ново ЕТК?
Модератор: Общи модератори
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
А сега ми дава следната грешка "The ETK is not functional because the business partner ID of the installation and the business partner ID of the data backup do not match. Please reinstall ......"
Някакви идеи?
Някакви идеи?
SGV
http://www.bmwfaq.com/showthread.php?t=125925
Не знам дали ще е от полза, но човека се е постарал с обясненията. Да бяха и на разбираем език...
Не знам дали ще е от полза, но човека се е постарал с обясненията. Да бяха и на разбираем език...
Tender написа:А сега ми дава следната грешка "The ETK is not functional because the business partner ID of the installation and the business partner ID of the data backup do not match. Please reinstall ......"
Някакви идеи?
Погледни на горния линк и виж дали всички показани екрани се появяват и при теб при инсталацията.
Аз се опитах да инсталирам програмата от копие на ДВД-то на хард диска, поради липса на ДВД печка, фурна и др. Резултата беше същия като при теб. При инсталацията на този екран:

не ми даваше да избирам страна. Затова го прескачах и направо ми даваше:

и като стартирам програмата ми даваше същата грешка.
Решенията са две:
-опичаш си ДВД и инсталираш от него(по лесното решение)
-копираш директория \language\ от ДВД-то на хард-а, от който ще инсталираш. Пътят трябва да изглежда така:
X:\EPC\language\en\MARKT.
Java-та си го търси този тъп файл в тази директория. Аз това го разбрах след 15-тата инсталация. Сега отивам да се напия, че това ми скъса нервите

Дано да съм бил от полза
Значи... Да споделя как стана при мен... Може да се окаже полезно и за друг някой...
Първо си инсталирате програмката Daemon Tools...
С нея отваряте DVDто и го копирате на харда... За целта ви трябва достатъчно място...
После си стартирате setup.exe...
Навсякъде кликате само NEXT, освен на мястото, където ви иска Company & ID... Там е все една какво ще напишете...
Когато си свърши инсталацията си отваряте ETK Local и си въвеждате опциите...
Накрая зареждате цените през ETK Admin и готово...
Първо си инсталирате програмката Daemon Tools...
С нея отваряте DVDто и го копирате на харда... За целта ви трябва достатъчно място...
После си стартирате setup.exe...
Навсякъде кликате само NEXT, освен на мястото, където ви иска Company & ID... Там е все една какво ще напишете...
Когато си свърши инсталацията си отваряте ETK Local и си въвеждате опциите...
Накрая зареждате цените през ETK Admin и готово...
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Благодаря за съветите най-после успях да го подкарам след като го копирах на хард диска (до преди това се мъчих директно от имиджа). Свен това препоръчвам на всички които го инсталират в момента на стартиране да си деактивират файъруола на компютъра за да е сигурно че не прави проблеми (принципно грешката в този случай трябва да е "Unable to connect" или нещо в тоя дух).
А също незнам до колко е важно но за страна трябва да се избере Europe a ne East Europe!!!
Това е което се сещам във момента.
Като имам време ще си поиграя да разбера какви трябва да са настройките на firewall-a за да може да работи ЕТК при включена защита!
А също незнам до колко е важно но за страна трябва да се избере Europe a ne East Europe!!!
Това е което се сещам във момента.
Като имам време ще си поиграя да разбера какви трябва да са настройките на firewall-a за да може да работи ЕТК при включена защита!
SGV
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
РЕ: нови цени за ЕТК-то
ftp://84.242.142.100/ETK_2006/Preise%2006_2006/
!!! НОВИ ЦЕНИ 06.2006 - дерзайте
ако имате въпроси казвайте...
!!! НОВИ ЦЕНИ 06.2006 - дерзайте
ако имате въпроси казвайте...
- turboto
- ентусиаст
-
РЕ:
Griffin написа:Малко остаряла тема, но мисля че това е за тук:
ETK On-Line:
http://www.realoem.com/bmw/
Само дето Ти трябва постоянна връзка с интернет.
Пак нови цени:
ftp://84.242.142.100/ETK_2006/Preise%2007_2006/
- turboto
- ентусиаст
-
NEW!!!
Ако някой проявява интерес и към други марки и модели...
http://www.cannell.co.uk/Manuals.htm
БМВ секцията е най-отдолу. ЕТК-то е старата версия останалото го има на фтп-то ми.
ftp://84.242.142.100/
http://www.cannell.co.uk/Manuals.htm
БМВ секцията е най-отдолу. ЕТК-то е старата версия останалото го има на фтп-то ми.
ftp://84.242.142.100/
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
и аз
Tender написа:А сега ми дава следната грешка "The ETK is not functional because the business partner ID of the installation and the business partner ID of the data backup do not match. Please reinstall ......"
Някакви идеи?
и аз имам същия проблем, като го реша ще пиша как става...
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
пуснах я
при мен единствения проблем се оказа наличието на интернет връзка. Инсталирах, тръгна, сложих цени... След това закачих кабелния модем отново и хоп проблем .... разкачих модема, стартирах я, работи, пуснах след това модема...работи, изключих я, включих отново пак работи .... Мисля че се опитва нещо да търси из нета, защото дава все различни грешки...
в момента ми дава login failed. communication problem. логнах се с това което ми предложи и пак тръгна.. засега в общи линии работи, но с тия проблеми изобщо не е надеждна, камо ли да разчита на нея човек нещо спешно да провери
в момента ми дава login failed. communication problem. логнах се с това което ми предложи и пак тръгна.. засега в общи линии работи, но с тия проблеми изобщо не е надеждна, камо ли да разчита на нея човек нещо спешно да провери

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
CheGevara написа:а новото TIS (technical information system) някой нещо да има?
TIS
Release Version 3.4.1
BMW AG 01/2005
върши ли ти работа?

- turboto
- ентусиаст
-
РЕ: Цени
Пак нови цени 08.2006
ftp://84.242.142.100/ETK_2006/Preise%2008_2006/
Като гледам по форумите май има и нова версия от 08.2006 Ако някой я има да ми драсне на Л.С.
ftp://84.242.142.100/ETK_2006/Preise%2008_2006/
Като гледам по форумите май има и нова версия от 08.2006 Ако някой я има да ми драсне на Л.С.