Въпрос отностно чистачки

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос отностно чистачки

Мнение от abracadabra » 27 Дек 2012, 14:18

София.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 27 Дек 2012, 16:03

abracadabra написа:София.

Далече си много, иначе бих те викнал в гаража да си харесаш 2... Попитай покрай тебе - все някой ще "закърпи положението"...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 28 Дек 2012, 17:06

blagun написа:На мен пък ми трябва капачката, която стои върху захващането на чистачката....

Имам две капачета за подаряване. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 02 Яну 2013, 20:12

mitaka7 написа:
blagun написа:На мен пък ми трябва капачката, която стои върху захващането на чистачката....

Имам две капачета за подаряване. :yes:

Наистина ли? Ще мина утре, че ми е на път, ако е удобно, разбира се :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 14 Яну 2013, 10:46

Аз имам проблем със задната чистачка...в един момент започнах да чувам някакво пукане. Когато отидох да видя какво става, чистачката беше застанала не хоризонтално, а малко на горе. Пуснах да видя как работи, на връщане точно накрая изпуква нещо, а и докато се движи задното стъкло се мести. Някой имал ли е подобен проблем и как да го оправя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 15 Яну 2013, 11:32

tihomair написа:Аз имам проблем със задната чистачка...в един момент започнах да чувам някакво пукане. Когато отидох да видя какво става, чистачката беше застанала не хоризонтално, а малко на горе. Пуснах да видя как работи, на връщане точно накрая изпуква нещо, а и докато се движи задното стъкло се мести. Някой имал ли е подобен проблем и как да го оправя...

Това, което пука е връзката на чистачката с моторчето, което е в долната част на задната врата. Като вдигнеш стъклото ще видиш, че от чистачката излиза едно пластмасово краче, то влиза в една дупка отдолу на механизма в кората. Така става предаването на движението. Чистачката вероятно е започнала да запъва - много е стегната. Как се получава не е ясно. Може и с времето да се прецаква нещо. Решението е да я поразтегнеш малко и да я напръскаш с нещо смазващо. Трябва като отвориш само стъклото и хванеш чистачката да можеш да я местиш сравнително лесно. Не свободно, но да няма голямо съпротивление, защото иначе излиза от долната част на машинката и остава в произволно положение. Второто пукане се получава при връщане на машинката и зацепване на чистачката в леглото си.

Малко неясно звучи, но като го погледнеш ще ти стане по-ясно на живо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 15 Яну 2013, 13:11

sapio написа:
tihomair написа:Аз имам проблем със задната чистачка...в един момент започнах да чувам някакво пукане. Когато отидох да видя какво става, чистачката беше застанала не хоризонтално, а малко на горе. Пуснах да видя как работи, на връщане точно накрая изпуква нещо, а и докато се движи задното стъкло се мести. Някой имал ли е подобен проблем и как да го оправя...

Това, което пука е връзката на чистачката с моторчето, което е в долната част на задната врата. Като вдигнеш стъклото ще видиш, че от чистачката излиза едно пластмасово краче, то влиза в една дупка отдолу на механизма в кората. Така става предаването на движението. Чистачката вероятно е започнала да запъва - много е стегната. Как се получава не е ясно. Може и с времето да се прецаква нещо. Решението е да я поразтегнеш малко и да я напръскаш с нещо смазващо. Трябва като отвориш само стъклото и хванеш чистачката да можеш да я местиш сравнително лесно. Не свободно, но да няма голямо съпротивление, защото иначе излиза от долната част на машинката и остава в произволно положение. Второто пукане се получава при връщане на машинката и зацепване на чистачката в леглото си.

Малко неясно звучи, но като го погледнеш ще ти стане по-ясно на живо.

Благодаря колега много ми помогна...чистачката се мести както каза и я нагласих на хоризонтално полужение, но като се завърти и се върне на изходна позиция не застава точно хоризонтално, може би е нормално не помня точно къде седеше преди.

Още един проблем имам, този път с предните чистачки и те стоят малко нагоре...когато чистят стигат до долу, но спрат ли след като достигнат изходна позиция се вдигат малко на горе...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 15 Яну 2013, 14:40

tihomair написа: ... не застава точно хоризонтално, може би е нормално не помня точно къде седеше преди.

Ако не седи на 45 градуса от капака значи е добре :)

tihomair написа: Още един проблем имам, този път с предните чистачки и те стоят малко нагоре...когато чистят стигат до долу, но спрат ли след като достигнат изходна позиция се вдигат малко на горе...

Тук няма да мога да помогна. Но поне няма да ти замръзват чистачките като седя по-високо на стъклото. Всъщност съм виждал на един таксиметров на бангия, в която имаше такава екстра да ги повдигна на стъклото. Може и на БМВ да има :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 31 Яну 2013, 9:19

tihomair написа: Още един проблем имам, този път с предните чистачки и те стоят малко нагоре...когато чистят стигат до долу, но спрат ли след като достигнат изходна позиция се вдигат малко на горе...

Колега, сега видях, че в подфорума на Е60 има и друг с такъв проблем. Може да провериш как се е развило при него.

viewtopic.php?f=116&t=326512

Пиша го като ново мнение ако има и друг с този проблем да хвърля по едно око за развитието.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 18 Юли 2013, 15:30

Колеги, аз вмомента съм с Бош Аеро, но скърцат така я купих колата. Някои с опит да каже новите колко издържат преди да се разкърцат vs. оригиналните? И другия въпрос, гледам перцата външно изглеждат добре, гумата е нормално мека. Но забелязал че има малко луфт кадето се захващат на раменете на чистачката. Колегите с Бош Аеро имат ли го този луфт?

Мерси

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 18 Юли 2013, 15:50

Оня ден смених Бош пак с оригинални БМВ и съм на мнение че Бош са лоша реплика и то на тая цена.

:OT: Много е трудно да се пречупиш и да се набутваш само за оригинални неща...особено ако обичаш евтиния Китай :wave:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Юли 2013, 9:55

БМВ за първи път слагат чистачки различни от Бош на 3 серия, така че колко пък да е лош тоя Бош... :winky:
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93