Помощ вече незнам какво да сменям !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помощ вече незнам какво да сменям !

Мнение от Tony Montana » 18 Авг 2006, 16:49

Та значи аз писах за проблема но сега ще обобщя - Колата си върви нормално ,но като загрее и загася двигателя - няма палене докато не изстине.Запалва и веднага падат оборотите и гасне.Незнам казаха ми датчик на колянов вал - смених го.Уж работеше но точно 1 час,после пак същото , като загря и - край.Няма палене и трябва да се чака да изстине.Иначе мога цял ден да си карам ако не я гася.Моля ви помощ от какво може да е?>? - Ламбда сонда ми казаха че не била,абе ходих на диагностика - АБСОЛЮТНО всичко си е наред,1 грешка няма.Нящо по електрониката ще да е но вече.... :evil: незнам...дайте съвет

Фюрера
Аватар

Re: Помощ вече незнам какво да сменям !

Мнение от sieg » 18 Авг 2006, 16:53

Tony Montana написа:Та значи аз писах за проблема но сега ще обобщя - Колата си върви нормално ,но като загрее и загася двигателя - няма палене докато не изстине.Запалва и веднага падат оборотите и гасне.Незнам казаха ми датчик на колянов вал - смених го.Уж работеше но точно 1 час,после пак същото , като загря и - край.Няма палене и трябва да се чака да изстине.Иначе мога цял ден да си карам ако не я гася.Моля ви помощ от какво може да е?>? - Ламбда сонда ми казаха че не била,абе ходих на диагностика - АБСОЛЮТНО всичко си е наред,1 грешка няма.Нящо по електрониката ще да е но вече.... :evil: незнам...дайте съвет

Верига?!
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 18 Авг 2006, 16:57

Добре тя като гасне пробвал ли си да форсираш колкото да тръгнеш? Демек проблема ти е на празен ход при топъл двигател оборотен срив? Аз имах проблем обратен на твоя - едва тръгвах като я запаля (студен двигател), но като загрееш заковаваше 900 об. Проблема беше нарушен вакум от прокъсани колекторни тръби. Виж ги тях в кво състояние са, смяната им е 20-30 кинта. :idea:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 18 Авг 2006, 16:58

налягането на бензина май имаше некав регулатор на налягането или бензинова помпа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony Montana » 18 Авг 2006, 17:09

sieg - верига ли ? тя има ли нещо общо с това?

Christoff - не става брат , ако се опитам да подам газ - веднага гасне,не мога да форсирам изобщо

nqkoisi - хубаво но това влияе ли се от температурата ? защото само като загрее прави тая простотия.Писна ми трябва като ходя някъде да е със 30 мин. задължително спиране баси...

Давайте още съвети да го разнищим тоя скапан проблем - ще черпя ако сте от София

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 18 Авг 2006, 17:15

Ми разтегнатата верига е характерен проблем при топлия старт... поне при ТДС-ките е много често срещано. Не мога да измисля защо да не е проблем и при бензинките.
Идеята е че от работата веригата се разтяга(щот се стопля)... тези разлики се поемат от карантийките около нея докато работи, но като палиш не се получава точно така.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony Montana » 18 Авг 2006, 17:22

sieg написа:Ми разтегнатата верига е характерен проблем при топлия старт... поне при ТДС-ките е много често срещано. Не мога да измисля защо да не е проблем и при бензинките.
Идеята е че от работата веригата се разтяга(щот се стопля)... тези разлики се поемат от карантийките около нея докато работи, но като палиш не се получава точно така.
хммм добре а верига май не се ремонтира или ? Колко пари ще е и по принцип май трябва чисто нова нали?( за 318 iS 1992) става въпрос ако не сте видели инфото ;) )

П.С. Друг ако се сеща нещо да казва моля ви

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Авг 2006, 17:32

на бензинов двигател няма връзка...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Авг 2006, 17:42

Няма да е от веригата при тебе. При дизела е много важен тайминга на нафтовата помпа, която е зашита също на веригата и за туй е много капризен дизлака, доколкото знам. При тебе може да е "пикаещ" инжектор. Сигурен ли си, че като я изгасиш добре стоплена така и изчакаш 5 мин. и няма палене? Идеята ми е следната: С яко въртене и помпене на газта и евентуално задържане на газта до долу дали няма да запали "кюфкайки"? После може да се наложи малко изкуствено да я поддържаш работеща и да ти смърди отвсякъде на бензин ама след минута требе да се опраи... май... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony Montana » 18 Авг 2006, 17:54

Ами не ,като я загася след като е загряла.Въртя пак ключа и пали като падат оборотите на 500 примерно , ако натисна дори малко педала за газта и гасне.Ако не го пипам пак след няколко секунди си гасне сама.Нямам никаква представа защо,вече ме побърква това.Какво ли не ми казаха ,денферни шайби ,ламбда-сонда - НЕ всичко си е наред.Баси,някаква дреболия е но трябва да я намеря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 18 Авг 2006, 18:36

виж си темп. датчик беше някъде по блока ,в книжката на руски за Е36 имаше как да го замериш дали е ок . може да лъже компа и да пуска повечко гориво когато е топла и да се дави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony Montana » 18 Авг 2006, 18:50

Alexi написа:виж си темп. датчик беше някъде по блока ,в книжката на руски за Е36 имаше как да го замериш дали е ок . може да лъже компа и да пуска повечко гориво когато е топла и да се дави
Имам я на БГ там дали го има ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 18 Авг 2006, 18:53

май там го нямаше ,руската е по скоро техническа а българската е описание на автомобила ,обслужването и консумативите му

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tony Montana » 18 Авг 2006, 18:55

Alexi написа:май там го нямаше ,руската е по скоро техническа а българската е описание на автомобила ,обслужването и консумативите му
дръпнах я обаче грам идея от руски си нямам , да кажеш на коя страница е или незнам... :roll:

P.S. Това ли е ? ако да какво точно да направя че нищо не им разбирам на братушките - http://img73.imageshack.us/img73/954/untitledqv4.jpg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 18 Авг 2006, 19:15

Здравей.Незнам дали ще мога да ти помогна..но ще си направя труда да препиша малко от "Дебелите книги"Не всичко се отнася за колата ти но това са възможните причини:1проверете свещите
2горивната смес е обогатена
3горивната смес е обеднена
4.проверете въздушния филтър
5.проверете налягането на горивната с-ма
6.проверете работата на датчика за темп. на охладителната с-ма
7.проверете дюзите за механични повреди
8.проверете с-мата за контрол на горивните пари
9.проверете датчика за температурата на въздуха (ATS),(намира се в дебитомера)
Успех...

Следваща

Назад към E36