Джанти Alpina 18"
Модератор: Технически модератори
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Джанти Alpina 18"
Кви са тия жанти с отвор за е39 и ЕТ за 3-ка? Както и да е, ти си знаеш. Болтовете потъват във фланеца, ако оригиналните не стават, ще търсиш такива квито станат, с вътрешен шестостен или други с по ниска глава. са ако и джантата треа разпробиваш...
imageshack.us - тук качваш снимки и после има линк за форум - директон копираш в мнението си и снимката се появява.
imageshack.us - тук качваш снимки и после има линк за форум - директон копираш в мнението си и снимката се появява.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Болтовете, с които се закрепя фланеца за джантата (идват си в комплект с фланеца) са с по-къси глави и не стърчат.

Щом имаш кой да ти ги изработи за къси пари - действай.
С надеждността проблеми няма, по-горе писах, че сме пробвали кола с 32мм фланци с 260-70км/ч и няма никакви проблеми с тресене и прочее.

Щом имаш кой да ти ги изработи за къси пари - действай.
С надеждността проблеми няма, по-горе писах, че сме пробвали кола с 32мм фланци с 260-70км/ч и няма никакви проблеми с тресене и прочее.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Здравейте,
колегата явно не ме е разбрал - 15-ките, които имам са с отвор за е39, но това не е релевантно. Мерси за указанията. Ето и снимка на джантите:
Uploaded with ImageShack.us
Сега отивам да говоря със стругарите дали ще ми опрат до акала за ми направят фланци или ще ме отсвирят и ще ми кажат да не се занимавам с глупости.
Поздрави,
Юли
колегата явно не ме е разбрал - 15-ките, които имам са с отвор за е39, но това не е релевантно. Мерси за указанията. Ето и снимка на джантите:

Uploaded with ImageShack.us
Сега отивам да говоря със стругарите дали ще ми опрат до акала за ми направят фланци или ще ме отсвирят и ще ми кажат да не се занимавам с глупости.
Поздрави,
Юли
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Само на мен ли ми прави впечатление, че обсъждате 245 гуми и то на 18" джанти на тон и половина автомобил с максимален торк има-няма 170Нм ? Някой има ли представа к'во ще се получи ако се монтират? 'Щото аз тоя мач съм го играл, но с Е36 20-ка, ама не М20, а М50ТУ и колата умира.....тотално....ако колегата ги сложи тези джанти, ще трябва да си купи и два бивола да си я тегли...
Да не говорим, че градско ще харчи колкото Е31
Колкото до " 8J = max 225 " , цял сезон съм карал на 90-ката 255-ци рънфлет на 8J (задните уж бяха 8.5 ама се оказа, че не са
). Да, малко е прекалено 255 на 8J, но си влиза без никакви проблеми. Нито е по-нестабилна колата, нито нищо.

Колкото до " 8J = max 225 " , цял сезон съм карал на 90-ката 255-ци рънфлет на 8J (задните уж бяха 8.5 ама се оказа, че не са

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
TsvetanVR написа:Само на мен ли ми прави впечатление, че обсъждате 245 гуми и то на 18" джанти на тон и половина автомобил с максимален торк има-няма 170Нм ? Някой има ли представа к'во ще се получи ако се монтират? 'Щото аз тоя мач съм го играл, но с Е36 20-ка, ама не М20, а М50ТУ и колата умира.....тотално....ако колегата ги сложи тези джанти, ще трябва да си купи и два бивола да си я тегли...Да не говорим, че градско ще харчи колкото Е31
![]()
Колкото до " 8J = max 225 " , цял сезон съм карал на 90-ката 255-ци рънфлет на 8J (задните уж бяха 8.5 ама се оказа, че не са). Да, малко е прекалено 255 на 8J, но си влиза без никакви проблеми. Нито е по-нестабилна колата, нито нищо.
Не е точно така.С 245 гуми отзад, 225 отпред 18" джанти 4ма в колата по кърнаре на горе си опъваше яката без да омалее, и това могат да го потвърдят колеги от форума.По пътя за феста на морето миналата и предната година, никъде не видях зор с изпреварване на тирове и колони, пак може да го потвърди колега от форума, и цялата колона с БМВта която бяхме.Всичкото това с М50Б20
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Покарай я с 15-ки или 16-ки и после сложи 18-ките и пак ще си говорим как не омалява...
А за да нямаш проблем с 20-ска с 18 джанти и 4 човека с тировете и колоните, значи не е бил наистина сериозен трафика. 
А и най-много се осира ускорението от нулата. При доускорението вече са се завъртяли джантите, а и можеш да я напъваш на к'вито обороти искаш. Но 20-ка с 18-ки до 4000 оборота е тотален мъртвец....след това 80% мъртвец..
п.п. Нямам за цел да се заяждам, просто карам М50Б20 (и то в е36) при това в доста добро състояние и съм търкалял от 15" до 18" всичко (само оригинални джанти) и това са моите наблюдения. Ся с 18" OZ дето е на перце, сигурно няма проблеми.
п.п.2. М20Б20 е със значително по-малко торк от М50Б20, което е най-важното в случая.

А и най-много се осира ускорението от нулата. При доускорението вече са се завъртяли джантите, а и можеш да я напъваш на к'вито обороти искаш. Но 20-ка с 18-ки до 4000 оборота е тотален мъртвец....след това 80% мъртвец..
п.п. Нямам за цел да се заяждам, просто карам М50Б20 (и то в е36) при това в доста добро състояние и съм търкалял от 15" до 18" всичко (само оригинални джанти) и това са моите наблюдения. Ся с 18" OZ дето е на перце, сигурно няма проблеми.

п.п.2. М20Б20 е със значително по-малко торк от М50Б20, което е най-важното в случая.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
TsvetanVR написа:Покарай я с 15-ки или 16-ки и после сложи 18-ките и пак ще си говорим как не омалява...А за да нямаш проблем с 20-ска с 18 джанти и 4 човека с тировете и колоните, значи не е бил наистина сериозен трафика.
Ясно е, че има разлика между карането с 15 и 18ки, но в движение, при изпреварване проблеми не съм имал никога.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Много ясно, че няма да имаш проблеми, тука изкарахте 150 коня кола пълно цокалоLiTtLeRoCk написа:TsvetanVR написа:Покарай я с 15-ки или 16-ки и после сложи 18-ките и пак ще си говорим как не омалява...А за да нямаш проблем с 20-ска с 18 джанти и 4 човека с тировете и колоните, значи не е бил наистина сериозен трафика.
Ясно е, че има разлика между карането с 15 и 18ки, но в движение, при изпреварване проблеми не съм имал никога.

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Не 150, а 129 коня кола. И не 129 коня в "Клио" а в "5er". Но извинете....забравих, че на всички БМВ-тата са ви бързи в тоя форум....
Е34 с М20Б20 ускорява като нова с 15" джанти и 195 или 205 гуми до 100км/ч за близо 12 секунди. С тия 18" валяци к'во мислите, че и е ускорението? А на такава на 200-300-400 хиляди километра? Събудете се...колата дори в перфектно състояние със сток гуми и джанти на места се задъхва, камо ли с 245/18...
От скоро съм притежател точно на Е34 М20Б20 на 115 хиляди километра, гаражна, 1 собственик. Наистина много си я обичам, ама да твърдите, че е бърза кола, е смешно.

Е34 с М20Б20 ускорява като нова с 15" джанти и 195 или 205 гуми до 100км/ч за близо 12 секунди. С тия 18" валяци к'во мислите, че и е ускорението? А на такава на 200-300-400 хиляди километра? Събудете се...колата дори в перфектно състояние със сток гуми и джанти на места се задъхва, камо ли с 245/18...
От скоро съм притежател точно на Е34 М20Б20 на 115 хиляди километра, гаражна, 1 собственик. Наистина много си я обичам, ама да твърдите, че е бърза кола, е смешно.

Последна промяна TsvetanVR на 15 Яну 2013, 21:57, променена общо 2 пъти
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Сори, не обърнах внимание, че става въпрос за М20.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
И азLiTtLeRoCk написа:Сори, не обърнах внимание, че става въпрос за М20.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Абе те 200 коня в е34 не вървят ние тука 129 коментираме.
истината че с със 195 15ки върви много леко, леко условно , но няма нищо общо със 17 и 18 .
По темата..джанти само за 5та серия и ако може без втулки мулки фланци и лайна от сорта. Слагаш и караш!
истината че с със 195 15ки върви много леко, леко условно , но няма нищо общо със 17 и 18 .
По темата..джанти само за 5та серия и ако може без втулки мулки фланци и лайна от сорта. Слагаш и караш!

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Абе стига митове! Разход се вдигал, не вървяла, дрън-дрън. Карал съм 17ки 245, карал съм 16ки 225 и карам 15ки 195 и 205. Разлика освен във возията и в завоите НЕМА. Да, знаеме си че 20-ките не вървят, ама аре спрете се. И оня "майстор" диагностика - с 20-ка не може се изпреварва тир! Ела те возя бе.

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
и аз съм карал от 15 до 18 от 195 до 275 и некви фрапиращи разлики не съм усетил освен друсане.Ми мен на 15-16 цола с вицока гума не ме радва поведението на колата.Оптимума за мен е висока 17-ка и си жулим с кеф 

ТДС - Турбо Див Селянин
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
най-правилното
ТДС - Турбо Див Селянин