М44б19 не държи обороти и трудно поема при подаване на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
М44б19 не държи обороти и трудно поема при подаване на газ
Някой колега имал ли е следния проблем :
Каране всичко си беше точно, като изведнъж започна да глъхне при подаване на газ, а не след дълго започна и да не държи оборотите на празен ход. Помислих си, че е нещо гаден бензина понеже нямаше от къде и сложих на лукойл 98 спорт
та колата накрая съвсем не поемаше при подаване на газ и дори започна да работи като на 3 - цилиндъра.Днеска почнах от кабелите и свещитите свалих не бяха в топ състояние за това ги смених с нови , огледах кабелите видимо нямат проблем , пробвах и с още един пробен кабел на всеки цилиндър всичко изглежда наред.И преди да затворя след като реших, че няма да мога да се справя и ще иска майстор видях че има един син тънък маркуч който влиза в цилиндър.Из нета го водят като Activated Charcoal Filter/TUBING нещо за бензиновите пари ? не съм наясно та въпросния син маркуч влиза в този цилиндър но е пластмасов щуцера и е отчупен и в момента не влизат една в друго а са разделени та въпроса ми е: Каква роля играе този синия маркуч и тва което влиза в него , и възможно ли е от него да не държи правилните обороти и да натрупва грешка. Казвам грешка понеже за всеки случай откачих акумулатора за около час като го закачих и пробвах всичко беше наред задържа правилните обороти, реших да направя пробно кръгче но за около 1-2 км .. пак започна да проявява симптомите/ леко заглъхване, а на свободна иска да загасне/
идеи, освен диагностика понеже това смятам да направя
Каране всичко си беше точно, като изведнъж започна да глъхне при подаване на газ, а не след дълго започна и да не държи оборотите на празен ход. Помислих си, че е нещо гаден бензина понеже нямаше от къде и сложих на лукойл 98 спорт

идеи, освен диагностика понеже това смятам да направя

- rhase
- младши ентусиаст
-
Re: М44б19 не държи обороти и трудно поема при подаване на г
Този цилиндър, доколкото разбирам говориш за отдушника на резервоара. Синия маркуч би трябвало да идва от резервоара. Преди бяха ли разделени или сега се е счупил? Възможно е предишния собственик да ги е разделил умишлено. Понякога клапанчето на този отдушник блокира и прави вакуум в резервоара (при мен беше така), тогава някой оставят синия маркуч да виси а запушват цилиндъра. Запуши с пръст дупката ако се оправят оборотите ще знаеш проблема, колега. При мен се беше сцепил корпуса на самият клапан и дърпаше от там, празен ход
, в движение същата работа. Дано съм помогнал 

Не, беше си здраво , обаче се е счупило скоро. Синия маркуч влиза в пластмасов щуцер на отдушника на резервоара значи но при мен се е отчупил този пластмасов щуцер от отдушника и маркуча няма как да се захване.

- undon3
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: BMW 318 i
аз имам същия проблем пали нормално след което забива муцуната на гас и на бензин колата директно иска да спира и угасва след което трудно пали ще прикача снимка на въпросния маркуч който ми е пуснат
черния маркуч на снимката е пукнат и то има доста голяма дупка ,утре ще го сменям и ще споделя дали проблема е оправен.Поздрави от сливен

черния маркуч на снимката е пукнат и то има доста голяма дупка ,утре ще го сменям и ще споделя дали проблема е оправен.Поздрави от сливен
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Е как да работи нормално като си смуче въздух неотчетен от дебитомера и смесите стават никакви... набии една тапа в колектора и го остави да си виси 

- rowz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: 1m coupe
също потърси клапана на картерните газове и виж дали не е от него. аз имах същия проблем като твоя и излезе от тоя клапан
- undon3
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: BMW 318 i
undon3 написа:аз имам същия проблем пали нормално след което забива муцуната на гас и на бензин колата директно иска да спира и угасва след което трудно пали ще прикача снимка на въпросния маркуч който ми е пуснат![]()
Смених въпросния маркуч колата заспа

8 мнения
• Страница 1 от 1