Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Е46 - Разход гориво!
Аз пък съм много доволен от извънградския разход, но за сметка на това градския ме притеснява. Под 12 в София както и да пробвах да я карам не падна .... Като не карам в идеалния център...
transmaks написа:да за магистрала съм съгласен и то със немска нафта но тук в бг извънградско тоя разход малко ми е странен всяка седмица пътувам със 330д комби автомат със репро до Петрич и обратно и както и да карам под 7.5 или 8 не мога да падна .маи тази седмица ще пробвам да карам зад някои камион хем да спестя и въздушното съпротивление.
или маи трябва тази дестина
ция да я смятам като градско каране .
Ами имаш си проблем, та за това ти е такъв разхода.
Аз на 330хд-то си го свалям под 6 извънградско.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- xexoral
- младши ентусиаст
-
- Кара: f11 m550d
- Мечтае да кара: 911 turbo s
transmaks написа:да за магистрала съм съгласен и то със немска нафта но тук в бг извънградско тоя разход малко ми е странен всяка седмица пътувам със 330д комби автомат със репро до Петрич и обратно и както и да карам под 7.5 или 8 не мога да падна .маи тази седмица ще пробвам да карам зад някои камион хем да спестя и въздушното съпротивление.
Здрасти колега,
От Петрич съм и карам 330д седан, 204 к.с. Както знаеш предполагам, разхода от София до Петрич е по-нисък отколкото от Петрич до София, заради спускането. Та от София до Петрич последния път тръгвайки с резервоар пълен до капачката от Лукойл на Константин Величков и пристигайки в Петрич веднага заредих пак до капачката на Лукойла на Дълбошница точно 9.63 литра, след 181 км, което прави 5.3л на 100км. 3ма души в колата, Магистрала Люлин на темпомат с 150, участъка след Перник темпомат на 120. Останалия път 90-120 според зависи. Без да карам целенасочено икономично. Ако се постарая до Петрич съм убеден, че мога да сляза под 5 литра. Все се заричам да го направя, но тая кола просто иска железни нерви да не я настъпваш от време на време

П.С. Колата е 6 скорости, ръчни. Не знам обаче извън града дали това има голямо значение...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
JTD написа:transmaks написа:да за магистрала съм съгласен и то със немска нафта но тук в бг извънградско тоя разход малко ми е странен всяка седмица пътувам със 330д комби автомат със репро до Петрич и обратно и както и да карам под 7.5 или 8 не мога да падна .маи тази седмица ще пробвам да карам зад някои камион хем да спестя и въздушното съпротивление.
Ами имаш си проблем, та за това ти е такъв разхода.
Аз на 330хд-то си го свалям под 6 извънградско.
той е с автомат все пак - не го сравнявай.... За автомата 7л/100 - абсолютно нормален извънградски разход. При яко каране и нагоре. Правил съм и 6.5-6.8 лятото, но с "попътен вятър" и жалене, само и само за статистиката да видя колко е минимума. Ако я жалиш и резултатът е 7.5-8, значи можеш да си прегледаш колата наистина - дебитомер там едно друго, от което може да се качи разхода. Можеш да смениш и бензиностанцията за тест.
Покрай 330d/xd да спомена и един разход на бензиновия вариант.
330i ръчни
900+ км извънградско + магистрала -> средна около 115 км/ч (с моменти на избухвания и намаляния
)
8,3 л/100км
330i ръчни
900+ км извънградско + магистрала -> средна около 115 км/ч (с моменти на избухвания и намаляния

8,3 л/100км

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Данни от този месец.
590 км с 57 л. нафта ~ 9.6/100 км.
Само в София.
Само в София.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Някой с 320 бензин сипвал ли 100 окт. на Еко, да сподели разход градско. Аз съм изумен

mumford написа:Някой с 320 бензин сипвал ли 100 окт. на Еко, да сподели разход градско. Аз съм изумен![]()
![]()
Аз съм сипвал на различни бензиностанции из София и разхода (градско) си седи еднакъв (13-13.5), 100 октана не съм сипвал, но колко те изуми твойто ако не е тайна?
Rainbow написа:Покрай 330d/xd да спомена и един разход на бензиновия вариант.
330i ръчни
900+ км извънградско + магистрала -> средна около 115 км/ч (с моменти на избухвания и намаляния)
8,3 л/100км
Е тука поизлъга

- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Kris написа:mumford написа:Някой с 320 бензин сипвал ли 100 окт. на Еко, да сподели разход градско. Аз съм изумен![]()
![]()
Аз съм сипвал на различни бензиностанции из София и разхода (градско) си седи еднакъв (13-13.5), 100 октана не съм сипвал, но колко те изуми твойто ако не е тайна?
Не е тайна колега, бензина колко съм сипал/изразходил го меря от скритото меню и ми показа 10/100 , не бях карал досега със 100 от Еко. Ще видя следващите седмици как и дали си внушавам
uCnaHeTcA написа:Rainbow написа:Покрай 330d/xd да спомена и един разход на бензиновия вариант.
330i ръчни
900+ км извънградско + магистрала -> средна около 115 км/ч (с моменти на избухвания и намаляния)
8,3 л/100км
Е тука поизлъгаС тая средна скорост, гаранция не е 8.3/100 или средната не е такава
Еми темпотамата беше на 90-95 извънградско и на 130-135 магистрала (като съм спазвал ограничения) и така си даде този разход. Тази средна не е по борд, което пропуснах да спомена, а средна по мои сметки (все пак 95% от пътя беше на автопилот). По борд не бях занулил от градско каране и беше 80 км/ч. Тези дни пак се очертават такива маратони може да се тества и със скорост по борд

mumford написа:Kris написа:mumford написа:Някой с 320 бензин сипвал ли 100 окт. на Еко, да сподели разход градско. Аз съм изумен![]()
![]()
Не е тайна колега, бензина колко съм сипал/изразходил го меря от скритото меню и ми показа 10/100 , не бях карал досега със 100 от Еко. Ще видя следващите седмици как и дали си внушавам
А от колко е паднала на 10? Вземa тези дни да пробвам на shell v-power racing-a да видя ще има ли магия

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
mumford написа:Kris написа:mumford написа:Някой с 320 бензин сипвал ли 100 окт. на Еко, да сподели разход градско. Аз съм изумен![]()
![]()
Това от скритото меню разхода 100% не е за последните 100 километра, а за много повече. Това ти е разход смесено, ако питаш мен. Не може да паднеш под разхода по каталог.
10/100 за 320 бензин в София е някакъв мираж, ако ще и с реактивно гориво карай

RaHzElChO написа:Данни от този месец.
Само в София.
Ръчка ли е колата ? С какъв стил на шофиране е този разход ? От чипа имаше ли ефект върху разхода ?
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
На някой колеги, ще почне да им пълни резорвара като гледан
..
Обаче да погледнем истината в очите. Сега по студовете минах 350 км смесено 50/50 със точно 32 литра... 330xdA.... т.е. вдигнали сме разхода.
Обаче за та*ак си направих проба колко може да падне този разход и минах 100 км със 90 км в час по сравнително пресечен терен... резултатите бяха шокиращи колата успя да падне на 5.2 литра... Теста го проведох една неделна сутрин още декември беше и 100 км карах с 90 км/ч на темпомат без да пипна спирачката. Т.е. ако се галят тези коли могат и малко да горят... НО въпроса, който гложди всеки е ... как се галят 200+ коня... Та от гледна точка на кефа мисля 12 градско са съвсем приемливо число. Поздрави.

Обаче да погледнем истината в очите. Сега по студовете минах 350 км смесено 50/50 със точно 32 литра... 330xdA.... т.е. вдигнали сме разхода.
Обаче за та*ак си направих проба колко може да падне този разход и минах 100 км със 90 км в час по сравнително пресечен терен... резултатите бяха шокиращи колата успя да падне на 5.2 литра... Теста го проведох една неделна сутрин още декември беше и 100 км карах с 90 км/ч на темпомат без да пипна спирачката. Т.е. ако се галят тези коли могат и малко да горят... НО въпроса, който гложди всеки е ... как се галят 200+ коня... Та от гледна точка на кефа мисля 12 градско са съвсем приемливо число. Поздрави.