ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
zafirovp написа:За чистачки препоръчват 53 на 51. Карал съм и с други размери (+-1,2 см) и няма проблеми.
А като марка можеш ли да ми препоръчаш нещо или няма кой знае какво значение?
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Някой знае ли колко е висока оригиналната задна пружина на 320 купе? Височината ми трябва в сантиметри, за да сравня с едни други пружини колко са високи 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
zafirovp написа:Здравейте имам два бързи въпроса.
1. Как да махна духалката? Врътката е заяла в отворено положение и искам да я раздвижа. Мъчих се да бъркам с отверка, но незнам къде точно, а не ми се експериментира. Таблото е от е36 Compact, май и при е30 е същото.
Uploaded with ImageShack.us
2. Падно ми капака над бобините(май така му се викаше). Трябва ли, спешно да си търся нов, или може и така да седи известно време?
Uploaded with ImageShack.us
1.Отсртани с една права отвертка можеш да прибереш пъпките киито сентрират въртяща се част на духалката и да я издърпаш напред, но от там няма да стигнеш до лоста който отваря и затваря клапата(доколкото си спомням е извън въздуховода).
2.Нищо и няма на бобината, само дето е по грозна, можеш да караш така без изобщо да и слагаш капак.

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
vld благодаря. Ще се пробва.
На въпроса за чистачките. Според мен е до личен избор и възможности. Карал съм с чистачки за 5 лв и такива за 70. Разлика има. Зимата гледам да не са оригинални, за да мога да си стържа заледеното стъкло колкото си искам. На пролет и есен съм с качествени.
На въпроса за чистачките. Според мен е до личен избор и възможности. Карал съм с чистачки за 5 лв и такива за 70. Разлика има. Зимата гледам да не са оригинални, за да мога да си стържа заледеното стъкло колкото си искам. На пролет и есен съм с качествени.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Еми взех си от тия Кауфланд-ските по 7 кинта бройката и съм доволен. На фона на т'ва, което беше преди има огромна разлика. 53 беше размера. Имаше и Champion (видях, че предишните бяха такива) и на 53ките имаше отзад E36 като примерен автомобил такаче си взех такъв размер. Ще ги видим колко ще издържат... 

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
lancerpor написа:Някой знае ли колко е висока оригиналната задна пружина на 320 купе? Височината ми трябва в сантиметри, за да сравня с едни други пружини колко са високи

Здравейте.От скоро съм собственик на БМВ е36 и искам да попитам някой слагал ли е нож на предната броня(НЕ М-кова БРОНЯ)?И ако е слагал от каква кола пасват.Ето пример.
Този ми прилича на нож от М броня,но не съм сигурен.Нека,който е запознат да каже.Благодаря.
Този ми прилича на нож от М броня,но не съм сигурен.Нека,който е запознат да каже.Благодаря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
mirch написа:Здравейте.От скоро съм собственик на БМВ е36 и искам да попитам някой слагал ли е нож на предната броня(НЕ М-кова БРОНЯ)?И ако е слагал от каква кола пасват.Ето пример.
От рено лагуна първа фаза дето са, и от голф съм виждал, от някакъв джип форд. Общо взето от много коли...

- Na1kA
- Потребител
-
- Кара: BMW 325 TD
- Мечтае да кара: 330D
Колеги,вчера си пукнах стъклото на фара,мога ли да сменя само стъклото...без цялото тяло на фара ? С лупи са...ако е от значение 

За сега най-сериозния проблем е с машинките на прозорците 

Na1kA написа:Колеги,вчера си пукнах стъклото на фара,мога ли да сменя само стъклото...без цялото тяло на фара ? С лупи са...ако е от значение
Челното стъкло и малките стъклени бленди се сменят. Попринцип е добре да намериш от същия фар.
Примерно ако ти е бош - от бош; зкв - зкв. Не, че на бош няма да сложиш такива от зкв, но просто начина на закхващане е друг и иска малко припасване. - Това е за вътрешните бленди.
А отностно челното стъкло - от същия фар.
mirch написа:Здравейте.От скоро съм собственик на БМВ е36 и искам да попитам някой слагал ли е нож на предната броня(НЕ М-кова БРОНЯ)?И ако е слагал от каква кола пасват.Ето пример.
Това на снимката според мен е липа на schnitzer
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колеги, вчера както карах не видях голям куб лед или камък и минах през него и нещо издрънча зверски отдолу. След това или аз си въобразявах или не знам, като завия наляво волана е по-лек, а на дясно - по-тежък. Възможно ли е това и също така какво може да съм счупил отдолу ... М43 ако има значение ...
Мамицата и държава

Мамицата и държава

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Колеги някой може ли да ми каже този пакет оригинален ли е ? Не съм въждал такъв, а в интерес на истината е , че доста ми допада визията...
http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p
http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p

- kokobaroko13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw е36
Ходих на регулаж след смяна на кормилен накраиник и след като ми регулираха предния мост майсторчето каза дали искам да ми регулира задния мост и аз му викам не не благодаря че въпроса ми е следния .Регулира ли се задния мост при компакта понеже не се сещам какво може да му се регулира .