Работен режим на бензинова помпа е36м40 - ГИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м43

Работен режим на бензинова помпа е36м40 - ГИ

Мнение от santo3 » 13 Яну 2013, 18:04

Здравейте колеги,
Имам следният проблем:
Когато колата е загряла и я угася след това трудно пали.
Свалих помпата и включих буксите, като е извадена и я пуснах да видя как се включва. Оказа се, че при контакт тя не върти. Започва да работи единствено като въртя двигателя да запали. Четох някъде, че трябвало датчика на коляновия вал да започне да отчита въртене за да се задейства и помпата, дали е така?
Реших да проверя бушона, здрав е естествено, нали помпата си работи. Размених релето на помпата с друго, тъй като същото реле е и за клаксона, за да видя дали има разлика, но положението е същото, помпата започва да работи и се чува само при завъртане на ключа за да запали колата, при контакт няма реакция. :dunno:
Възможно ли е газаджийте да са направили някаква промяна така, че помпата да не се включва при контакт, а само при въртене да запали.
За да не иска да ми запали колата понякога, като вариант е просто понякога помпата да не иска да върти и да е тръгнала да си ходи. Помпата си е оригиналната на Geber
13012013669.jpg

Съмнявам се проблема да е от газовата, защото колата винаги пали първо на бензин и след това сама си превключва на газ. Въпреки, че когато е топла може да става нещо в превключването.
Както и да е,
Въпросът ми е дали принципа на работа на помпата е такъв или е променен от газаджиите. Струва ми се, че съм я чувал помпата само при контакт, веднъж на един канал трябваше да гледаме нещо по гърнето и тя започна да жужи на контакт и след това запали и двигателя. :help:
13012013672.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Re: Работен режим на бензинова помпа е36м40 - ГИ

Мнение от Jang1r » 13 Яну 2013, 21:12

На контакт като дадеш цъква за части от секундата ако се наложи да вдигне налягане или е засмукала въздух и спира.Не знам кой те е излъгал,че трябва да работи постоянно когато колата е на контакт и не работи :dunno:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от santo3 » 13 Яну 2013, 21:24

Jang1r написа:На контакт като дадеш цъква за части от секундата ако се наложи да вдигне налягане или е засмукала въздух и спира.Не знам кой те е излъгал,че трябва да работи постоянно когато колата е на контакт и не работи :dunno:

Да точно това имам предвид, дали като дам на контакт не трябва да цъкне за малко? Защото моята на контакт като дам ама въобще не се обажда. Започва да си върти само като завъртя стартера, да паля двигателя. :dunno: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 13 Яну 2013, 22:30

santo3 написа:
Jang1r написа:На контакт като дадеш цъква за части от секундата ако се наложи да вдигне налягане или е засмукала въздух и спира.Не знам кой те е излъгал,че трябва да работи постоянно когато колата е на контакт и не работи :dunno:

Да точно това имам предвид, дали като дам на контакт не трябва да цъкне за малко? Защото моята на контакт като дам ама въобще не се обажда. Започва да си върти само като завъртя стартера, да паля двигателя. :dunno: :shock:

Щом не се обажда на контакт значи си има необходимото налягане и започва да върти вече като запалиш двигателя за да подава необходимото количество бензин.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от santo3 » 13 Яну 2013, 22:57

[/quote]
Щом не се обажда на контакт значи си има необходимото налягане и започва да върти вече като запалиш двигателя за да подава необходимото количество бензин.[/quote]

Да, това ми звучи като логично обяснение.
Остава тогава в случаите, в които не ми запалва колата или помпата да не подкарва или релето, което се оказа, че е No 1 да не тръгва. Аз съм проверил по погрешка No 3/което е за горивни помпи при дизела/.
391980488baea1ef.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от santo3 » 31 Яну 2013, 13:56

Колеги оказа се, че помпата започва да работи само при въртене на стартер. Потвърдено от майстор т.е. черпи информация от датчика на коляновия вал за да подаде гориво.

За ключ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 31 Яну 2013, 15:17

Нали това ти писахме по-горе ;) Ако не гълта въздух от някъде не би трябвало да я чуеш :)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от santo3 » 31 Яну 2013, 18:12

Jang1r написа:Нали това ти писахме по-горе ;) Ако не гълта въздух от някъде не би трябвало да я чуеш :)

Да :yes: , благодаря за съдействието :)
:driving:

Назад към E36