Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от ///Micev_87 » 15 Яну 2013, 17:12

bum_bum написа:Аз също съм напълно съгласен, че няма нужда от аеробни натоварвания за да се чисти подкожната мазнина. Всичко е в хранененето и калорийния баланс. Един час тичане гори колко.., 200-300 калории.. тва е смешно количество храна ако на това тичане се надяваме да отслабнем.

интересно защото,започнах да тичам а ти казваш че няма смисъл как тогава да сваля в корема 88кг съм бях 95 за 4 седмици ги свалих,само с диети ядки зеленчуци салати мн пилешко без хляб газирано и благо кажи ми как да стана около 80 горе доло и да стегна корема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 15 Яну 2013, 17:33

Това за Табата - беше интересно :yes:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 15 Яну 2013, 18:44

няма такова нещо като задължително. не сме в северна корея. всеки сам си избира пътя, по който върви. кардиото е силно препоръчително.

кардиото не съм го препоръчал единствено за конкретния случай за конкретната дама, а за всички хора на белия свят. писал съм страшно много за полезните му ефекти, няма да влизам пак в подробности, само давам отново първите няколко дето ми идват наум. а вие колеги, които прокламирате, че няма нужда от кардио, ви съветвам горещо да се хващате и вие. при правилно хранене няма да загубите lean body mass. :yes:

увеличава the stroke volume % или процентът обем кръв, който изтласкват камерите при всеки удар. да речем примерно, обемът на лявата камера е 300мл (примерно, варира много). едно нетренирано сърце изтласква средно по 75% от нея при всеки удар, а при тренираните атлети той се качва до 95% (като отделно обемът на самата камера расте). по този начин се оптимизира кръвното налягане, пулсът намалява от средно 72 за нетрениран мъж до под 60 удара в минута. за нетренирана жена пулсът в покой е около 80.

самият обем на кръвта се покачва до 20%, това значи повече еритроцити > хемоглубин>по-добро снабдяване с кръв>хранителни в-ва и кислород+елиминиране на отпадните вещества от цялото тяло. кръвоносната система се саморазширява търсейки начин да си проправи път и да захрани повече и повече клетки. намалява се горната граница на пулса (едно нетренирано сърце в състояние на голямо натоварване може да подмине 220 в минута, което може да бъде фатално, докато примерно се знае, че норвежките биатлонисти и състезатели в северните дисциплини могат да поддържат по 2-3 часа без проблем сърцето си да работи със 175 удара в минута - в максимален режим и да не качва нагоре).

отделно VO2 uptake се покачва двойно (това е обемът кислород, който белите дробове могат да обработят за единица време), намалява така нареченият residual volume на белите дробове (остатъчният обем го има всеки - то е това, което остава в дробеца като издишате всичкия възможен въздух). за нетрениран човек е ок 25% от обема на дробовете, тренираният го смъква до 10-12%.

и още и още и още... нямало нужда да се прави кардио :dummy:

това, уважаеми колеги и приятели е адресирано към всички вас, не се отнася само за елизабет.

а най-важното, като краен резултат - гарантирам на всеки, който прави кардио, че ще се чувства мнооооого по-добре в кожата си и с повишено самочувствие, в следствие на изброените по-горе следствия на така наречения training effect (мда, забравих да спомена, че и като цяло спортът, в частност кардио тренировките променят секрецията на много жлези и хормони > елиминира депресивните състояния, по-лесно се справяме със стрес и тн).

правете кардио, за да сте здрави.

много, много малко написах и пак отиде половин час писане. и това е синтезирано, ако седна да се обяснявам ще иде до утре поста ми.
Последна промяна kulov на 15 Яну 2013, 18:46, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 15 Яну 2013, 18:45

видях, че някой колега беше споменал табата, тъкмо мислех тези дни да се консултирам тук дали някой практикува?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Яну 2013, 19:21

Аз от загуба на мускулна маса не се плаша, иначе нямаше да ям веднъж дневно :mhihi: Кардиото е част от кросфит комплексите в голяма степен и за това го правя. Преди не правех и от там със сигурност твърдя, че абсолютно не е нужно за да си чист. Сега ме кефи, че мога и да съм силен и издръжлив. Без проблем тичам 10км, а вчера направих 5х160 тяга, което е над двойното ми тегло при положение, че не бях ял от 24 часа.

Кардиото ми е приятно. Като има 5 или 10км тичане ми е кеф, защото е леко и приятно. Но мисля, че е по-добре да се тренира силовата издръжливост. Т.е. голям брой експлозивни повторения с тежест. Преди време бях склонен напълно да отрека големия брой повторения, но понастоящем виждам, че освен силовата издръжливост се качва и доста сила за едно повторение с тях.

Правя Табата понякога, като излезе за WOD в кросфит програмата, която следвам. Последното нещо, което правих някъде преди Нова Година беше т.нар. комплекс Tabata This. Доста е брутален. :mhihi:
Комплекса е:

Табата гребане (това е гребане на машина, аз го замествам със сумо тяга 20кг с дърпане високо до брадичката, тъй като нямам тренажор.)
Почивка 1 минута
Табата клекове
Почивка 1 минута
Табата набирания
Почивка 1 минута
Табата лицеви опори
Почивка 1 минута
Табата коремни преси

Всяки един интервал Табата е от 8 серии, които са си както е стандартно 20 сек работа и 10 сек почивка.

flirt4o_ написа:
bum_bum написа:Аз също съм напълно съгласен, че няма нужда от аеробни натоварвания за да се чисти подкожната мазнина. Всичко е в хранененето и калорийния баланс. Един час тичане гори колко.., 200-300 калории.. тва е смешно количество храна ако на това тичане се надяваме да отслабнем.

интересно защото,започнах да тичам а ти казваш че няма смисъл как тогава да сваля в корема 88кг съм бях 95 за 4 седмици ги свалих,само с диети ядки зеленчуци салати мн пилешко без хляб газирано и благо кажи ми как да стана около 80 горе доло и да стегна корема.

Не съм казал, че няма смисъл, а че тичането не е ключа към изчистването на телесните мазнини.
Програмата, която си следвал за да свалиш 7кг за месец е далеч от моите възгледи и няма как да ти дам съвет.
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 16 Яну 2013, 1:56

xerial написа:За 15 мин едвали е възможно да вкараш тялото си в аеробен режим...

От 2рата-3тата мин от тичане/пътека/вело организмът ти влиза в аеробен режим :ok:
ако правиш кардио 15-20мин с висока интензивност (следиш си пулса примерно),организмът продължава с топенето на сланини още поне 25мин
макс допустимият пулс е като от 170 извадиш числото на годините си :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 16 Яну 2013, 9:55

yavor20V написа:
xerial написа:За 15 мин едвали е възможно да вкараш тялото си в аеробен режим...

От 2рата-3тата мин от тичане/пътека/вело организмът ти влиза в аеробен режим :ok:
ако правиш кардио 15-20мин с висока интензивност (следиш си пулса примерно),организмът продължава с топенето на сланини още поне 25мин
макс допустимият пулс е като от 170 извадиш числото на годините си :yes:

Това има ли го официално някъде или нечие тълкование? От това което съм чел в учебниците докато бях в НСА си спомням, че са необходими около 35-40 мин равномерна работа за да влезеш в аеробен режим и да поддържаш съответния пулс и честота на движенията, НО мога и да греша тъй като не са ми пресни спомените за това и питам ;)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 16 Яну 2013, 9:59

Аз да попитам как тичате в това студено време, аз тичах цялата пролет, лято и есен по 10км на ден, сега зимата като спрях, почнах да правя по 20мин колело преди и след тренировка, но почнах да се замазвам и да качвам килограми, напрегната ми е работата и постоянно съм в движение и не мога да си оправя храната, пробвах се пак да бягам, два пъти ходих и после два пъти по 2-седмици болен!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 16 Яну 2013, 10:12

Ако не си оправиш.храната колкото и да тичаш, пак ще омазняваш. 1 час монотонно бягане гори 500-600 ккалори в зависимост от организма, възрастта и т.н. Това е малко повече от един сникърс. Сам си прави извода. За да сваляш - калориен дефицит.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2013, 10:55

Nukem написа: пробвах се пак да бягам, два пъти ходих и после два пъти по 2-седмици болен!

Кофти имунна система. Обикновено идва от храната, недоспиване, преумора и т.н.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI

Мнение от IceMan_SF » 16 Яну 2013, 11:52

yavor20V написа:макс допустимият пулс е като от 170 извадиш числото на годините си :yes:

Не беше ли 220 минус годините или аз нещо се бъркам?
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 16 Яну 2013, 12:01

Ми чел съм го от 200 до 160 минус годините,според СЗО мисля че е 170 монус годините,но в крайна сметка не съм сигурен кое мнение да прирмам за вярно!? Аз гледам над 140-50 да не надувам турбинката :mihihi:

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 16 Яну 2013, 12:02

bum_bum написа:
Nukem написа: пробвах се пак да бягам, два пъти ходих и после два пъти по 2-седмици болен!

Кофти имунна система. Обикновено идва от храната, недоспиване, преумора и т.н.

:yes:
И аз от 2 сед подтичвам по блузка и при минус нещо си - даже и грам не ми е студено, да не говорим че в работата всички са грипясали - аз си се държа :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 16 Яну 2013, 12:03

Nukem написа:Аз да попитам как тичате в това студено време, аз тичах цялата пролет, лято и есен по 10км на ден, сега зимата като спрях, почнах да правя по 20мин колело преди и след тренировка, но почнах да се замазвам и да качвам килограми, напрегната ми е работата и постоянно съм в движение и не мога да си оправя храната, пробвах се пак да бягам, два пъти ходих и после два пъти по 2-седмици болен!

на мен ми писна да тичам и съм в "отпуск" от стадион Раковски....иначе не ми пречеше и на -4'С да тичам,даже ми беше кеф че тогава съм сам на стадиона...

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2013, 12:05

Това с пулса е силно относително. Единствения достоверен начин е да се направи т.нар. "функционален тест".
Иначе доколкото може да има някакви усреднени общовалидни стойности то 140-150 е прекалено нисък. Трябва да е по-скоро близо до 180 като това е горната граница кажи-речи. Над 200 тялото вече не се справя с натоварването и е безсмислено да се поддържа толкова висок пулс.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата