмв-то :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 16 Яну 2013, 15:02

zvetiko написа:
TsvetanVR написа:
zvetiko написа:

На този, който колегата е платил и е професионалист, също е отворил вратата по-гореописаният начин. Само където му е дал 60лв. които спокойно можеше да си спести.
.

Има "професионалист", има и Професионалист. :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Яну 2013, 15:57

ivan. написа:

Ето,че стигнахме до това,което искаше да каже колегата Предел....т.е. трябва специалист в 90% от случаите,а не да се напъва вратата :yes:
Относно двойното заключване също не съм съгласен напълно с теб,защото като я заключа колата винаги се активира....така и на голф-а и на бмв-то :yes:

Ванка, наистина си прав, ако се заключва с ключ и не се заключва с дистанционното на алармата. Аз разглеждах масовият случай на заключване с дистанционно.

Апаратурата на ключарите и апаратурата за диагностика, поне в България, се води апаратура от различни класове и май не познавам ключар, който би дал няколкостотин евро, за да има апартура, с която да отключва по електронен път Е34-ки. За първи път подобно нещо видях в Дару кар преди години, сега освен там и някои други също го могат. ;)

Аватар

Мнение от ivan. » 16 Яну 2013, 16:38

И до къде стигнахме пак....темата се беше изчерпала с първите 2 мнения .Или от багажника ,или от стартера ток и да се натисне едно копче и готово.
Чупенето на стъкло и напъване на врата е крайно нежелателно.
Все пак колегата си е отключил колата,но нали сме философски настроени и добавихме още няколко излишни мнения :D
Нека спрем до тук ,да не се улесняват апашите :D
п.п. да добавя само за протокола...
Аз разглеждах масовият случай на заключване с дистанционно.

...като заключа колата,дали с бутона,дали с ключа няма отваряне с дърпане на палчето :yes:
и ако не дай си боже да ми се наложи някога,то специалист с надуваеми възглавнички няма да ми свърши работа
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Яну 2013, 18:18

Ванка, значи алармата ти е вързана по-малко нетрадиционен начин и към веригата на заключването е добавена и веригата на резе функцията- два отделни проводника са. :yes: Но много рядко се прави по-този начин. Както казах , поради някои съображения при мен съм ги вързал на отделни бутони. ;)
А понеже говорихме за професионалисти- нали видя как е отключил баш професионалиста срещу 60лв. ;)

А при теб наистина няма да стане с възглавници, но както казваш си има и други начини. :yes:
Лека вечер и всичко най-добро. :yes:

Аватар

Мнение от ivan. » 16 Яну 2013, 18:30

тя е заводска аларма,освен някой да е ровил после....с това си обяснявам неправилното уж и свързване :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

ПредишнаСледваща

Назад към E34