Съпоставка на 530i и535d LCI
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
Съпоставка на 530i и535d LCI
Здравейте.
Въпреки многото теми в който са се съпоставяли дизел срещу бензин ,не успях да открия такава в която се изправят един срещу друг фейслифтовите модели 530i (272hp) и 535d (286hp).
Нека всички имащи наблюдение върху тези два модела да изкажат мнение, за да може както аз така и всеки който се интересува от подобна съпоставка, да може да намери отговор на въпроса в една тема.
Аз лично съм на кръстопът кой от двата двигателя е най-удачен и ще кажа според мен какви са плюсовете и минусите (поне това което ми е известно имайки в предвид че всичко което знам за двата модела е от този форум и благодарение на всички вас.. за което благодаря на всички за компетентните мнения
.... малко се отплеснах
)
Дизеловия двигател е известен с пъргавоста малкия разход и сравнително безпроблемната си работа което е достатъчно за да се каже че това е по-удачния избор НО... винаги има едно НО, идва момента с горивото в България.Всички знаем какво е качеството у нас изписало се е не малко, и това вече е един минус за дизела и директен плюс за бензина (имайки в предвид не дотам капризния бензинов агрегат ...или не???).
Второто за което веднага се сещам е цената при самото закупуване (визирам Германия) а тя е в полза на бензиновите е60,разликата е от порядъка на 3-4 к евро което е не е никак малко. Което от своя страна води до една елементарна сметка за разликата в разхода и колко трябва да изминеш с бензиновия мотор за да наваксаш тези първоначални 3-4к евро....(тук е момента за тези с този бензинов мотор да споделят ,колко е реалния им разход сега зимата и през топлата част от годината)
За разходите по потдръжка също е писано доста НО..пак това НО
, мисля че трябва да вземем в предвид че за тези 3-4к евро по-малко получаваме също така и едни 70-80 к километра по-малко което е трети плюс за бензина...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
Тази съм решил да я погледна...като изключим спортния салон (винаги съм мислел че салона на БМВ е комфортния с обдухване) но бих могъл да го преглътна за сметка на това че колата е от дилър за марката а не от Абдул,Хасан и.т.н...
Другото което незнам а ме интересува какво се случва когато тези два двигателя се изправят в двубой....
..всички знаем за "М5 дизела" и на какво е способен, но тези 272 бензинови кончета не могат ли да бъдат равностойни на 286-те дизелови...
старта е ясен но след това какво става, как са на доускорение бензинките на еластичност?
Разхода е ясен около 100-120 мисля че са равни след това бензина отива на колко 16-17-18??
Моля всички да споделят мнение и да се получи една полезна и интересна тема, предварително Благодаря на всички който ще се включат.
Поздрави.
Въпреки многото теми в който са се съпоставяли дизел срещу бензин ,не успях да открия такава в която се изправят един срещу друг фейслифтовите модели 530i (272hp) и 535d (286hp).
Нека всички имащи наблюдение върху тези два модела да изкажат мнение, за да може както аз така и всеки който се интересува от подобна съпоставка, да може да намери отговор на въпроса в една тема.
Аз лично съм на кръстопът кой от двата двигателя е най-удачен и ще кажа според мен какви са плюсовете и минусите (поне това което ми е известно имайки в предвид че всичко което знам за двата модела е от този форум и благодарение на всички вас.. за което благодаря на всички за компетентните мнения

Дизеловия двигател е известен с пъргавоста малкия разход и сравнително безпроблемната си работа което е достатъчно за да се каже че това е по-удачния избор НО... винаги има едно НО, идва момента с горивото в България.Всички знаем какво е качеството у нас изписало се е не малко, и това вече е един минус за дизела и директен плюс за бензина (имайки в предвид не дотам капризния бензинов агрегат ...или не???).
Второто за което веднага се сещам е цената при самото закупуване (визирам Германия) а тя е в полза на бензиновите е60,разликата е от порядъка на 3-4 к евро което е не е никак малко. Което от своя страна води до една елементарна сметка за разликата в разхода и колко трябва да изминеш с бензиновия мотор за да наваксаш тези първоначални 3-4к евро....(тук е момента за тези с този бензинов мотор да споделят ,колко е реалния им разход сега зимата и през топлата част от годината)
За разходите по потдръжка също е писано доста НО..пак това НО

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
Тази съм решил да я погледна...като изключим спортния салон (винаги съм мислел че салона на БМВ е комфортния с обдухване) но бих могъл да го преглътна за сметка на това че колата е от дилър за марката а не от Абдул,Хасан и.т.н...
Другото което незнам а ме интересува какво се случва когато тези два двигателя се изправят в двубой....

старта е ясен но след това какво става, как са на доускорение бензинките на еластичност?
Разхода е ясен около 100-120 мисля че са равни след това бензина отива на колко 16-17-18??
Моля всички да споделят мнение и да се получи една полезна и интересна тема, предварително Благодаря на всички който ще се включат.
Поздрави.
Последна промяна VGZ на 11 Яну 2013, 20:54, променена общо 2 пъти
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Съпоставка на 530i и535d LCI
Човек,направо се насочи към 550и!!!!
Частите по окачване ,спирачна система са едни и същи между 535 и 550.
За това че си се насочил към бензин на тази цена и година,просто няма как да не те насърча за една ''пестен и пеесятка''!Няма да сбъркаш и дори и да даваш някой лев отгоре за бензин поне няма да се замисляш и за миг защо е така.
:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-550i-smg-mega-voll-head-up-m-paket-nav-leder-tv-b%C3%B6nen/170333836.html?lang=en&pageNumber=1&action=eyeCatcher&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=26&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=Limousine
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-550i-hdup-m-sportpaket-softclose-night-vision-tv-hamburg/170583449.html?lang=en&pageNumber=2&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=26&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=Limousine
Частите по окачване ,спирачна система са едни и същи между 535 и 550.
За това че си се насочил към бензин на тази цена и година,просто няма как да не те насърча за една ''пестен и пеесятка''!Няма да сбъркаш и дори и да даваш някой лев отгоре за бензин поне няма да се замисляш и за миг защо е така.

:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-550i-smg-mega-voll-head-up-m-paket-nav-leder-tv-b%C3%B6nen/170333836.html?lang=en&pageNumber=1&action=eyeCatcher&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=26&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=Limousine
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-550i-hdup-m-sportpaket-softclose-night-vision-tv-hamburg/170583449.html?lang=en&pageNumber=2&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=26&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=Limousine
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
Когато чуя за 550 се сещам за 25/100 разход и ми идва да се засиля и да си разбия главата в някоя стена
... иначе оооо да искам разбира се "8 братя" под капака.. 

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Разликата в разхода като сума е около 14 лева на 100км в полза на 535д.От там нататък ти си знаеш колко пробег ще правиш на година,на какви екземпляри ще попаднеш ,на какъв съответен пробег и колко ще ти струва поддръжката на двутурбинния и сложен 535д срещу атмосферката все още за Е60 550и.
Аз лично при 20 000 километра пробег например годишно,ако съм решил да давам 22-24к евро за Е60 не бих се поколебал да е 550и.
Аз лично при 20 000 километра пробег например годишно,ако съм решил да давам 22-24к евро за Е60 не бих се поколебал да е 550и.
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
Какъв е разхода на 550и ,градско и извън градско?
Опитвам се да намеря колкото се може повече доводи да се откажа от дизела и да се насоча към някой от бензиновите агрегати.
Имам горчив опит от дизела....
и имайки в предвид че найстина ще минавам 10-15к на година вече съм 60/40 за някой бензинов.
А защо не 540 а 550 каква е разликата в разхода?
Опитвам се да намеря колкото се може повече доводи да се откажа от дизела и да се насоча към някой от бензиновите агрегати.
Имам горчив опит от дизела....

А защо не 540 а 550 каква е разликата в разхода?
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Лошото е,че качеството на бензина в Бг е на нивото на дизела,и това не трябва да влияе на избора ти.Един колега с бензиново Е90 закупено от Камор,смени гаранционно инжектори на 30-40к кмзаради "качествен бензин" - viewtopic.php?f=112&t=323080
Личното ми мнение е,ако влиза в бюджета ти,купи си 535д с пробег до 110-130к км,поддръжката след 200к км на дизеловите екземпляри изравнява и надхвърля разликата в разхода и малко или много се губи смисъла от подобна покупка.Разликата от 3-4к евро вероятно ще се запази наполовина при последваща препродажба от твоя страна след 5-6 години..
540и ЛЦИ няма в Европа,550и всъщност заменя 540и при малкия фейслифт през есента на 2005год.
п.п.ние не откриваме топлата вода,от всички фейс петици в Европа,вероятно 80-85% са дизел,тоест купувачите са направили ясен избор преди няколко години.
Личното ми мнение е,ако влиза в бюджета ти,купи си 535д с пробег до 110-130к км,поддръжката след 200к км на дизеловите екземпляри изравнява и надхвърля разликата в разхода и малко или много се губи смисъла от подобна покупка.Разликата от 3-4к евро вероятно ще се запази наполовина при последваща препродажба от твоя страна след 5-6 години..
540и ЛЦИ няма в Европа,550и всъщност заменя 540и при малкия фейслифт през есента на 2005год.
п.п.ние не откриваме топлата вода,от всички фейс петици в Европа,вероятно 80-85% са дизел,тоест купувачите са направили ясен избор преди няколко години.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Направили са ясен избор защото ги купуват нови, но ако вземеш един дизел над 200к не се знае какво ще изскочи като ремонт. Вероятността при дизела да има проблеми след 200к е доста по-голяма отколкото при бензина, а и при бензиновия нещата, които може да се повредят са доста по-малко от колкото при дизела. Имай в предвид, че на бензиновия винаги можеш да сложиш и газ и да се возиш на половината пари. Така, че мисли - все пак взимаш кола на 5г. от Германия - нали се сещаш, че с 535д германеца няма да върти по 20 000 на година.
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
stankata777 написа:Лошото е,че качеството на бензина в Бг е на нивото на дизела,и това не трябва да влияе на избора ти.Един колега с бензиново Е90 закупено от Камор,смени гаранционно инжектори на 30-40к кмзаради "качествен бензин" - viewtopic.php?f=112&t=323080
Аидеееее пак сме 50/50..
От 5 години караме дизели с жената и нямам поглед върху бензина ,но има резон да е на нивото на дизела

Ще карам е60 напук на скапаното гориво в България на застрахователите който ни ебават, на крадците който само дебнат да се обърнеш и са ти съкратили живота с 2 до 3 години....
Предполагам че когато го видя ще го позная "моето" е60

Макар че това да е един от многото фактори който влиаят при покупката на кола.
В този ред на мисли искам да призова повече хора да изложат техните доводи в тази съпоставка както и доводите ,който са наклонили везните когато самите те са били изправени пред този избор,за което още веднъж им Благодаря.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Да - направили са си избора , но за нов автомобил. При 5 годишен автомобил които за тези години трудно ще е под определени километри везната натежава на другата страна 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:Направили са ясен избор защото ги купуват нови, но ако вземеш един дизел над 200к не се знае какво ще изскочи като ремонт. Вероятността при дизела да има проблеми след 200к е доста по-голяма отколкото при бензина, а и при бензиновия нещата, които може да се повредят са доста по-малко от колкото при дизела. Имай в предвид, че на бензиновия винаги можеш да сложиш и газ и да се возиш на половината пари. Така, че мисли - все пак взимаш кола на 5г. от Германия - нали се сещаш, че с 535д германеца няма да върти по 20 000 на година.
Да в този диапазаон 22-24к евро колите се движат от порядъка на 150-200к км.Точно когато се предполага че ще започнат евентуалните ремонти... ако искаш на 100 к или надолу цените стават колкото на Ф10

Виж бензинката ще е на под 100к км което е и основния довод в плюс за бензина...
А как седи въпроса с газта не са ли прекалено капризни тези двигатели откъм гориво (съотношения на горивната смес) не съм спец но от опита ми с по-старите коли и газта знам че когато я оправиш на бензин я скапваш на газ и обратното....

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
laviatan написа:Да - направили са си избора , но за нов автомобил. При 5 годишен автомобил които за тези години трудно ще е под определени километри везната натежава на другата страна
Точно това казвам и аз

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- adovet
- старши ентусиаст
-
Ако се направи читаво газта нямаш никакви проблеми. Мойта сега е на газ и не може да се познае, че е с газова.( с газовия инжекцион не може да ти гърми).
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:Ако се направи читаво газта нямаш никакви проблеми. Мойта сега е на газ и не може да се познае, че е с газова.( с газовия инжекцион не може да ти гърми).
Което предполагам излиза 2-3к лева, или повече ако е течна фаза(ако правилно съм чул).
Като последната бива ли монтирана някаде в България?
- adovet
- старши ентусиаст
-
VGZ написа:adovet написа:Ако се направи читаво газта нямаш никакви проблеми. Мойта сега е на газ и не може да се познае, че е с газова.( с газовия инжекцион не може да ти гърми).
Което предполагам излиза 2-3к лева, или повече ако е течна фаза(ако правилно съм чул).
Като последната бива ли монтирана някаде в България?
около 2 хиляди(просто зависи колко караш, аз минавам по 3500 - 4000 км на месец)
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
И аз бях като теб само че за 320 e90 LCI дали да е дизел или бензин, но в крайна сметка се спрях дизел, който е на малко КМ. Лично мое мнение ако си намериш дизел на малко КМ примерно 70-80к е по-добрия избор, дори и да караш малко км на година 10-15к. Причината защо мисля така е следната: когато колата ти е на малко КМ предполага се че няма да влагаш много пари в ремонти, единствено в гориво и обслужване, отделно от това продажбата на такава кола ще е по лесна и на по-добра цена от бензина. Ако колата е над 150-180 к км аз не бих взел дизел, тогава се насочи към бензина, понеже поддръжката ще компенсира горивото.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2